Trať 120

Chtěli byste trať 120 ve stavu v jakém byla na začátku devadesátých let?

• Ano

Hlasů: 86 38.6%
  • NE, v současném

Hlasů: 110 49.3%
  • Je mi to jedno.

Hlasů: 27 12.1%

• Hlasovalo členů
    223
Zdarec, nachystal jsem po dohodě s Mašánem stránku pro stažení trati ČD_120 upravenou původní verzi od Václava S.
Je u mě na stránkách. Ale.....
... jelikož jsem díky pracovnímu vytížení a po nějakých zdravotních potížích nestihl stáhnout trať z odkazů úschovny, čekám na znovu nahrání. Tak zatím jen připravená stránka pro turo trať na webu : http://090-openrails.cz/
Tygy

Dle info Mašana zatím jsou jen některé úseky popravené, učí se to jako my všichni. Vždy je to o komunikaci a čtení příspěvků zde na fóru. Já jsem jen jako poskytovatel weboprostoru.
Global BP v99_00 pro trať ČD 120 zde nebo tudy: http://090openrails.cz

nebo, tlumočím dál. I já našel traťový zával, ale Mašán jede postupně, radím mu, jak popřehazovat výhybky se závažím jako jeden model namísto původních s možností smazat výhybkové návěsti vložené jako návěstidla. Trochu to odlehčí systému.
Jen mě překvapuje počet objektů na čtverci. Někde je i 5160 kusů. Já se bojím dát 2500 u trati 090, ale vidím, že se zbytečně bojím. Václav S. se toho nebál. Tak já už taky ne, ale až od teď.

Děkuji Mašánovi že se snaží s toho nedodělku něco ke koukání. Pokud jde o objekty tratě, tak není problém počet objektů jako takový, ale celková velikost textur, které se na daném čtverci musí načíst. Pokud máš velké textury terénu, tak ti počet objektů které editor snese klesne. Totéž dělají lesy. Na slabším počítači jsem neměl problém projíždět i takovým nádražím, jako je Plzeňský hlavák (sám jsem si ho postavil i s ranžírem v jedné trati, plně ho elektrifikoval, vybavil návěstidly a držel.

Jen mě překvapuje počet objektů na čtverci. Někde je i 5160 kusů. Já se bojím dát 2500
Cože? To musí osazovat i reálný počet obyvatel na ulicích. Na takové číslo se snad ani nedá dostat. Já už jsem nervózní, když mi počet přesahuje 1800. Drážďany jsem měl na 2000 a díky vlastním originálním modelům mi to kleslo na 1800. Ale i tak je to moc. Stačí se zkusit projet v MSTS od Neustadt, občas se pak jede vzduchem a na HBF je nádraží kabriolet. A to byla jen volná jízda. Bez šance, aby se vše načetlo. A jak to ještě škubalo. Openrails je už OK. Totiž je také nutné počítat s tím, že tam budou jezdit i vlaky. A velká nádraží znamenají hodně vlaků.

Cože? To musí osazovat i reálný počet obyvatel na ulicích. Na takové číslo se snad ani nedá dostat. Já už jsem nervózní, když mi počet přesahuje 1800. Drážďany jsem měl na 2000 a díky vlastním originálním modelům mi to kleslo na 1800. Ale i tak je to moc. Stačí se zkusit projet v MSTS od Neustadt, občas se pak jede vzduchem a na HBF je nádraží kabriolet. A to byla jen volná jízda. Bez šance, aby se vše načetlo. A jak to ještě škubalo. Openrails je už OK. Totiž je také nutné počítat s tím, že tam budou jezdit i vlaky. A velká nádraží znamenají hodně vlaků.
Jak jsem psal, taky mě to vyděsilo. Ale teď mám v UL západ 4030 objektů a dobrý. Možná to bude tím, že nejsou všechny koleje sjízdné, ale pak ty detaily ale stojí za to. Zase je mnoho objektů jednoduchých 2D, troleje, námezníky atd., Ty umějí nasázet velký počet. A to mě právě dostalo, že zatím se generuje vše. Chce to hodit aktivitu na zkoušku.

Ku zděšení je vlastní čtverec Světa ( World Grid ), proč tedy není přizpůsoben na klasické poměry. Má totiž plochu 2048 x 2048 m !!!!! Neodpovídá to ani rozměru v mílích natož v kilometrech. Hned by to už tenkrát bylo jednodušší. Ale oni řekli "NE" !! :rolleyes::oops::cool:

Kupodivu to dělaly koleje, sloupy TV a návěstidla. Předělal jsem si před lety trať Hisatsu, kde jsem měl v centrální části 3 velká nádraží těsně u sebe (jedno fiktivní seřaďovací nádraží s depem a 3 skupinami kolejí), Plzeň Koterov a Plzeň Hlavní nádraží. Vše elektrifikované a vybavené návěstidly. Ale většina byla bez vegetace a ta je hlavní srážeč FPS a tím i omezovač počtu objektů. Pokud máš v Drážďanech větší množství zeleně či velké originální fototextury, tak tam toho moc nedostaneš, obzvláště ne pokud je takto osazeno několik sousedních čtverců. Zátěž sousedících čtverců se totiž pro hráče sčítá.

Ku zděšení je vlastní čtverec Světa ( World Grid ), proč tedy není přizpůsoben na klasické poměry. Má totiž plochu 2048 x 2048 m !!!!! Neodpovídá to ani rozměru v mílích natož v kilometrech. Hned by to už tenkrát bylo jednodušší. Ale oni řekli "NE" !! :rolleyes::oops::cool:
On to navíc není ani čtverec.

Pokud máš v Drážďanech větší množství zeleně či velké originální fototextury, tak tam toho moc nedostaneš
Však si to tam můžeš zajezdit, je to venku už víc než rok. I sousední čtverce jsou předimenzované (fotoextury a asi kolem 1700 objektů na čtverec), ale i v aktivitě tam projedeš s FPS30 (riva tuner) I proto dělám aktivity s provozem kolem, abych otestoval, jestli tohle hra ještě unese. Takto vznikla i pradávná Den blbec a Topírna noc, protože mi obecenstvo tvrdilo, že tohle už bude nehratelné. A bylo to hratelné, jako je tomu i nyní, když krajina kolem je mnohem víc zastavěná hlavně bujnou vegetací. A za to jsem rád.

Pravdu tady máte všici, dělá hodně, když je krajina řádně zarostla stromy, křovisky a trávou.
Tomu měření čtverce světa, se přiznám, že jsem měřil jen jednu stranu. Nenapadlo mě měřit na obě strany. Takže pokud je to obdélník, je to výrobní paskvil. Je to jasné protože základem všeho je pc matematika 1/8, jak říkám já

... Tomu měření čtverce světa, se přiznám, že jsem měřil jen jednu stranu. Nenapadlo mě měřit na obě strany. Takže pokud je to obdélník, je to výrobní paskvil. Je to jasné protože základem všeho je pc matematika 1/8, jak říkám já
On ve hře to čtverec je, ale ve skutečnosti ne. Stačí si promítnout souřadnice rohů na mapu.
Navíc - ze čtverců kouli nesložíš.

Back
Nahoře