Textury v Routes a Global

Stav
nelze přidat další příspěvky.

Pajavlaky

Průvodčí
V jedné aktivitě na trati Opava-olomouc mi spadla před žst.Hluočky hra s chybovou hláškou o chybějících texturách v adresáři Global. Zkusil jsem tedy textury z adresáře Routes/Textures zkopírovat do adresáře Global/Textures. Dvě textury jsem přitom přepsal. Je to dobrý krok, nebo je to úplná hloupost? Já se radši ptám, protože si upřímně nemyslím, že to nemůže pomoct a obávám se, že spustím aktivitu a po půlhodině jízdy se stane totéž.
Když jedu ale Explore Route tak se nic nestává. může to být chyba třeba Gk? mám nVidia ge Force 6600 GT. Docela mě to štvě, protože jsem tu aktivitu tvořuil skoro celý prázdniny a teď buch. Ještě když pomyslím, že jsem ten počítač kupoval speciálně pro MSTS... :(

Kopírovanie textúr z jedného adresára do druhého nepomôže. Určite je to tým, že nestíha PC. (už sa tu o tom písalo niekoľko-krát) Jedine čo pomôže je uľahčiť prácu počítaču.
Napríklad:
- znížim dopravu,
- odstránim zbytočné loose consisty,
- znížim počet vozňov,
- znížim rôznorodosť vozňov (miesto troch rôznych vozňov - nákladných - dám ten istý vozeň 3x),
- do trafficu dám "trafficové vozne" (ktoré majú zjednodušené textúry),
- znížim grafickú náročnosť MSTS (viditeľnost, počet objektov, tiene...),
- cez inkriminované miesto prejdem pohľadom, ktorý ma väčšie FPS,
- a podobne

Kebarko napsal:
Kopírovanie textúr z jedného adresára do druhého nepomôže. Určite je to tým, že nestíha PC. (už sa tu o tom písalo niekoľko-krát) Jedine čo pomôže je uľahčiť prácu počítaču.
Napríklad:
- znížim dopravu,
- znížim počet vozňov,
- znížim rôznorodosť vozňov (miesto troch rôznych vozňov - nákladných - dám ten istý vozeň 3x),
- a podobne
Děkuji za odpověď, ale radost jste mi neudělal. Stejně je mi nějaký divný, že by při sestavě AMD Athlon 64 3800+, 1024 DDR, nVidia ge Force 6600 GT počítač nestíhal. Myslím, že jsou uživatelé, kteří mají sestavu horší a žádné problémy nemají... Seklo se mi to vdobě, kdy byl na celé trati poute 1 vlak 1 servis2. Zkusil jsem všechny koleje v hlubočkách zaplnit vagonama + 1 vlak proti mě a vůbec nic se nestalo. Přitom to je daleko větší zátěž! Přijde mi, že si ten MSTS dělá co chce a asi je opravdu nutné v každé stanici hru ukládat. Já se ale bojím toho, že teď mi to v té aktivitě spadne znova. Ale nevím proč to vůbec spadlo. Tomu, že nestíhá systém upřímně moc nevěřím, i když jsem slyšel, že nVidie jsou na tuto hru úplně nevhodné...

Další věc je, která shazuje MSTS v aktivitách jsou i zvuky. Dejv mi v nedávné době poslal zvuky s klapáním nákolků a tolik to zatěžovalo PC, že aktivity padaly ve větších stanicích bez rozdílu komplet. Takže jsem musel zvuky vrátit zpět. Dejv mi to pak potvrdil, že nové zvuky jsou mnohem složitější. Opět jedno souviselo s druhým. Do Global žádné textury z tratí nekopírovat, tam nemají co dělat. Pokud se vyskytně taková hláška, znamená to špatně nadefinovaný sd soubor. Nadefinováno pro noc nebo i zimu, ale textura existuje jen denní. Proto to MSTS hledá i v Global.

Otevřel jsem si sd soubory a zjistli jsem , že položka ESD_Alternative_Texture je nastavena na 257. Takže bohužel nebývá nic jiného, než ukládat první jízdu aktivity a postupně opravovat sd soubory snížením této hodnoty, jak jsem se dočetl v tématu chybějící soubory. *.ace Děkuji moc za pomoc :)

Pajavlaky napsal:
Otevřel jsem si sd soubory a zjistli jsem , že položka ESD_Alternative_Texture je nastavena na 257. Takže bohužel nebývá nic jiného, než ukládat první jízdu aktivity a postupně opravovat sd soubory snížením této hodnoty, jak jsem se dočetl v tématu chybějící soubory. *.ace Děkuji moc za pomoc :)
Velmi správně. U objektů, kde chybí zimní nebo noční textura, tak buď do Nihgt a Snow nakopírovat provizorně texturu denní (dá se to provést i za jízdy v MSTS dle typu hlášení) nebo otevřít příslušný sd soubor a přepsat
ESD_Alternative_Texture na 0.
Zapomněl jsem co který parametr znamená. Dle něj se rozliší jestli to chce jen noční nebo jen zimní nebo texturu noční i zimní.

JOHNZ napsal:
pajavlaky: jak je tam 257 tak to treba prepisat na 256 potom to bude slapat ...
Ale za předpokladu, že ta zimní? textura existuje. 1 je myslím noční, ale opravdu se mi to nechce hledat, když tak mne opravte.

Mě to taky padalo. Někdy už za Olomoucí. A pak jsem si přečetl u Havla v recenzi na tuto trať, že je tam nejlepší XTracks 3.12 tak možná je problém v tom. Vyzkoušej to a pak napiš.

hlopci dúfam že vám to vadiť nebude, ale toto s aktivitami nemá zhola nič spoločné tak som to posunul k diskusii o tratiach ...

JOHNZ napsal:
hlopci dúfam že vám to vadiť nebude, ale toto s aktivitami nemá zhola nič spoločné tak som to posunul k diskusii o tratiach ...
Ne, samozřejmě to nevadí, ale já jsem toto téma zakládal v sekci FAQ a jakýmsi záhadným způsobem se to objevilo zde :D

Pajavlaky napsal:
Pavlík napsal:
Do tratě Opava-Olomouc je nejvhodnější XTracks 3.12. Pak by to mělo chodit.
Já používám Xtrack 3.15. může být problém také v tom?

Neměl by být. Nová verze je vždy komp. s verzí starší. Ale není přece problém to zkusit. Při instalaci se dělá aut. záloha.

Pajavlaky napsal:
Kebarko napsal:
Napríklad:
- znížim dopravu,
- znížim počet vozňov,
- a podobne
Děkuji za odpověď, ale radost jste mi neudělal. Stejně je mi nějaký divný, že by při sestavě AMD Athlon 64 3800+, 1024 DDR, nVidia ge Force 6600 GT počítač nestíhal. Myslím, že jsou uživatelé, kteří mají sestavu horší a žádné problémy nemají... Seklo se mi to vdobě, kdy byl na celé trati poute 1 vlak 1 servis2. Zkusil jsem všechny koleje v hlubočkách zaplnit vagonama + 1 vlak proti mě a vůbec nic se nestalo. Přitom to je daleko větší zátěž! Přijde mi, že si ten MSTS dělá co chce a asi je opravdu nutné v každé stanici hru ukládat. Já se ale bojím toho, že teď mi to v té aktivitě spadne znova. Ale nevím proč to vůbec spadlo. Tomu, že nestíhá systém upřímně moc nevěřím, i když jsem slyšel, že nVidie jsou na tuto hru úplně nevhodné...

Tak sestavou to určitě není, já provozoval MSTS v pohodě na nVidii a Duronu 900. Můžeš klidně nastavit vše na max, ale zkus si pohrát s hardwarovou akcelerací ZVUKU ve Windows, už sem to tu někde psal. Stačí ji trochu snížit a pak nic nepadá. U mně to tak bylo i na nové sestavě s P4 3GHz, Asus EN6600GT/nVidia/.

Nemohli byste mi říct jak se to dělá. Já nikde nemůžu nají tu hrdwarovou akceleraci zvuku.
Právě jsem SKORO dojel aktivitu Os 4708, s tim že k zeseknutí a pádu došlo v Semaníně, což mě mrzelo, neboť to byla po dvou hodinách jízdy předposlední stanice. Je zázrak, když nějakou misi dojedu! Nevim, jestli je to chyba už od tvůrců aktivit, anebo mám prostě takovou smůlu... :(
Jak jste na tom vy?

Pajavlaky napsal:
Nemohli byste mi říct jak se to dělá. Já nikde nemůžu nají tu hrdwarovou akceleraci zvuku.
Právě jsem SKORO dojel aktivitu Os 4708, s tim že k zeseknutí a pádu došlo v Semaníně, což mě mrzelo, neboť to byla po dvou hodinách jízdy předposlední stanice. Je zázrak, když nějakou misi dojedu! Nevim, jestli je to chyba už od tvůrců aktivit, anebo mám prostě takovou smůlu... :(
Jak jste na tom vy?

Podobně :wink: ...podobně :wink: ......

Nastavenie hardwarovej akceleracie zvuku nájdeš keď si postupne zobrazíš:
ŠTART/PROGRAMY/PRÍSLUŠENSTVO/SYSTÉMOVÉ NÁSTROJE/SYSTÉMOVÉ INFORMÁCIE a tam klikneš na NÁSTROJE a vyberiš ponuku DirectX Diagnostic Tool. Tam to je v záložke Sound.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře