Jak na více instalací msts

latich

Pokladník
jak mám nainstalovat msts vícekrát na jeden pc,zatím mám jednou s tratěmi p.Šemory a chtěl bych používat i jiné tratě.Díky z radu.latich

Nainstalovany train simulator si skopiruj na ine miesto a pomenuj ho inak
potom ho naspat nakopiruj do microsoft games a zacni si instalovat trate do jedneho daj semorovu trat a do druheho trebars trat321.

Problem je v tomze to zaberie dvakrat tolko miesta na disku ale stoji to za to

Lubos napsal:
Nainstalovany train simulator si skopiruj na ine miesto a pomenuj ho inak
potom ho naspat nakopiruj do microsoft games a zacni si instalovat trate do jedneho daj semorovu trat a do druheho trebars trat321.

Problem je v tomze to zaberie dvakrat tolko miesta na disku ale stoji to za to

Stačí mít jednu instalaci a v ní si zaměňovat trati.
Všechny trati si odložit do pomocného adresáře na stejném oddíle, jako je simulátor a pak je jen přetahovat do ROUTES a zpět.
Pozor na správnou verzi GLOBAL pro kterou trať.

Případně stačí se naučit pracovat s prográmkem TrainStore a přehazovat jen GLOBAL (SOUND).

Co ti radí Luboš, raději zapomeň, ztratí se ti vazby editorů a utilit pro druhou instalaci, nakonec se ti pomíchají asociace v registrech systému a budeš mít nové problémy.

No, mě teda Lubošova metoda funguje bez problémů už dlouho. Jednoduše jsem nainstaloval první MSTS, pak všechny složky kromě TRAINSET, ROUTES překopíroval do dalších adresářů nazvaných třeba MSTS 2, 3....., na vše udělal shortcuty na plochu, na každé MSTS i odkaz do editoru a vše šlape. V tuto chvíli mám šest instalací na jednou disku, dohromady v nich přes 100 tratí komplet s aktivitami a trainsetem a jezdím bez chybových hlášek. Ale chce to si dávat bacha, kam jakou trať instaluju a tak. Utility jsem nikdy žádné nepoužíval, vše děláno ručně, je to jistější. Zabere to sice hodně místa na disku, ale je to velmi pohodlné, prostě si řeknu, na jakou trať mám zrovna chuť, pustím přílušné MSTS, vyberu trať a jedu. Žádné přejmenovávání, překopírovávání apod. Lord.

Lord napsal:
.... MSTS 2, 3....
To je sice hezké, ale v registrech máš zapsané asociace jen pro první instalaci a není vyloučeno, že se z prní sdílí některé vazby a soubory v těch dalších. Sice spouštíš engin v jiném adresáři, ale z registrů si vytáhne i info o původní cestě a pokud bude potřeba něco uložit podle předepsaného klíče, nemusí to dopadnout dobře.

Já zatím při více instalacích narazil na jediný problém. V Route Editoru nejde uložit změna textury terénu, jinak se vše chová korektně, jak ve hře tak i v editoru.

ja to mam udelany tak, ze trate pouzivajici x tracks mam ve slozce routesx, trat 321 mam ve slozce routes321, trat BP, 346+341, Bystrice - Hustopece mam ve slozce routes BP. Ke kazde slozce routes mam Global se stejnou koncovkou., pred spustenim prepisu, napr. routesbp na routes a globalbp na global a muzu spustit hru

Back
Nahoře