Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)

Ahojte, mam jeden problem, dal som si do tejto trati 321 s aktualizaciou 11 asi 7 aktivit aj so vsetkymi vlakmi co tam treba a kym sa mi vobec nacita hlavne menu tak to trva asi 3-4 minuty. Ako to mate nainstalovane alebo ako si to mam nainstalovat aby sa mi hra nacitavala rychlejsie?

používej Train Store a přečti si návod, aby si se neptal, jak se ovláda :!:

Nebo alespoň Activity Mover.
3min je ještě velmi slušný čas, taky to může být klidně i 20min, msts si dělá při startu primární verifikaci a po výběru ještě sekundární.

A ked pouzijem Trainstore alebo Aktivity Mover tak mi to pojde rychlejsie nacitat?

IceMcLaren: Kurňa pročti si FAQ a fórum :!:

Bolo by dobre keby ste sa tu nevybijali na Ic mekleren. Majme trosku dostojnosti, a nie hned odbijat ludi.

Ja osobne tam nemam ziadne aktivity, takze sa mi to hlavne menu otvara velmi rychlo. Cim viac aktivit tam mas, tym dlhsie sa otvara, moze to byt aj do pol hodiny. Odporucam dve moznosti: Bud Activity Mover - ten docasne odstrani aktivity do zaloznych priecinkov. Je to najjednoduhsie. Ked sa aktivity takto presunu do zaloznych priecinkov, spusta sa to rychlejsie.

Alebo druha, zlozitejsia moznost , ktoru robim ja, aktivity si odstranujem a pridavam do MSTS podla potreby rucne. To znamena, ze rucne presuniem do zaloznych priecinkov mimo MS TS samotnu aktivitu (subor s koncovkou act), trafic (subor trf), servisy (subory srv). Rovnako si zalohujem aj paths (subory pat) a pre istotu aj consisty (subory con). Ked chcem aktivitu znovu spustit alebo upravit, znovu vsetky tieto subory vratim do prislusnych priecinkov v MSTS.

Ale odporucam Activity Mover.

Aj mne sa na ostravsku stalo, ze volakde tam sa mi stale automaticky robilo zmena smeru jazdy. Nemyslim tym to ostravske kolecko, ale na jednom mieste sa cesta hned zacne vraciat a nechce pokracovat dalej.

K Posunovym navestidlam:

Preskumal som posunove navestidla v Ziline - dvojsvetlove modro biele, stoziarove aj trpaslicie. V podstate su len na okrasu, kedze nesignalizuju. Ked som si otvoril program na tvorbu aktivit, nasiel som tam na mape v miestach, kde su niektore posunove PRIESVITNE navestidla - sede kruzky s bielou vyplnou a palickou (klasicke navestidla su na mape cervene alebo zelene kruzky s palickou). Kedze tie priesvitne su posunove, myslel som, ze ked cez ne spravim trasu aktivity, tak budu signalizovat posun bielym svetlom. Spravil som teda cez ne posunovu aktivitu a nic. Preto mam dve otazky:

1. Co znamenaju priesvitne navestidla na mape pri tvorbe aktivit?
2. Su niekde na trati posunove navestidla, ktore by ukazovali biele svetlo pre posun?

Diki.

milan.luxembursky napsal:
1. Co znamenaju priesvitne navestidla na mape pri tvorbe aktivit?
Návěstidlo které má pouze informativní charakter a neprojevuje se na NO. Někde v tratích to jsou předvěsti a nebo opakovací předvěsti.

2. Funkčné posunové návestidlá sú v zásade kdekoľvek, kde sa nejazdí vlakovými cestami, teda na rôznych vlečkových, manipulačných a výťažných koľajách. V zásade sa jedná o to, že na to, aby sa na jedno miesto dalo ísť vlakovou aj posunovou cestou (teda na rôzne trpaslíky po zhlaviach + posunové cesty od hlavných návestidiel, ak nevedú na manipulačnú či výťažnú koľaj) je MsTS žiaľbohu prikrátky.

Kedysi som skúšal toto dať do nejakého stavu, aj sa mi čo - to podarilo, žiaľbohu výsledok je nekompatibilný s návestnou sústavou používanou v MsTS na väčšine tratí (s výnimkou 024 a Vysočiny), takže je nepoužiteľný.

Vše závisí na tom, jak návěstidlo nalinkuje stavitel tratí. Problém jenom je, pokud se použije přivolávačka, tak není možné současně linkovat posun.
Jinak je pravda, že nalinkování návěstidel běžný uživatel nezjistí jinak, než když otevře editor, najede na konkrétní stanici a návěstidlo a zkontroluje linky. Pak je nutné udělat trasu v aktivitě tak, aby se šibovalo směrem do manipulační koleje, pak tam tu bílou budu mít. V některých stanicích, kde manipulační kolej v daném směru není je možné posun linkovat do nesprávné koleje, ale někde to není možné nikam. V tomto případě je nutné šibovat proti zhaslému návěstidlu. Tohle jsou možnosti MSTS.

Nieco som vyskusal a pre nazornost prikladam aj obrazky:

1. klikni: http://bordel.breakdance.sk/nefungujeposunove.gif

Na obrazku hore je stanica v Margecanoch, zhlavie smer Spisska Nova Ves. Spravil som jednoduchu posunovu aktivitu, kde idem z posunovej kolaje okolo zriadovacieho navestidla (priesvitne navestidlo, zakruzkovane) a idem na posunovu slepu kolaj. Po spusteni simulacie, biele svetlo nikde nesvieti. Zial len modra je tam.
Chcel by som poprosit, ak by niekto mohol spravit jednoduchu ukazkovu aktivitu, pri ktorej by sa niekde na trati 321 zasvietilo biele svetlo.

2. Medzitym som narazil aj na dalsi problem. Tiez v Margecanoch, zhlavie smerom na Kysak.

klikni: http://bordel.breakdance.sk/nefungujespiatocka.gif

Tu je aktivita, kde som mal vojst na nejaku kolaj a potom znovu nacuvat nazad na zhlavie. Avsak toto zakruzkovane odjazdove navestidlo ma uz nechcelo pustit. Svietila cervena a aj po stlaceni TAB ma vyhodilo von, ze som presiel na cervenu. To iste spravilo aj na vedlajsej kolaji (vyssie). Nastastie na dalsich kolajach to uz islo v pohode. Ked som z nich isiel cuvat nazad na zhlavie odjazdove navestidla ma uz pustili, a to bud cervenou a TAB alebo dokonca niektore aj na 40 a volno.
Otazka znie, ci to je problem v aktivite alebo je to v nastaveniach tych navestidiel. To aby asi Stavitel vedel povedat.

3. Otazka do plena, ci je niekde na trati 321 spadovisko. Pripadne ci sa chysta na trati spravit niekde spadovisko. Napr. v Ziline na stanici by mali byt minimalne 5. A potom ci by tento program vobec dokazal spracovat signaly spadoviskovych navestidiel (ked svietia alebo blikaju naraz dve biele svetla a pod).

Dakujem vopred za odborne stanoviska.
In aeternum

Naposled editoval moderátor:

milan.luxembursky napsal:
Nieco som vyskusal a pre nazornost prikladam aj obrazky:

1. klikni: http://bordel.breakdance.sk/nefungujeposunove.gif

Na obrazku hore je stanica v Margecanoch, zhlavie smer Spisska Nova Ves. Spravil som jednoduchu posunovu aktivitu, kde idem z posunovej kolaje okolo zriadovacieho navestidla (priesvitne navestidlo, zakruzkovane) a idem na posunovu slepu kolaj. Po spusteni simulacie, biele svetlo nikde nesvieti. Zial len modra je tam.
Chcel by som poprosit, ak by niekto mohol spravit jednoduchu ukazkovu aktivitu, pri ktorej by sa niekde na trati 321 zasvietilo biele svetlo.

2. Medzitym som narazil aj na dalsi problem. Tiez v Margecanoch, zhlavie smerom na Kysak.

klikni: http://bordel.breakdance.sk/nefungujespiatocka.gif

Tu je aktivita, kde som mal vojst na nejaku kolaj a potom znovu nacuvat nazad na zhlavie. Avsak toto zakruzkovane odjazdove navestidlo ma uz nechcelo pustit. Svietila cervena a aj po stlaceni TAB ma vyhodilo von, ze som presiel na cervenu. To iste spravilo aj na vedlajsej kolaji (vyssie). Nastastie na dalsich kolajach to uz islo v pohode. Ked som z nich isiel cuvat nazad na zhlavie odjazdove navestidla ma uz pustili, a to bud cervenou a TAB alebo dokonca niektore aj na 40 a volno.
Otazka znie, ci to je problem v aktivite alebo je to v nastaveniach tych navestidiel. To aby asi Stavitel vedel povedat.

3. Otazka do plena, ci je niekde na trati 321 spadovisko. Pripadne ci sa chysta na trati spravit niekde spadovisko. Napr. v Ziline na stanici by mali byt minimalne 5. A potom ci by tento program vobec dokazal spracovat signaly spadoviskovych navestidiel (ked svietia alebo blikaju naraz dve biele svetla a pod).

Dakujem vopred za odborne stanoviska.
In aeternum
Spádoviště je třeba v Pardubicích. Zkoušel jsem si tam i rozhazovat vagóny, celkem to i šlo ale musel jsem se rozjet aspoň na 35 km/h a jakmile se ty vagóny které jsem chtěl odpojit dostali do klesání musel jsem je dopojit, jinak se to zase spojilo, chtělo to najít správný moment.

Naposled editoval moderátor:

Docela tu dostávám otázky na tělo :D Takže milane.luxembursky, na Trati 321 není nikde funkční posunové návěstidlo, můžeš posunovat jak chceš, ale vždy ti bude svítit modrá. Jak už se tu psalo, nejde v MSTS nastavit návěstidlo tak, aby na stejný směr pro nornální jízdu bylo VOLNO a pro posunování POSUN. Posun by se dal nastavit pouze na některé odstavné koleje. Ale když budeš potom tvořit aktivitu, tak stejně nebudeš vědět, kde ty posunové návěstidla fungují a kde ne. Takže se smiř s tim, že bílé světlo prostě nebude.
K té aktivitě, kde si najel na kolej a pak ses z ní nemohl dostat ven, je chyba ve tvé aktivitě. Ten "bod změny směru jízdy" umísti dále od odjezdového návěstidla, nemůžeš ho dávat hned k tomu návěstidlu, pak tě to ven nepustí...
A spádoviště mám myslím jenom v Pardubicích, tam jsou hned dvě, ale rozhodně jsem je netvořil tak, aby po nich šly reálně spouštět vagony, ani nevím, jestli je to v MSTS možné.
Chci upozornit, že Trať 321 jsem od začátku stavěl a přizpůsoboval především pro osobní vlaky, které jedou od někud někam. Teď v poslední době se ji snažím maximálně přizpůsobovat i pro nákladní aktivity, ale pořád je hlavní prioritou jízda od někud někam, třeba z Prahy do Ostravy a né nějaké propracované posuny, spádování atd...
To si můžeš raději vytvořit samostatnou stanici Pardubice a tam dokonale propracované spádoviště, potom si s tím můžeš vyhrát, ale na Trati 321 určitě ne, tady si raději zajeď s nějakým EC :wink:

Stavitelxx napsal:
K té aktivitě, kde si najel na kolej a pak ses z ní nemohl dostat ven, je chyba ve tvé aktivitě. Ten "bod změny směru jízdy" umísti dále od odjezdového návěstidla, nemůžeš ho dávat hned k tomu návěstidlu, pak tě to ven nepustí...
Přesně tak,vždy musí být otočák tak aby se mezi něho a návěstidlo vešla celá souprava vjíždějícího vlaku,jinak tam již zůstaneš.

Poison povedal velmi poucnu vetu. Aj som to overil a plati zasada, ze ked idem na kolaj, z ktorej sa chcem potom vraciat, musi byt otocny bod dalej od odjazdoveho semaforu ako je dlzka supravy. Skusil som to tak, ze som ho dal narokom blizko a s jednou lokomotivou to slo, ale s dlhsim vlakom uz nie. A ked som ho dal dalej, tak to slo aj s dlhsim vlakom. Zaroven som zistil, ze na otocenie staci, ked sa otocneho bodu dotkne len prve vozidlo.

Toto iste plati aj ked idem smerom von na siru trat a chcem sa vratit nazad do stanice na vedlajsiu kolaj. Tiez musi byt otocny bod dalej ako cela suprava, ale tentokrat nie od navestidla (na zhlavi ziadne nie je) ale od vyhybky, ktorou idem na tu vedlajsiu kolaj. Som to vyskusal a tak to funguje.

milan.luxembursky: Mě se stalo něco podobného, ale ne s návěstidlem, ale s přehazováním výměn.

Jak to že v úseku čadca až chotěbuz nejde přehodit výhybky? :D
A mám dvd s aktualizací 9 a když si nainstaluji 10 a 11 tak mi to furt píše že mám aktualizaci 9 s traťe s aktua... 10,11 se mi nezobrazí :cry: ale když jsem to poprvé instaloval tak to šlo :wink:

Myslím, že s výhybkami v tomto úseku sa to už riešilo a skutočnosť je taká, že fungujú opačne, t.j. ak chcheš prehodiť výhybku pred sebou, musíš prehodiť tú, ktorá je za tebou.

Jo jo,je to přesně tak,musí se to přehazovat opačně,jednoduše znáčkni Shift+G a výhybka se ti v tomto úseku přehodí před tvoji soupravou. :)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře