PTKiGK_1822-005 Rybnik

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
G

Guest

Host
Tak stáhnul jsem si tuto lokomotivu z polských stránek, včetně sound a cabview,ale problém je to, že já ji nemohu rozjet. Při každém načítání tratě s touto vybranou loco mne to pošle k Billovi.
Zřejmě špatně nastavený eng soubor. Jelikož to nechci moc rozhasit, nenašel by se někdo, kdo by se na to mrknul a opravil ?
Tady jsou soubory,které by mohli mít vliv na pád MSTS.

PTKiGK_1822-005.eng
PTKiGK_1822-005.s
PTKiGK_1822-005.sd

A tady je celý model včetně sounds a cabview

Jiří napsal:
Tak stáhnul jsem si tuto lokomotivu z polských stránek, včetně sound a cabview,ale problém je to, že já ji nemohu rozjet. Při každém načítání tratě s touto vybranou loco mne to pošle k Billovi.
Zřejmě špatně nastavený eng soubor. Jelikož to nechci moc rozhasit, nenašel by se někdo, kdo by se na to mrknul a opravil ?

PTKiGK_1822-005.eng
PTKiGK_1822-005.s
PTKiGK_1822-005.sd

A zkoušel jsi tutéž trať s jinou mašinou?

Tak gratuluji,mne to vůbec nejede, ať zapřánu jakýkoliv typ wagonu jestli osobní či nákladní, i samostatná lokomotiva mi nejede. Dám načíst trať s vybranou loco a pak mne to pošle k Billovi. :mad:

Naposled editoval moderátor:
Martens napsal:
Jiří napsal:

PTKiGK_1822-005.eng
PTKiGK_1822-005.s
PTKiGK_1822-005.sd

A zkoušel jsi tutéž trať s jinou mašinou?

Samozřejmě, vybral jsem si trať Bratislava- Praha, odjezd z Břeclavi směrem na Přerov, vybral jsem si polskou samostatnou lokomotivu PKP_EP07-502 a bez problému, pak jsem si vzal tu problémovou lokomotivu a při načítání tratě mne to pošle k Billovi. :mad:

Naposled editoval moderátor:
Nyní jsem vymazal celý adresář ID-145 a znova nainstaloval. Pak jsem v AE vytvořil CON soubor, pouze jenom lokomotiva a nyní spustil MSTS. Vybral jsem si defaultní trať a když už byla trať celá načtená, poslalo mne to k Billovi.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://art-loko.wz.cz/download/pictures/ERROR.jpg

VáclavS napsal:
To je spíš chyba v trati než chyba mašiny, zkusil jsi ji rozjet tu trat s jinou mašinou?

Samozřejmě, jinou polskou mašinou a jelo to bez problému. Někde bude v Eng souboru chyba.

Jinak jsem taky zkusil stáhnout komplet model s cab i sound, po instalaci jsem jí hodil do konsistu s náhodně vybranýma falsama a všechno jede úplně v poho, chyba tedy nebude v modelu ale někde jinde

Amazon napsal:
Jinak jsem taky zkusil stáhnout komplet model s cab i sound, po instalaci jsem jí hodil do konsistu s náhodně vybranýma falsama a všechno jede úplně v poho, chyba tedy nebude v modelu ale někde jinde
No ikdyž se mi to nezdá, bo ten model vypadá jako přeskinovaná 1014, tak bych si zkusil pohrát spíše s nastavením grafiky u té Jiřího trati.....
zkoušel jsem to na Fastov-Kiev, vypnuté stínování, dynamické stíny atp....třeba je cesta tohle.....

Jiří napsal:
Takže konečně jsem si pohrál s nastavením a jedině s tímto nastavením mi to normálně funguje, nesmím mít zapnuté stíny a pohyblivé stíny jinak mne to pošle k Billovi
No on ten model je stejně celý divný....když stáhneš sběrač, tak lyžina záhadným způsobem skončí u podvozku....má tam rozhašenou animaci.

Tak jsem konečně provedl test této lokomotivy z Pardubic do Prahy včetně osobních wagónů a mohu říci,že ta lokomotiva má podle mne blbé ovládání co se týče přidávání rychlosti ( Throttle, tak nějak, že ? ), když vyjíždím ze stanice a dám to na 25 %, tak na tachometru po 2 km/h naskakuje rychlost za každou započatou sekundu jízdy, tedy napřiklad stání 0km/h a pak 2,4,6,8,10,12 km/h atd.,takže nemusím dát plný výkon 100 % a jakmile vyjedu ze stanice, hned se dostanu na rychlost přes 100 km/h.
Nevím, možná to tak má být, ale mne se to zdá nereálné, tedy ten rozjezd.

Jiří napsal:
Tak jsem konečně provedl test této lokomotivy z Pardubic do Prahy včetně osobních wagónů a mohu říci,že ta lokomotiva má podle mne blbé ovládání co se týče přidávání rychlosti ( Throttle, tak nějak, že ? ), když vyjíždím ze stanice a dám to na 25 %, tak na tachometru po 2 km/h naskakuje rychlost za každou započatou sekundu jízdy, tedy napřiklad stání 0km/h a pak 2,4,6,8,10,12 km/h atd.,takže nemusím dát plný výkon 100 % a jakmile vyjedu ze stanice, hned se dostanu na rychlost přes 100 km/h.
Jiří, to je sice možné, ale pláčeš na nesprávném hrobě....tento stroj není z dílny žádného našeho ladiče, skinaře nebo modeláře, takže Ti doporučuji se obrátit na polské autory modelu......zatím je dost starostí s našimi modely.....ju?

bob57_cz napsal:
Martens napsal:
Jiří napsal:
Jiří, to je sice možné, ale pláčeš na nesprávném hrobě....tento stroj není z dílny žádného našeho ladiče, skinaře nebo modeláře, takže Ti doporučuji se obrátit na polské autory modelu......zatím je dost starostí s našimi modely.....ju?
Martine, tys ji zkoušel?
Koukni do eng a cvf - tohle chování vypadá jako TWO/TRIstate kontroler !
( Anebo je výkonově přešponovaná.)

No mi 9,2 MW výkonu a maximální tažná síla 280 kN s max. proudem 120 kA nepřipadá jako normální výkon a co se týče cvf a eng, tak je tam prachsprostý lineární nárůst výkonu s krokem 4%....a ani to nemá kombinovaný ovladač.....

Jiří,až budeš příště testovat nějaké loko,oprav si detailmí nastavení,to co máš,je moc náročné na grafiku.Viditelnost si nastav na 1250m,2km je zbytečně moc.Pak si zruš zatržení u vzdálené hory,odrazy světel a deatilní stínování.Pak ti ubude spousta problémů,minulý rok byla na toto téma velice bouřlová diskuze a nakonec jsme se shodli na tomto nastavení,je možní ještě zmenšit kvalitu zovrazení.

Petr Novák napsal:
Jiří,až budeš příště testovat nějaké loko,oprav si detailmí nastavení,to co máš,je moc náročné na grafiku.Viditelnost si nastav na 1250m,2km je zbytečně moc.Pak si zruš zatržení u vzdálené hory,odrazy světel a deatilní stínování.Pak ti ubude spousta problémů,minulý rok byla na toto téma velice bouřlová diskuze a nakonec jsme se shodli na tomto nastavení,je možní ještě zmenšit kvalitu zovrazení.

Díky za radu, ale jestli si chci vychutnat trasu Poprad Tatry- Žilina, tak bez toho nastavení budu hodně ochuzen, hlavně vzdálené hory a pohled do dálky. Možná bych to mohl vypnout při odjezdu ze Žiliny směrem na Olomouc, ale na té slovenské straně je to fakt škoda,

Jo takhle,jako fíra se kocháš pohledem do dálky.Aby jsi nedopadl jako ten doktor ve filmu "Vesničko má středisková",který zrušil úplně nové auto,jelikož se zase kochal....

Jiří napsal:
Petr Novák napsal:

Díky za radu, ale jestli si chci vychutnat trasu Poprad Tatry- Žilina, tak bez toho nastavení budu hodně ochuzen, hlavně vzdálené hory a pohled do dálky. Možná bych to mohl vypnout při odjezdu ze Žiliny směrem na Olomouc, ale na té slovenské straně je to fakt škoda,

Tak na tohle téma jsem vedl diskusi s Taxem....třeba na tatranské magistrále jsou Tatry dál než 2 km od trati....a pokud jsi takový guru, tak bys měl vědět, že maximální dohlednost v MSTS je 2 km......

BTW taky mi to vadilo, ale zatím se musíš bez tater obejít.....

Back
Nahoře