Hardwerová akcelerace

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna bestlukas
  • Datum začátku Datum začátku
B

bestlukas

Host
Ahoj všichni příznivci.Mám problém se spuštěním MSTS.Asi po roce se vracím ke hře.Poté co jsem hru nainstaloval a zkusil spustit mi to napsalo zprávu Train simulátor needs hardware acceleration.Loni mi hra normálně chodila a systém mám pořád stejný.POkud by mi někdo poradil byl bych vděčný ahoj Lukáš

Tak bohužel.Přeinstaloval sem obojí a furt to samý.Jinak počítač mám AMD 1800,grafika ATI Radeon 9200 SE, a pamět 512 M a na disku mám místa dostatek aspon 2G

nic proti, ale toho místa na HDD asi moc nemáš, já mám jen jednu trať (Břeclav-Praha) a můj adresář MSTS čítá kolem 4,5 GB, jinak ostatní by mělo stačit při jistých úpravách v nastavení MSTS (rozlišení, nastavení detailů a pod.)

Tam jde o to že se ani do toho nastavení nedostanu.Když to chci spustit tak mi to ani nenačítá jen se mi otevře malý okýnko MP profile a pak mi to vyhodí tu hlášku.

Ta reakce ode mě bla trochu zcestná, nebot sem ji zdrejme psal když si ji odesílal.V každým případě sem vše vyzkoušel a nic.GK žádný přídavný napájení nemá a v 1. PCI žádná jiná karta není takže to AGP by mělo jít v poho.Tu operační pamět sem taky přidal a nic. V biosu sem ale nenašel žádnou Hardwerovou akceleraci.Asi tam asi není. V každým případě je to dost divný protože mi to loni fungovalo na stejné sestavě a ted to nejde.Mimochodem ta karta je AGP.

Díky za rady. ten dx mi píše že je vše v pořádku kromě 3D akcelerace v čemž bude asi problém.Píše to Direct3D functionality not available. You should verify that the driver is a final version from the hardware manufacturer. a potom mi to taky u AGP status píše NOt avalaible což je dost zvláštní nebot tu kartu mám v AGP slotu.

Ak mas na pocitacy 2 take trojradove modre zasuvky, jedna je spravidla naboku spolu so zasuvkamy pre LPT, seriovy port a podobne, a druha je dole zhruba v mieste kde je ta karta ... kam mas stechnuty kabel z monitora ...

Bohužel žádné trojřaddé zásuvky na počítači nemám. mám pouze jednu a v té mám píchlej monitor.Vedle LPT mám taky jenom jednu ale zelenou dvouřadou zásuvku s dohromady9 piny

JOHNZ napsal:
Ak mas na pocitacy 2 take trojradove modre zasuvky, jedna je spravidla naboku spolu so zasuvkamy pre LPT, seriovy port a podobne, a druha je dole zhruba v mieste kde je ta karta ... kam mas stechnuty kabel z monitora ...
Tohle tam je jenom pokud má základní deska integrovanou grafiku. Ten modrej konektor vedle LPT a COM patří pávě integrované grafice, a taky tam bývá jen jeden zelenej COM port. Základní deska bez integrovaný grafiky nemá modrej VGA konektor a bejvaj tam dva zelelé COM porty. Pokud máš v mašině vraženou grafickou kartu tak tenhle modrej konektor je nefunkční, poněvadž musíš integrovanou grafiku zakázat v BIOSU aby se ti neporvala s grafickou kartou v AGP. A on podle všeho má desku bez integrovaný grafiky. Ono by to taky chtělo vidět nastavení BIOSU, zakopanej pes bude asi tady..

Díky všem zůčastněným za pomoc.Po dlouhém boji jsem nakonec vyhrál a zjistil že to bylo tím že jsem na CD měl špatný ovladače ve GK.Po tom co sem si ztáhnul z Netu jiný to šlo.Přesto díky.Lukáš

Back
Nahoře