Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Nechcem to zas rozpytvávať, ale vchodovové návestidlo správnej kolaje musí platiť, jak inak vojdeš do stanice? Platí, ale sa neobsluhuje.

Dráčik napsal:
Nechcem to zas rozpytvávať, ale vchodovové návestidlo správnej kolaje musí platiť, jak inak vojdeš do stanice? Platí, ale sa neobsluhuje.
To je jasné, ale důležité je jak a na jakou návěst do stanice pojedu. Jinak chyták byl, pokud pojedu z Libně na Masaryčku po nesprávné koleji, jestli platí pro Vaši jízdu návěstidlo mezi Hrabovkou a Masaryčkou u správné koleje. Samozřejmě neplatí, jedu až do dvora, protože tohle je návěstidlo cestové. Proto je nutné znát místní poměry.

Tak co, je to Lysá nad Labem? Snad by to chtělo jen úpravu vlaštovek na jeden sloupek uprostřed a to samé do Poděbrad.
1ba4ab2adae9e7705debddb8c0bb067c.jpg
ty čáry navíc jsou silniční komunikace.
71f10e440504f58577b435e8886e8f9e.jpg

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Tak co, je to Lysá nad Labem? Snad by to chtělo jen úpravu vlaštovek na jeden sloupek uprostřed a to samé do Poděbrad.
1ba4ab2adae9e7705debddb8c0bb067c.jpg
ty čáry navíc jsou silniční komunikace.
71f10e440504f58577b435e8886e8f9e.jpg
protáhneš to do Milovic ?

Do Milovic mi chybí asi 2 km :lol: Ale chtělo by to fotky. Poloměry oblouků sice nemám, ale sklony ano. Je tam až 20 promile.
Jinak prosím necitujte text i s obrázky, zbytečně se zaplácává stránka duplicitami.

mikulda napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Tak co, je to Lysá nad Labem?
Nějak se mi nezdá to rozestoupení kolejí v oblouku na Prahu, ale teď si nemůžu vybavit, jak je to ve skutečnosti. :-(
Tam žádný obrázek kolejí není, to jsou jen šňůry databáze. Ale koleje na Prahu mírně rozestoupeny jsou i v MSTS. To zkreslení dělá díl dynamické koleje. :lol:

Měl bych takovou otázečku. Nejsou v Břeclavi blbě nalinkovaná cestová návěstidla? Protože před stůj mám místo výstrahy posun dovolen a to samý před tím atd. Dostal jsem se k tomu pri tvorbě aktivity, kdy jsem si blokl servisem druhou traťovku na Brno a návěstidla na druhé stanicní koleji mi to hází na návěst posun dovolen. Když jsem však neměl odjezdové návěstidlo na stůj vše fungovalo tak jak má. Díky za odpověď.

Tade napsal:
Měl bych takovou otázečku. Nejsou v Břeclavi blbě nalinkovaná cestová návěstidla? Protože před stůj mám místo výstrahy posun dovolen a to samý před tím atd. Dostal jsem se k tomu pri tvorbě aktivity, kdy jsem si blokl servisem druhou traťovku na Brno a návěstidla na druhé stanicní koleji mi to hází na návěst posun dovolen. Když jsem však neměl odjezdové návěstidlo na stůj vše fungovalo tak jak má. Díky za odpověď.
Pokud je návěstidlo směrováno na manipulační kolej, tak i jejich předvěst (cestové návěstidlo) návěstí posun dovolen.

Novinky: Po zprovoznění Kolín - Lysá - Dřísy/Praha jsem ještě dokončil HK - Jaroměř. Nejvíc daly zabrat Smiřice, protože jsou v mírném svahu. A jako třešničku na dortu jsem postavil Lysá - Milovice. To jsem zvědav, jak to tam do těch 20promile nahoru a 15 dolů bude jezdit. Rychlost je zde až 70 km/h. Už to jen všude zalesnit, zastavět a může být aktualizace. (ještě asi 10 dní)

Takže už modelujte a skinujte vozy pro oficírský expres Moskva - Milovice. Prý to mělo někdy i 12 vozů. Tak to bych chtěl vědět, co to tam tenkrát tahalo. Jestli dvě zamráčy nebo dva Sergeje. A dnes to tam vše obslouží jedna 810 :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
Takže už modelujte a skinujte vozy pro oficírský expres Moskva - Milovice. Prý to mělo někdy i 12 vozů. Tak to bych chtěl vědět, co to tam tenkrát tahalo. Jestli dvě zamráčy nebo dva Sergeje. A dnes to tam vše obslouží jedna 810
Pod drátama tahala Kuzmu jedna košická/žilinská ( podle dne v týdnu dle oběhů ) Bobina nulka, mimo dráty 2xT478 nebo 2xT466 ( co se povedlo, viděl jsem v Lysé kdeco, ale nikdy jsem u toho nezahlídl Sergeje, kvůli obloukům tam neměly 6koláky přechodnost - myslím,jistý si nejsem. Na nápravové tlaky štreka vyhovovala - tahaly se tam tanky ).

