Budou jezdit pendolina z Bohumína ?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
G

Guest

Host
V jednom bulvárním deníku jsem četl, že starosta města Bohumína bude u managementu Českých drah lobovat za to, aby v příštím jízdním řádu jezdili do Prahy pendolína z Bohumína. Bohužel management Českých drah je tvrdohlavé a stojí si na svém, že pendolína budou jezdit z Ostravy jako dobrý reklamní a marketingový tah na cestující tedy spojující dvě města Ostravu s Prahou. Uvidíme, jak bude starosta Bohumína úspěšný.

Můj osobní názor je, že je to hovadina, proč by pendolina nesměla jezdit z Bohumína ? Vždyť stejně pendolina v Bohumině parkují, uklízečky v Bohumíně uklízejí, vytírají podlahu atd. Takže stejně pendolíno zajíždí z Ostravy do Bohumína do depa a pak zase do Ostravy. Takže by je to nevytrhlo, kdyby to pendolino vypravovali v Bohumíně. Hlavně by to bylo dobré pro lidi z Bohumína, Orlové, Karviné a Českého Těšína. Navíc v Bohumíně jsou firmy jejichž majitelé také jezdi do Prahy. Například výhodu rychlovlaku Pendolino si vychvaloval generální ředitel ŽDB.

Nazdar Jiří,
co zní jako nabídka produktu "Pendolino" pro zákazníka lépe ?

"Vlaky Pendolino jsou zavedeny v trase Ostrava - Praha" anebo "Vlaky Pendolino jsou zavedeny v trase Bohumín - Praha."

Uznej sám,že drtivá většina republiky nemá ani páru o tom,kde vůbec takový Bohumín leží.Pro nás bohužel. :D
Podobné to bylo s přejmenováním žst.Jablunkov-Návsí tuším v roce 1994.Stanice sice leží v katastru obce Návsí,ale ČD na název stanice "Návsí" nepřistoupily a nazvaly ho tak,jak jej nazvaly.Představ si na brněnském pragotronu hlášku "R 7xx Brno hl.n. - Návsí". :D
Především jde tedy o "prodejnost" produktu.V našem případě o prodejnost Pendolina.

David

David Hájek napsal:
Nazdar Jiří,

"Vlaky Pendolino jsou zavedeny v trase Ostrava - Praha" anebo "Vlaky Pendolino jsou zavedeny v trase Bohumín - Praha."

Uznej sám,že drtivá většina republiky nemá ani páru o tom,kde vůbec takový Bohumín leží.Pro nás bohužel. :D
Podobné to bylo s přejmenováním žst.Jablunkov-Návsí tuším v roce 1994.Stanice sice leží v katastru obce Návsí,ale ČD na název stanice "Návsí" nepřistoupily a nazvaly ho tak,jak jej nazvaly.Představ si na brněnském pragotronu hlášku "R 7xx Brno hl.n. - Návsí". :D
Především jde tedy o "prodejnost" produktu.V našem případě o prodejnost Pendolina.

David

Ale uznej ruku na srdce, neštve tě to, že z tvého bydliště nejezdí pendolino do Prahy ? Já kdybych bydlel v Bohumíně, tak by mi to "kurevsky" štvalo už proto, že Bohumín je železniční uzel, je tam DEPO a stejně ty pendolina tam zajíždí k vůli opravám, uklízení aby to bylo tip top a pak to odvezou do Ostravy. Navíc nechci se hádat, ale mám pocit, že Bohumín je větší stanice než Ostrava hl.n.

Ale jinak s tebou souhlasím, pro lidi to líp zní Pendolino Ostrava- Praha než Bohumín- Praha. Je fakt, že je to spojení měst, líp se počítá jízdní doba atd.

Jiří napsal:
David Hájek napsal:
Nazdar Jiří,

David

Ale uznej ruku na srdce, neštve tě to, že z tvého bydliště nejezdí pendolino do Prahy ? Já kdybych bydlel v Bohumíně, tak by mi to "kurevsky" štvalo už proto, že Bohumín je železniční uzel, je tam DEPO a stejně ty pendolina tam zajíždí k vůli opravám, uklízení aby to bylo tip top a pak to odvezou do Ostravy. Navíc nechci se hádat, ale mám pocit, že Bohumín je větší stanice než Ostrava hl.n.

Ale jinak s tebou souhlasím, pro lidi to líp zní Pendolino Ostrava- Praha než Bohumín- Praha. Je fakt, že je to spojení měst, líp se počítá jízdní doba atd.
Jiří, presne ako napísal David - kopa ľudí nemá ani páru kde Bohumín je.A fakt že Pendolína chodia do Bohumína na pucovanie a spanie nemá s marketingom nič spoločné.Bohumín má síce depo, možno je to väčšia stanica aj železničný uzol, ale Ostrava je druhé najväčšie mesto ČR :!: Ale aj tak nechápem prečo by to malo Bohumínčanov "kurevsky" štvať? Veď do Ostravy je to len 8 km.BTW to isté by mohli povedať pražáci, ktorí bývajú pri hlavnom - veď aj oni sa musia "uráčiť" pár km na Holešovice.Nie?

Mirec napsal:
Jiří, presne ako napísal David - kopa ľudí nemá ani páru kde Bohumín je.A fakt že Pendolína chodia do Bohumína na pucovanie a spanie nemá s marketingom nič spoločné.Bohumín má síce depo, možno je to väčšia stanica aj železničný uzol, ale Ostrava je druhé najväčšie mesto ČR :!: Ale aj tak nechápem prečo by to malo Bohumínčanov "kurevsky" štvať? Veď do Ostravy je to len 8 km.BTW to isté by mohli povedať pražáci, ktorí bývajú pri hlavnom - veď aj oni sa musia "uráčiť" pár km na Holešovice.Nie?

ROFL...
Já chci u nás taky Pendolíno... Když už jsme na něj všichni přispěli. Dráty tu máme tak v čem je problém, a náklanění by se určitě v těch obloucích využilo líp než na koridoru...

Naposled editoval moderátor:
Jiří napsal:

V souvislosti s Pendolinem a Bohumínem mne štve jen jedna jediná věc.A to ta.že když jedu kolmo do práce,musím Pendolinu,které jede jako SV do Ostravy,vždy dávat přednost na přejezdu v km 273,9.Občas je to opravdu k vzteku.Obzvlášť když prší a na druhé straně přejezdu stojí auto městské policie a v něm vysmátí "příslušníci". :x

David

Omlouvám se za off topic, ale řekl bych, že 2. největší město ČR je Brno, nikoliv Ostrava...

djneon napsal:
Omlouvám se za off topic, ale řekl bych, že 2. největší město ČR je Brno, nikoliv Ostrava...

No proto... :)
Nebo ti brňáci rozkopnou sandál... :D

CybGate napsal:
djneon napsal:

To by člověk neřekl,co dokáže "Jiří" svými nevinnými dotazy spustit za diskuze.No nic,jdu to přepočítat ....,pravda chlapi,Ostrava je po Brně až třetím největším městem ČR.Je tomu přesně tak,jak nás to kdysi učili ve škole :D
Ovlivní to ale nějak změnu výchozí stanice slavného Pendolina ???

David

djneon napsal:
Tak to pardon ... :eek: Neviem prečo si furt myslím že druhá je Ostrava ... :roll:

David Hájek napsal:
CybGate napsal:
djneon napsal:

To by člověk neřekl,co dokáže "Jiří" svými nevinnými dotazy spustit za diskuze.No nic,jdu to přepočítat ....,pravda chlapi,Ostrava je po Brně až třetím největším městem ČR.Je tomu přesně tak,jak nás to kdysi učili ve škole :D

David

Teď se tu Jiří tak často ukazovat nebude chci vytvořit super aktivitu z Popradu do Prahy a bude to velké sousto.Já jen potřebuji víc nizskopolyg.vozů než mám staženo od Kebarka, takže budu muset improvizovat( nádhera byla v Dětmarovicích, tam jsem umístil celkem 30 vagonů a ani jeden pád, FPS 19 ). Jinak už mám udělanou trasu a vlak hráče, někde už mám LC ale chybí mi traffic. Cesta z Popradu do Bohumína bude trva 3 hodiny místo původních 2:47 jak mi ukazoval AE, protože on nepočítal pomalé rychlosti tedy Z a K. A zkoušel jsem stahovat sběrač, tak jsem skoro 13 minut nabral zpoždění. Hračka byla stihnout se dostat do Žiliny, nejhorší pak za Žilinu směrem na Třinec, samé stoupání, klesání, člověk pořád měl oči spíš na tachometru než když by se měl dívat před sebe, rychlost pořád kolísala, bohužel, škoda, že v MSTS nemohu naprogramovat konstatní rychlost jako v reálu. Tedy fíra tam naťuká rychlost a vlak se přizpůsobí.
No nic, omlouvám se za Off topic. Jdu pokračovat v práci.

Jiří napsal:
David Hájek napsal:
CybGate napsal:
djneon napsal:

David

Teď se tu Jiří tak často ukazovat nebude chci vytvořit super aktivitu z Popradu do Prahy a bude to velké sousto.Já jen potřebuji víc nizskopolyg.vozů než mám staženo od Kebarka, takže budu muset improvizovat( nádhera byla v Dětmarovicích, tam jsem umístil celkem 30 vagonů a ani jeden pád, FPS 19 ). Jinak už mám udělanou trasu a vlak hráče, někde už mám LC ale chybí mi traffic. Cesta z Popradu do Bohumína bude trva 3 hodiny místo původních 2:47 jak mi ukazoval AE, protože on nepočítal pomalé rychlosti tedy Z a K. A zkoušel jsem stahovat sběrač, tak jsem skoro 13 minut nabral zpoždění. Hračka byla stihnout se dostat do Žiliny, nejhorší pak za Žilinu směrem na Třinec, samé stoupání, klesání, člověk pořád měl oči spíš na tachometru než když by se měl dívat před sebe, rychlost pořád kolísala, bohužel, škoda, že v MSTS nemohu naprogramovat konstatní rychlost jako v reálu. Tedy fíra tam naťuká rychlost a vlak se přizpůsobí.
No nic, omlouvám se za Off topic. Jdu pokračovat v práci.
Jiří tak to by byla super aktivita.....jet stále na plný kotel, nebo si naťukat rychlost.....chlape.....celkem 8 hodin záživné činnosti u počítače......

Jinak Ti přeju, aby Ti to obrovské soust nezaskočilo......a loučím se s Tebou s pozdravem "Radši kratší podařené aktivity, než superdlouhé zmetky"......

Leč v duchu Tvého posledního příspěvku bych si tak trošku tajně přál, aby jsi postavil super aktivitu z Vladivostoku přes Paříž do Honolulu.....

Skôr by ma zaujímalo, kde nabral 13 minút meškanie skrz sťahovanie zberača. Určite ho zabudol zdvihnúť a 13 minút maturoval, prečo mu to nejde. Ako v reále :)

Dráčik napsal:
Skôr by ma zaujímalo, kde nabral 13 minút meškanie skrz sťahovanie zberača. Určite ho zabudol zdvihnúť a 13 minút maturoval, prečo mu to nejde. Ako v reále :)

Dráčik,
nemáte náhodou na vašich hlavních tratích nějaké úseky bez TV ??? :eek: Dnes člověk opravdu neví,na čem všem se dá ušetřit.A jak tak koukám,na dráze se to asi řeší i demontáží TV.Však co,zkušený fíra nějakých patnáct kilometrů profičí i se spuštěným smetákem,že ano. :D
Snad to zpoždění Jiří příště zkrátí svým vylepšeným stylem jízdy.
Chce to jen zkoušet. :D

David

Máme, v rovnom tuneli od Kútov do Bratislavy, tam je problém, keď ho naopak zdvihneš... Najlepšie oba, hneď sedíš v klimatizovanej kancelárií... :)

Dráčik napsal:
Máme, v rovnom tuneli od Kútov do Bratislavy, tam je problém, keď ho naopak zdvihneš... Najlepšie oba, hneď sedíš v klimatizovanej kancelárií... :)

V tom případě se naskýtá otázka :"Jel Jiří opravdu mezi Popradem a Olomoucí ?" :D
No,škoda psát.
Dobrou noc.

David

A potom že se tady při čtení nezasměju. Bajo, přímo se chechtám.
Karel
P.S. Hele ty posunovači u dráhy (PuDr. Matejko), to jsi fakt tak splachovací a nebo nechápající ?

David Hájek napsal:
Dráčik napsal:

V tom případě se naskýtá otázka :"Jel Jiří opravdu mezi Popradem a Olomoucí ?" :D
No,škoda psát.
Dobrou noc.

David

A v tomto prípade sa naskytla ďalšia otázka: Jel Jiří vôbec ?

djneon napsal:
Počtem obyvatel je Ostrava na 3 místě za Brnem, ale rozlohou na druhém před ním.....Takže jste meli pravdu oba dva :) Ale je fakt, že jako primarní se používá počet obyvatel.

zarkow napsal:
djneon napsal:
Počtem obyvatel je Ostrava na 3 místě za Brnem, ale rozlohou na druhém před ním.....Takže jste meli pravdu oba dva :) Ale je fakt, že jako primarní se používá počet obyvatel.
Asi ma zmiatla tá rozloha ... :roll:

Back
Nahoře