Výška stanoviště nad zemí

Pajavlaky

Průvodčí
Podle čeho mám nastavit výšku stanoviště nad zemí? Všechno se mi to zdá moc nízko. Normálně spojim dvě mašiny za sebe, ale nevím, jaká část druhé mašiny má být vidět v jaké výšce atd.
U esa jsem dal 3.1, ale nevím, jestli je to dobře. U krysy je 2.9 málo. Nevím, jestli 3 nebo 3.1.

Pajavlaky napsal:
Podle čeho mám nastavit výšku stanoviště nad zemí? Všechno se mi to zdá moc nízko. Normálně spojim dvě mašiny za sebe, ale nevím, jaká část druhé mašiny má být vidět v jaké výšce atd.
U esa jsem dal 3.1, ale nevím, jestli je to dobře. U krysy je 2.9 málo. Nevím, jestli 3 nebo 3.1.

No lišit se to bude určitě.....ale pozor..to není výška stanoviště, ale měla výška kamery, která má prezentovat hlavu fíry......taky subjektivní dojem bude do značné míry ovlivněn tím, jak jsou nafoceny front pohledy....

někdy je to utopeno tak, že fíra sedí spíš na dětské sedačce, jindy je to foceno tak, jako by byl přišpendlen pod stropem na stěně strojovny....

Pajavlaky napsal:

Ja mám:
362/363 - 3,2
163/162 - 3,3 (Justov cab)
350 - 3,3

Už som to tu písal, na Dejvov cab 362 si dajte:
Position ( 0.6 3 6 )
Direction ( 10 1 0 )
Špekuloval som nad tým dlho a vyšpekuloval som toto, porovnával som to na trati, pri ktorých budíkoch je lavá a pravá kolajnica pri bežnej polohe sedacej. Nejde tam len o samotnú výšku, ale aj o uhol pohladu.

Tak s těmi hodnotami je cab naprosto skvělý. Kdyby tak byly všechny... Mohl by mi někdo vysvětlit, co které číslo znamená?

Pajavlaky napsal:
Tak s těmi hodnotami je cab naprosto skvělý. Kdyby tak byly všechny... Mohl by mi někdo vysvětlit, co které číslo znamená?

Position ( 0.6 3 6 )
Pozice kamery pro daný pohled - souřadnice zleva X Y Z
X - osa napříč modelem
Y - svislá osa
Z -podélná osa

Direction ( 10 1 0 )
Směr natočení pohledu kamery podle daných os X, Y a Z ve stupních.

Back
Nahoře