Tak Kuzma jsme mu tenkrát říkali. To už člověk zapomíná.
Tenkrát se ještě vozilo "drahé kamení" Když jsme na to najeli, tak jsem měl i strach, když jsem to šel svěsit, jestli nebudu svítit. Neměl jsem ještě politicky jasno a nesmělo se o ničem přemýšlet, ale držet hubu a krok. Do SSSR se vozil uran a zpět výměnou hlína, která obsahovala i trochu železné rudy. A nejlepší byly dárkové vlaky do SSSR. Ty se poznaly na první pohled. Za lokomotivou byl konvoj čmeláků CCCP a nějakých elektrik ze škodovky, na dalších vozech byly naloženy širokorozchodné podvozky pro tyto lokomotivy a na konci několik chladírenských vozů s masem a plzeňským pivem.

Ale ani dlouhé expresy z Moskvy nejezdili prázdné. U nás nebyly k dostání barevné televize, tak je vozili na černo sovětští důstojníci. Jednou jsme stáli s panťákem na hlavním nádraží v Praze. Vedle právě přijela z Moskvy Dukla a na peroně vedle oficíra krabice s televizí. Fíra vyběhl. "Zdravstvuj tavaryšč, etot Rubin color?"
" Da, Da, Da"
A měli kšeft. Fíra celý šťastný že bude mít barevnou televizi. Místo kšeftu měli domluveno v Milovicích před "magazínem"

:Pokud je návěstidlo směrováno na manipulační kolej, tak i jejich předvěst (cestové návěstidlo) návěstí posun dovolen.

Já mám postavenou cestu na druhou traťovou kolej směrem na Brno. Na odjezdu mám stůj, protože mi ze druhé traťové vjíždí náklad z Brna. A na cesťáku před přednádražím mám posun dovolen a ten cesťák pro odjezd z Břeclavi mám též na posun dovolen. Cesta je z prvního nást. (kolej nevím) směrem na Břeclav-Přednádraží vjedu rovnou na kolej v úrovni druhé traťové a pokračuji na Brno. Omlouvám se, ale čísla kolejí nevím.

Tade napsal:
Já mám postavenou cestu na druhou traťovou kolej směrem na Brno. Na odjezdu mám stůj, protože mi ze druhé traťové vjíždí náklad z Brna. A na cesťáku před přednádražím mám posun dovolen a ten cesťák pro odjezd z Břeclavi mám též na posun dovolen. Cesta je z prvního nást. (kolej nevím) směrem na Břeclav-Přednádraží vjedu rovnou na kolej v úrovni druhé traťové a pokračuji na Brno. Omlouvám se, ale čísla kolejí nevím.
Asi jsem objevil příčinu. Ty máš cestu postavenu z koleje 7 na 7b, viz obrázek http://muj.edisk.cz/soubor/stahni/61065/Breclav_01.jpg_44.19kB.html a cestové návěstidlo Lc7b z ní má nastavenu rychlost 40 bez linku. Pokud si trasu přesměruješ po koleji 5b, staví se již znaky normálně, neboť návěstidlo Lc5b již má uděláno klasické linkování. To je ale spíše pro Zbyňka, zda to má smysl opravovat nebo již nechce více Břeclav zatěžovat linkováním dalších návěstidel.

Zbyněk Šemora napsal:
Tak Kuzma jsme mu tenkrát říkali. To už člověk zapomíná.
Tenkrát se ještě vozilo "drahé kamení" Když jsme na to najeli, tak jsem měl i strach, když jsem to šel svěsit, jestli nebudu svítit. Neměl jsem ještě politicky jasno a nesmělo se o ničem přemýšlet, ale držet hubu a krok. Do SSSR se vozil uran a zpět výměnou hlína, která obsahovala i trochu železné rudy. A nejlepší byly dárkové vlaky do SSSR. Ty se poznaly na první pohled. Za lokomotivou byl konvoj čmeláků CCCP a nějakých elektrik ze škodovky, na dalších vozech byly naloženy širokorozchodné podvozky pro tyto lokomotivy a na konci několik chladírenských vozů s masem a plzeňským pivem.

