Video ze stanoviště strojvedoucího-polemika

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku

Miran

Moderátor
Správce
Re: pendolino

bob57_cz napsal:
Pokud se bude zítra dařit,tak bysme ještě sfoukli P-B-P na 350ce, ale videa bude málo - není síť a baterky jsou slabé.

A co tak s sebou vzít malou UPSku od compu? Ta by tu kameru mohla vydržet chvíli krmit.

bob57_cz napsal:
Za chvíli to zgrabnu do kompu a pak ti to celé pošlu na placce i s fotkama.
Budeš mít na další 2 roky co dělat.

Bylo by možné si takovou placku nějak "objednat"? Rád by se na takové video taky podíval...

bob57_cz napsal:
Pokud se bude zítra dařit,tak bysme ještě sfoukli P-B-P na 350ce... Uvidíme.

Bobe, priste prosim podobnou korespondenci se Zbynkem res pres soukromou zpravu, nebo mailem - nikdy nevis, kdo to tu cte, lidi jsou svine a klidne by se mohlo stat, ze by dnes na vas mohl v Pardubicich cekat cvicak - a to by znamenalo firuv konec, nekde se za jizdu na stanovisti nekompromisne vyhazuje :?
Jestli mas vsak prislusne lejstro opravnujici te k pobytu na stanovisti, beru vyserecene zpet :wink:

PS: Kdyz bych ti poslal adresu, poslal bys mi za nejaky drobny peniz taky tu placku s videem? Docela by me ty natocene trate zajimaly :wink:

Bob57:
Také mám pocit, že tohle zasahuje do soukromé korespondence. Navíc budeš mít stovky zájemců o filmové materiály.

A jaksi ne vše lze rozšiřovat. Povolení ke vstupu na lokomotivu za účelem natáčení jsme měli, ale mnoho fírů důrazně žádalo některé záběry dál nešířit. Jednak kvůli soukromým rozhovorům a jiné věci podléhaly služebnímu tajemství.
Jinak některá videa dodávám na DVD jako bonus k trati. Možná něco dalšího vyberu a nabídku rozšířím (z ohledem na kapacitu DVD a připomínek fírů, které pasáže mezi veřejnost nešířit.)

Zbyněk Šemora napsal:
Jednak kvůli soukromým rozhovorům a jiné věci podléhaly služebnímu tajemství.

Zvuk jde v choulostivych pasazich potlacit a treba nahradit hudbou, v tom bych problem nevidel. A co se tyka natocenych materialu - co tam muze byt tajneho, kdyz jste zaznamenavali trat, kterou kazdy muze videt kdy se mu zachce z okynka vozu, nebo pozpatku z poslednich dveri :)

Nebral bych to tak vazne a nechal Boba si taky vydelat nejaky ten petnik, aspon na tu jizdenku :wink:

Já bych také měl zájem o pár filmečků z reálné železnice. Klidně mi to pošlete na DVD, adresu dodám později, e-mailem a klidně bych za to mohl dát i 350,- Kč. Hlavně, aby to video nebylo sestřižené, tak jak jsem to viděl od Zbyňka, navíc by to muselo být v lepší kvalitě, DVD kvalita to zrovna být nemusí, ale aby to nebylo rozmazané, komprimované, stačí formát AVI, MOV nebo MPEG.

Jelikož znám stanoviště strojvedoucího pouze z MSTS, chtěl bych to vidět v reálu, chtěl bych vidět Train reality show, vlaková jízda, která nezná bratra :lol:

Anonymous napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Jednak kvůli soukromým rozhovorům a jiné věci podléhaly služebnímu tajemství.

Zvuk jde v choulostivych pasazich potlacit a treba nahradit hudbou, v tom bych problem nevidel. A co se tyka natocenych materialu - co tam muze byt tajneho, kdyz jste zaznamenavali trat, kterou kazdy muze videt kdy se mu zachce z okynka vozu, nebo pozpatku z poslednich dveri :)

Nebral bych to tak vazne a nechal Boba si taky vydelat nejaky ten petnik, aspon na tu jizdenku :wink:

Pánové, už v tomhle okamžiku zapomeňte na nějaké CD nebo DVD.....pravdou je a bylo to tu napsáno, že nikdy nevíte, kdo tohle čte.....

a) nikdy nevíte, co je to za člověka a co to může způsobit
b) my starší pamatujeme určitě na to, když se tady těžce handrkovalo o tom, že Zbyněk chce za DVD nebo CD s tratí peníze.....dovedu si živě představit, co by mohlo nastat s tím, že by někdo takto natočené DVD trati ze stanoviště strojvedoucího prodával.....lidi jsou všelijací......

už teď nikdo neví, kdo všechno tyhle příspěvky četl......

Prostě ....IMHO tohle se tady nikdy nemělo veřejně objevit.......

Opravdu tyhle informace sem nepatri .. Kazdy kdo se zajima o zeleznici by rad videl videa apod. Ale chce to napsat mailem. nebo jinak osobne. Vetsina Firu vzdycky zduraznuje aby to clovek nikde nesiril a radsi o tom nemluvil.
Ovsem sehnat povoleni k jizde by "melo" byt jednoduche - nekde v predpisech jsem se docetl, ze clovek musi byt nalezite poucen a nesmi na nic sahat a do niceho zasazovat .. Vic podminek pro jizdu na stanovisti tam nebylo.
Ale radsi fakt opatrne ..

Nechápu proč se tolik stresujete, k vůli videím na CD ? Proboha, vždyť tu nikdo přeci nedistribuje na CD či DVD dětskou pedofíli nebo něco horšího, vždyť je to jen zachycená cesta vlakem na stanovišti strojvedoucího.

Apropo, co je na tom špatnýho, pokud strojvedoucí si donese do práce svoji videokameru, postaví si to k pultu tak, aby kamera zabírala jenom koleje a nic víc ? Film by se natáčel a kamera by snímala jenom trať a nic víc ? To je to samé, jako kdyby si dal kameru do auta na palubní desku a upevnil ji, aby nespadla !

Hele chlapi nechme toho, nema to smysl a navic by jsme se fakt mohli dostat do nejakyho pruseru. S tim povolenim to neni tak jednoduchy, resp. podminky jednoduchy jsou, ale konecne rozhodnuti zalezi na lidech a pokud clovek nema nejakeho znameho nebo k tomu vstupu nema dobry duvod, tak nema sanci. (legalne).
Me se taky nekolikrat postestilo se na stanovisti svezt a je to hezky pocit, ale fira byl vzdycky dost nervozni, jestli nekde za dubem neceka cvicak a vzdycky ve vetsich stanicich jsem se musel krcit, aby me nikdo nevidel. Ale jak se rika vseho s mirou.
Tyhle situace upravuji predpisy a ty jsou dosti nekompromisni.

JendaBenda napsal:
Nechápu proč se tolik stresujete, k vůli videím na CD ? Proboha, vždyť tu nikdo přeci nedistribuje na CD či DVD dětskou pedofíli nebo něco horšího, vždyť je to jen zachycená cesta vlakem na stanovišti strojvedoucího.

Apropo, co je na tom špatnýho, pokud strojvedoucí si donese do práce svoji videokameru, postaví si to k pultu tak, aby kamera zabírala jenom koleje a nic víc ? Film by se natáčel a kamera by snímala jenom trať a nic víc ? To je to samé, jako kdyby si dal kameru do auta na palubní desku a upevnil ji, aby nespadla !
Preto, lebo podľa drážnych predpisov je to vynášanie informácií a to sa smie len so súhlasom príslušných oddelení. Tomu rušňovodičovi je fuk, že kto všetko vidí trať, po ktorej chodí, ale úradníci čakajú len na to, kto spraví prešlap aby ho mohli po.... A to si nezoberie na krk asi nikto zo zamestnancov. A už nechajte túto tému.

Kontrolni otazka: co se stane, kdyz si natocim trat ze zadnich dveri a pak to pustim pozpatku? Jizda na stanovisti jak vysita, jen po nespravne koleji. Kdyz pak budu vydavat zaznam ze stanoviste za zaznam ze zadnich dveri, tak kdo mi dokaze, ze nemam pravdu? :wink:

Anonymous napsal:
Kontrolni otazka: co se stane, kdyz si natocim trat ze zadnich dveri a pak to pustim pozpatku? Jizda na stanovisti jak vysita, jen po nespravne koleji. Kdyz pak budu vydavat zaznam ze stanoviste za zaznam ze zadnich dveri, tak kdo mi dokaze, ze nemam pravdu? :wink:
Tak to je teda kravina.....prvni prujezd kolem navestidla na takto upravenem videu by znamenal nechtěně doložené projetí návěsti STUJ......nehledě na to, že těžko zadní část jakéhokoliv vozu vypadá stejně jako stanoviště strojvedoucího......snad jediná výjimka by byla zadní plošina hurvajze, který jede solo.....

A pokud by to někdo obhajoval tím, že fíra má kameru a natočil to, tak, by jakýkoliv ambiciozní cvičák prohlásil...a jak jste se věnoval řízení????....hehe...

IMHO prostě tyhle věci by se v žádném případě neměly ventilovat veřejně....lítá v tom spousta lidí......včetně fíry.....BTW na tohle téma se vedly rozsáhlé diskuse i na k-reportu...kde byla přímo diskuse na téma "Jízda na stanovišti"....

Douška moderátora
Tohle už opravdu skončme, protože to se Zbyňkovou tratí nemá nic společného....

Martens napsal:
Tak to je teda kravina.....prvni prujezd kolem navestidla na takto upravenem videu by znamenal nechtěně doložené projetí návěsti STUJ......
Beru zpět .... špatná úvaha.....ale stejně trvám natom, že stačí jedno projetí kolem prvního "klacku" a bude i laikovi jasné, že tam něco není normální.....

příklad. jedu na upraveném videu stanicí .....a mám na odjezdovém návěstidle na stejné koleji pro opačný směr postavený odjezd :lol: super.....na trati s obousměrným blokem se mi rozsvěcují návěstidla pro opačný směr jízdy.... :lol:

prostě na tenhle špek by neskočil ani ten největší blbec, který o zabezpečovačce a dráze ví alespoň něco....

Tak kdyz uz je to v tom hydeparku, tak jde o kulovy.
Martensi a co treba lokalka, kde hodinu neprojedes kolem klacku? Ale jinak je to fakt blbost, ikdyz clovek nikdy nevi, treba by na to mohl nekdo skocit :lol:
Mam naplanovany takovy vylepseni svyho stativu ke kamerce, ze bych na konce nozicek pridelal prisavky a pomoci nich to prilipnul k pultu. Muzu si pak jit sednout do vozu a nemusim ani provokovat stestenu na stanovisti po dobu jizdy :wink:

bob: Kdyz ne chechtaky, tak nejaka lahvinka neceho dobreho by te nezlomila? Pendo s naklapenim fakt muze byt zajimave :wink:

Anonymní: No pokud Vám to zrovna nějaký přizpůsobivý občan z toho okna nešlohne. :D
bob: Jo to zaflákaný okno v bimbadle mám taky natočený :). Jo skutečně není o co stát a brát to i s pultem nemá cenu, protože to zas nebude vidět to, co je venku vzhledem k rozdílným světelným podmínkám venku a vevnitř.
Jinak ohledně pohybu např. na ONJ. Dřív to nebyl problém, mám tam známého, tak jsme se domluvili a na nějakou konkrétní akci se vypravili. Většinou o nás akorát nevěděla ochranka, takže se stávalo, že nás zastavili a ptali se, co tam děláme. Nicméně se to vždy vysvětlilo. (si mysleli, že jsme sprayeři). Nicméně teď to tam je dost problém s ohledem na londýnské útoky (asi). Je tam zákaz vstupu bez dohledu a platí již to, co si tu bobe řekl, tj. že na náš jako neproškolené nemají čas. Nicméně jednu akci tam ještě podniknu, ale bude to chtít hodně práce.
Jinak dostat se s doprovodem do depa není až taková utopie. Je ale nutné se domluvit dopředu a nejlépe na čas, kdy mají největší klid, tj. v sobotu odpoledne, nebo neděle ráno. TO bývá ve většině dep celkem klid a oni zas jsou takovýmhle věcem celkem nakloněni. Podobně jsem se dostal do DKV Česká Třebová, kolegové zase do Budějovic. Všechno to je o slušnosti vaší a ochotě místního depa.

michawel: No predpoklad je ten, ze na firovisti je fira sam, takze nejaci hnedocesi by mou draze nabitou kamerku nemeli ohrozit :wink:

jízda v kabině

Chci reagovat na Bobův příspěvek:
Já si to ani neumim představit,že bych měl příležitost se projet v kabině na draze ve 160 km/h.Musi to bejt dobrý,co? :)

Ja jsem jel v kabině na dráze jen jednou v 810.292 když jsem si šel k Z pro BP :lol: .

a sem tam v metru....

Raději zůstanu v anonymitě.

Tak se podělím o zážitek:

Jo je to hezké když to jede a pro neználka zajímavé. Poprvé jsem se svezl když mi bylo asi 10 to jsem jen koukal okolo sebe a ucpával uši, pač mi vadil "hluk". Po další jsem se svezl na trati s odstupem několika let to už jsem věděl na čem jedu, chápal věci jinak než malý kluk. Samozřejmě stavy jako nejprve těšení, vystřídalo vzrušení, když jsem se šplhal na stanoviště a pak když se to celé dalo do pohybu a já poslouchal stroj jak "přede" koukal po "budíkách" kolik ukazujou .... . Zážitek to byl v každém ohledu zvláštní, příjemný, prostě můj. A ještě lepší bylo když mě fíra nechal šáhnout na rajčák. Přidával jsem opatrně, po chvíli mi fíra vzal za ruku a se slovy - ty se s tim s...š, zatlačil. Vyvalil jsem oči, opřel jsem se do sedačky a příště jsem byl smělejší. Zážitku je o trochu víc než pár a jsem za ně rád, pač toto povolání nedělám, i když jsem chtěl. Taky se mi povedlo natočit nějaké video a nejen tupého pohledu dopředu. Koukal jsem se i pod ruce fíry i okolo. Nedavno jsem měl řeč s jedním fírou přes ICQ a nadhodil jsem, že by bylo dobré udělat nějaké video řízení loko pro kluky kteří nemají tu možnost se dostat na stanoviště. Bral to jako dobrý nápad. Uvidí se, snad postupně vznikne nějaký dokument.

:roll: :?: :!: :?: :idea: :roll:

stanoviště

pánové já bych se tu tak těma cvičákama nevytahoval nedávno sem jel na Rychlíku na 150.xxx a ještě sem se svez a prolez DKV vršovice potom dalším rychlíkem z hlavního kde se fírové střídali a já s tim mojim sme se vraceli s další stopadesátkou ku domovu .. pokud nevíte tak aktuální situace na dráze je taková že nemá kdo jezdit a tudíž všichni ! opakuji všichni ! pražský cvičný jezděj za chybějící fíry takže tohohle se nikdo vůbec nebojí ani když nastupuju do mašiny před dveřma DÚ na hlavním tak to nikoho nevzrušilo, jezdím takhle už dva roky a nikdy sebemenší problém .. za vás starších to bylo jiný ale doba se změnila pánové s vlakama nemá kdo jezdit a i kdyby vás náká sv*ně udala tak hrozí maximálně finanční postih ale určitě ne vyhazov to si ČD v současný době nemůžou dovolit .. to asi tak k tomu ježdění na stanovišti .. btw. dokonce sem si za chlumcem zkusil nachvilku sednout za rajčáky a kočírovat rychlík .. s msts nesrovnatelné :)

Back
Nahoře