475.0

Petr Novák

Průvodčí
Mě to necuká,jen popojíždí kousek zpět a pak se vrací do výchozí pozice.Je to pomalý pohyb,který se nezastaví ani po zabrzdění loko či vlakovou brzdou.S tímto jevem jsem se setkal před cca rokem u jednoho motoru,kde se pak upravoval *eng.Jak už psal Pikku,bude konzultovat autora engu a pak uvidíme.

Zřejmě je při nastavení na 80cm nějaká souvislost s nastavením loko brzy,protože při spuštěné MSTS je loko brzděna jen loko brzdou.Když se loko brzda uvolní,popojíždění hned ustane,takže bych řekl,že problém je někde v nastavení brzd samotné loko.

To je snad jen nějaká drobnost, snad to půjde nějak rozumně opravit. Vydržte. S těmi dynamickými stíny to je ovšem zajímavé.

Jak tak koukám na Pikkovy modely, napadá mě snad jediná myšlenka ... po ukončení modelářské tvorby pana Starého má Česká MSTS scéna nového krále modelářů !!!

Díky Pikku

Pikku napsal:
To je snad jen nějaká drobnost, snad to půjde nějak rozumně opravit. Vydržte. S těmi dynamickými stíny to je ovšem zajímavé.
Tak jsem laboroval s brzdami a přišel jsem na to,že tam chyba není,spíše v nastavení parního stroje.Že jako by byl při startu již otevřen regulátor a ten se nějak přepíná na jízdu vpřed a vzad.Loko popojede kousek vpřed a vzápětí reverzuje zpět.Na mém PC je to zdruba o tři pražce,takže v reálu by to mohl být celý metr.Na tohle nastavení si již netroufám,tady je práce pro autora engu.

Vzhledem k tomu, že je doba prázdnin a dovolených je nutné se obrnit trpělivostí. Nemějte obavy, ZSR to opraví.

Naposled editoval moderátor:
ad bob57_cz - které to jsou položky v engu,že bych se na to podíval,mám taky pocit,že je tam něco blbě s rozvodem,jinak by se loko takhle nechovala.
ad Pikku - já vím,že to opraví,neche se mi ale čekat tak dlouho,je to moc pěkná pára a spolu s novými historickými osobáky jedna báseň...

bob57_cz napsal:
Do páry jsem se ještě nehrabal, vidím tam něco jako:
Cutoff ( -0.75 0.75 0.02 0
NumNotches( 0 )
zkus to změnit na
Cutoff ( -0.75 0.75 0.02 0.75
NumNotches( 0 )
hodnoty +-75% by odpovídaly nastavením rozvodů, jinde tam podobného nic nevidím.

Jestli se nemýlím, to poslední číslo je (u všech prvků kabiny, nejen Cutoff) jen startovací poloha, čili po této změně nebude při startu rozvod na 0%, ale na 75% plnění pro jízdu vpřed, což ale nesouvisí s popsaným jevem - pokud se chci rozjet, tak s tím stejně musím na některou stranu pohnout

Zkusil jsem do 001 vložit třípolohový brzdový kohout Knorr, ale nic se nezměnilo.
S brzdami jsem taky dělal různé kejkle,ale nezměnilo se vůbec nic,to bude něco s rozvodem a plněním válců,jinak to není možné.To co popisuješ,to mi dělá taky a to mám nastavené spřáhla na 80cm.Takže nastavením spřáhel to není,betatesteři tohle přehlédli anebo se jim to nezdálo tak důležité.Zkusil bych ještě se podívat na nastavení papouška a dát podobné hodnoty.Jsou to tříválcové loko,tak alespoň na vyzkoušení by neměl vadit různý průměr válců,nebo snad ano?

Takže po všem zbývá jedině parní stroj,zkusil jsem v Cutoff zvednout hodnoty na ( -0.85 0.85 0.02 0 ) a již to pojíždí jen maličko,ale popojíždí.Zkusím ty hodnoty ještě zvednout,snad je to tady :?:

Takže prosím vyzkoušejte toto nastavení.Cutoff ( -0.55 0.75 0.01 0 ).Na mém PC se již nehne.Díky bob57_cz za ukázání cesty,ještě by to chtělo udělat ty brzdy,jak se zmínil bob 57_cz.
Jo a všimnul jsem si u starého modelu Mikáda,že tam má jen dva válce v engu místo tří.Tak jsem zvědavý na slíbený model od Pikka.

Ale teď máš ten rozvod nesymetrický a to asi nebude to pravé ořechové. Na zpátečku bude mašina mít malou tažnou sílu. Plovoucí nulu máš na 10.

To tedy je,to původní nastavení je sice symetrické,ale něco je tam pořád blbě.Kontroloval někdo *cvf,tedy tu kabinu z papouška?Někde se tady psalo,že se ty hodnoty musí sladit,kdo je autorem té kabiny?

Petr Novák napsal:
Jo a všimnul jsem si u starého modelu Mikáda,že tam má jen dva válce v engu místo tří.Tak jsem zvědavý na slíbený model od Pikka.

No, starý model mikáda z prehistorie MSTS je vlastně německá Br03, s mikádem má společnou snad jen tu zelenou barvu. Byla taková doba, dneska je to už o něčem jiném. (I když svoje modely zjednodušuji maximálním způsobem, svým předlohám se většinou podobají )

Debata o nastavení engu pro 475.0 je vcelku přínosná, až se ZSR vrátí z dovolené tak to určitě upraví. Mě takhle cuká štokr, ale ten zatím není na pořadu dne, tak jsem to moc neřešil. Je vidět, že ani pořádné a dlouhodobé testování nedokáže postihnout vše. Na závěr se jen budu opakovat - trpělivost prosím.

S kabinami mám zatím smůlu, s největší nechutí jsem spáchal tu papouščí a jen tak jakoby napůl, přivítal bych nějakou universální kabinu pro čs.parní loko (něco ve stylu německé Einheitscab od W. Gronda) ale zatím je ticho po pěšině. Takže kabiny zatím prostě nesedí a bohužel jakoukoli činnost v tomto směru ode mne nelze očekávat.

Debata o nastavení engu pro 475.0 je vcelku přínosná, až se ZSR vrátí z dovolené tak to určitě upraví. Mě takhle cuká štokr, ale ten zatím není na pořadu dne, tak jsem to moc neřešil. Je vidět, že ani pořádné a dlouhodobé testování nedokáže postihnout vše. Na závěr se jen budu opakovat - trpělivost prosím.
Pokud se ti cuká taky štokr a používáš stejnou kabinu 477,tak bych si troufnul říci,že není chyba v engu štokra,ale v cvf té kabiny.Pokud by jsi chtěl,poslal bych ti svoji úpravu k otestování.Ještě že to není animovaný cab,to by bylo horší.

Štokr má německou kabinu Einheit, stejně jako např. kremák. Přitom kremák necuká a štokr ano ... zřejmě je cosi shnilého ve státě dánském

Jo tak to máš cab z 78 od BeeKayho,ten nepoužívám,tak se nemohu vyjádřit.To cukání bude zase nastavení cvf,eng to určitě nedělá,asi se v něčem engy kremáka a štokra v něčem liší,máš pravdu o tom státě dánském...

Back
Nahoře