Ale ani dlouhé expresy z Moskvy nejezdili prázdné. U nás nebyly k dostání barevné televize, tak je vozili na černo sovětští důstojníci. Jednou jsme stáli s panťákem na hlavním nádraží v Praze. Vedle právě přijela z Moskvy Dukla a na peroně vedle oficíra krabice s televizí. Fíra vyběhl. "Zdravstvuj tavaryšč, etot Rubin color?"
" Da, Da, Da"
A měli kšeft. Fíra celý šťastný že bude mít barevnou televizi. Místo kšeftu měli domluveno v Milovicích před "magazínem"
Dovolím si tě drobátko poopravit:
"Kuzma" byl oficiální název v SJŘ stejně jako "Dukla" ( na vlastní oči jsem to viděl v SJŘ502 tučně ), přezdívalo se mu "Pašerák" nebo taky "rabovací expres".
"Drahé kamení" byl název slangový a nevozila se ruda do sojuzu a zpět hlína/hlušina, ale vozila se celá vykopávka z Příbrami přes Zdice, Beroun, Nymburk město (přepřah z E469.3/123 na traktory) na prádlo/úpravnu z Milína u Příbrami do Brniště (Rybniště (opraveno 2x)). Tam to proprali kyselinou, vylouhovali uran a vše už bez uranu se zase vezlo zpátky do Příbrami a v rámci utajení byl vlak zpět trasován přes Benešov u Prahy. My jsme to vozili o noční právě z Berouna do Nbk a Malešic, zde se většinou střídalo, denní to dotáhli do Benešova na přepřah, stáhli Pn do Vršovic, druhý do Berouna a vyrazili s "kamením", které se opět po cestě střídalo podle situace mezi Berounem a Malešicemi - 5x týdně mimo So/Ne.
Vyčištěný uran se vozil do sojuzu speciálním olověným 16nápravovým pancéřovaným hlubiňákem ( testoval jsem nový na okruhu ), který měl docela slušné zázemí pro strážní doprovod - topení, ložnice, dieselagragát,...
Vlak 57159 ( to oblíbené číslo do konce života nezapomenu)="PIVO" byl speciál sestaven v Plzni z chladírenských vozů s pivem, k tomu se přidaly 2xČS7 (případně 2xČS8) s ochrannými a doprovodnými vozy ( podvozky byly ložené na vozech, mašiny měly pro přepravu u nás falešné podvozky ) a jelo to traktorem do Berouna, přepřah a Bobinou na Smíchov společné (po zadrátování skrz363 z Plzně až do Běchovic). Zde se odstavilo pár chlaďáků s pivem a přidaly se plošiňáky s naloženými tramvajemi z Tatry. Střídání mezi denním a nočním fírou většinou na Smíchově. Popojelo to celé do Běchovic, kde už čekala připravená várka čmeláků (ČME3) z libeňského ČKD. Klepnout brzdu a technickou prohlídku a už s tím fičel Pražák (TS07-0+0S) do České Třebové, kde se přidávala další případná zátěž od Blanska. Bobina přepřahla na rychloběžku a hurá zpět do Běchovic, zde ráno střídání na ose (TS06-S+P) a mašina přechází na Mn Benešovy/Berouny, třetí den znovu "pivo"(2denní oběh Bobiny).

Petr Šimral napsal:
Dovolím si Tě poopravit:
Milín je u Příbrami. Na severu je Mimoň.
Petr
Máš recht , mělo to být z Milína u Příbrami do Rybniště.

Bobe57, díky za upřesnění. Člověk zapomíná, zvláště když tenkrát jako leťák jsem se na takové vlaky dostal jen zřídka. Brzy jsem šel do panťákového turnusu a tak to zůstalo.
Ale hlavní pointa byla v tom, co pro nás znamenalo bratrství se SSSR. Od nás se vyváželo vše co mělo hodnotu a dostali jsme za to vojska, která se u nás usadila na věčné časy a bránila nás před zlými kapitalisty.

Bobe57_cz, asi dvakrát jsem vezl na trase Příbram - Beroun plošinové vozy a na nich byly nějaké bedny, myslím že na každém voze dvě. Mělo to nějaký vojenský strážní doprovod a mám ten dojem, že to byla právě ta kompletní vytěžená hmota. Nebo se mýlím ? Přeci jen to je již sakra dlouho, někdy v 1970 - 1972.
Karel

mikulda napsal:
bob57_cz napsal:
Petr Šimral napsal:
Dovolím si Tě poopravit: Milín je u Příbrami. Na severu je Mimoň. Petr
Máš recht , mělo to být z Milína u Příbrami do Rybniště.
A nebylo to spíš Brniště?
Ještěže je tady dost bdělých a znalých. Na jednoho sklerotika ( já ) je toho ažaž po těch letech (jméno sem, jméno tam,..., s čím si zase pletu to Rybniště ? To je hrozné ! ).
ok1dnh napsal:
Bobe57_cz, asi dvakrát jsem vezl na trase Příbram - Beroun plošinové vozy a na nich byly nějaké bedny, myslím že na každém voze dvě. Mělo to nějaký vojenský strážní doprovod a mám ten dojem, že to byla právě ta kompletní vytěžená hmota. Nebo se mýlím ? Přeci jen to je již sakra dlouho, někdy v 1970 - 1972. Karel
Drahé kamení se vozilo jako uhlí ve Wap-kách s hmotností 1600 - 1800t a bez doprovodu.
V hlubiňáku byly olověné sarkofágy v samostatné trezorové místnosti, kam se ukládaly pod těžká víka kulaté válcové kontejnery s uranem jako přenosné várnice na guláš. Jakou trasou se tohle vozilo, nevím, asi rovnou přes Polsko. Ten hlubiňák jsem prolezl na okruhu při testování, v provozu jsem jej nikdy nepotkal.
Bedny na plošiňáku byly kdoví co - snad hlavice ? Měl ses kouknout.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře