Jak si postavím trať?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Jan Květ
  • Datum začátku Datum začátku
J

Jan Květ

Host
POtřeboval bych poradit.Moji oblíbenou tratí je trať 047n a chci si ji postavit.Udělal jsem si zařátek v geogle editoru a teť to musím postavit a nevím jak(stoupání,zatáčky a české objekty-rychloatníky návěstidla).
JInak můžu to postavit i podle leteckého pohedu z beta map?prosím nějak poraďte

Nezlob se, ale to, co tu po lidech chceš, je na takový menší román. Když budeš pátrat po fóru, najdeš rady i odkazy na návody ...

Honza napsal:
Nezlob se, ale to, co tu po lidech chceš, je na takový menší román. Když budeš pátrat po fóru, najdeš rady i odkazy na návody ...

Ahoj Jan...

Tak ako ti Honza napísal, toto čo chceš aby ti niekto vysvetlil je na jeden román. Aj telenovela s 387 časťami je spolovice kratšia. Študuj fórum, všetko čo potrebuješ tu nájdeš. Ak niečo predsa len nie, pýtaj sa, určite ti tu niekto poradí. Ale takto to nejde, musíš ukázať snahu, to je cesta k úspechu. Držím palce

Erik napsal:
Honza napsal:

Ahoj Jan...

Tak ako ti Honza napísal, toto čo chceš aby ti niekto vysvetlil je na jeden román. Aj telenovela s 387 časťami je spolovice kratšia. Študuj fórum, všetko čo potrebuješ tu nájdeš. Ak niečo predsa len nie, pýtaj sa, určite ti tu niekto poradí. Ale takto to nejde, musíš ukázať snahu, to je cesta k úspechu. Držím palce
V každém případě si to rozděl na 6 větších úkolů :
1) Rozhodnout se, co vlastně chceš stavět - zda reál nebo fikci
2) Generování terénu v Geography editoru - na toto je v diskusi samostatné vlákno
3) Pokud chceš, tak pomocí programu DEMEX si vytvoříš reálnou krajinu z geografického hlediska - kopce, údolí atp.
4) Postavíš koleje
5) Osadíš návěstidla a nalinkuješ je
6) Doděláš krajinu

Na každé z těchto témat zde existuje určitě vlákno s diskusí (netvrdím, že se jmenuje stejně, ale určitě podobně).

Nemá cenu vše popisovat od začátku,protože je k tomu materiálů na 5 telenovel (jak tu někdo trefně řekl), takže chvilku studuj, zkoušej a laboruj, abys pochopil souvislosti a pak se ptej na věci, které Ti nebyly jasné.

No tak už na tom pracuju.děkuju ti za tohle a také jsem si stáhl na tvých stánkách návod,škoda,že pojmy nejsou v češtině.Bude to fikce,ale podobat se to bude.jen chci poradit,ke seženu ten program Demex.
Děkuju

Jan Květ napsal:
No tak už na tom pracuju.děkuju ti za tohle a také jsem si stáhl na tvých stánkách návod,škoda,že pojmy nejsou v češtině.Bude to fikce,ale podobat se to bude.jen chci poradit,ke seženu ten program Demex.
Děkuju
Pokud nemáš zkušenosti tak Ti Demex moc nepomůže. Pak by jsi musel pracovat s přesnými souřadnicemi všech kolejí, jinak je nebezpečí, že zabloudíš. Já svou trať postavil i bez něj a šlo to také. Nejdůležitější je, se naučit pokládat koleje a návěstidla. Současně dodržovat zásady, pokud opouštím modrý čtverec práci je nutné uložit, jinak problém. Proto je nutné práci často zálohovat.

Děkuju.
Připadám si ,jakmalej kluk je mi z toho do breku.
Už se mi to ani nechce zobrazit v Route editoru.
Prosím,postavte to někdo,to je moje vysněná trať a n mě to j moc složitý a už mě bolej oči nosím brýle 5 D a už blbě vidím a to na tom dělám už skoro týden,ale nemám na to

No, možná se časem na 047 podívám. Teď zkouším 032. Mám zatím položeno kolejivo v úseku cca Trutnov hl.n. - Červený Kostelec. Pokud u toho vydržím a dodělám to do Jaroměře, budu potřebovat pomoct s modelama budov do krajiny. Až bude tato trať hotová je jedna z možností pokračovat 047čkou. Nic však neslibuji, je to jenom úvaha. Vše se bude odvíjet od toho jak na tom budu v budoucnu s časem.

Back
Nahoře