Penalty Brake i v Explore Route ?

Stav
nelze přidat další příspěvky.

PuDr. Matějko

Cestující
Hezký víkend, pokud vím, tak v Eng souborech u každé lokomotívy jsou nastaveny takové podmínky, aby při vyšší jízdě v aktivitách než je maximum se aktivovala takzvaná záchranná brzda ( Penalty Brake ). Mne by tedy zajímalo, jestli to lze nastavit i v rámci Explore Route ?

A ještě mne zajímá jedna věc, co znamená anglicky MonitoringDeviceTriggerOnTrackOverspeedMargin a vedle uvedená hodnota 2.8 ? Všiml jsem si totiž, že u jedné trati je povolená maximální rychlost 70 km/h, ale záchranná brzda se aktivovala až při jízdě 80 km/h. Když jsem hodnotu MonitoringDeviceTriggerOnTrackOverspeedMargin 2.8 snížil na 0.8, tak se záchranná brzda aktivovala při rychlosti 73 km/h.

A ještě by mne zajímalo, jak nastavit u všech lokomotiv elektrických v mém trainsetu takové podmínky jízdy aby bylo povoleno překročení rychlosti o 5 a více km/h na dobu 5 vteřin s penalizací 90 vteřin, kdy lze soupravu odbrzit až po uplynutí tohoto času ?

PuDr. Matějko napsal:
Hezký víkend, pokud vím, tak v Eng souborech u každé lokomotívy jsou nastaveny takové podmínky, aby při vyšší jízdě v aktivitách než je maximum se aktivovala takzvaná záchranná brzda ( Penalty Brake ). Mne by tedy zajímalo, jestli to lze nastavit i v rámci Explore Route ?

A ještě mne zajímá jedna věc, co znamená anglicky MonitoringDeviceTriggerOnTrackOverspeedMargin a vedle uvedená hodnota 2.8 ? Všiml jsem si totiž, že u jedné trati je povolená maximální rychlost 70 km/h, ale záchranná brzda se aktivovala až při jízdě 80 km/h. Když jsem hodnotu MonitoringDeviceTriggerOnTrackOverspeedMargin 2.8 snížil na 0.8, tak se záchranná brzda aktivovala při rychlosti 73 km/h.

A ještě by mne zajímalo, jak nastavit u všech lokomotiv elektrických v mém trainsetu takové podmínky jízdy aby bylo povoleno překročení rychlosti o 5 a více km/h na dobu 5 vteřin s penalizací 90 vteřin, kdy lze soupravu odbrzit až po uplynutí tohoto času ?
Na tyto otázky by ti nejzasvěceněji odpověděl Ppoollll, ale ten bude k mání až příští týden, takže se pokusím alespoň to, co vím.

- V Explore Route o ničem takovém nevím, pokud někdo ví, ať opraví.

- Položka MonitoringDeviceTriggerOnTrackOverspeedMargin určuje, o kolik může být překročena traťová rychlost, než zaúčinkuje záchranka. Hodnota je v m/s, t.j. rychlost v km/hod děleno 3,6.

- Pokud jsem správně pochopil, tak překročení o více jak 5km/hod na 5 vteřin, pak záchranka a a penalizace 90 vteřin, než můžeš odbrzdit. Najdi a oprav si v .eng souboru toto:
OverspeedMonitor(
MonitoringDeviceMonitorTimeLimit( 0 )
MonitoringDeviceAlarmTimeLimit( 5 )
MonitoringDevicePenaltyTimeLimit( 90 )
MonitoringDeviceCriticalLevel( 77.7 )
MonitoringDeviceResetLevel( -1 )
MonitoringDeviceAppliesFullBrake( 0 )
MonitoringDeviceAppliesEmergencyBrake( 1 )
MonitoringDeviceAppliesCutsPower( 1 )
MonitoringDeviceAppliesShutsDownEngine( 0 )
MonitoringDeviceAlarmTimeBeforeOverSpeed( 10 )
MonitoringDeviceDoesSuppressionReset( 0 )
MonitoringDeviceTriggerOnOverspeed( 77.8 )
MonitoringDeviceTriggerOnTrackOverspeed( 1 )
MonitoringDeviceTriggerOnTrackOverspeedMargin( 1.38 )
MonitoringDeviceResetOnZeroSpeed( 1 )
MonitoringDeviceResetOnResetButton( 0 )
)

V řádcích MonitoringDeviceCriticalLevel( 77.7 ) a MonitoringDeviceTriggerOnOverspeed( 77.8 ) je rychlost v mílích, při jejímž překročení zaúčinkuje záchranka. Toto jsou hodnoty pro 125 km/hod ( 125:1,609=77,688, zaokrouhleno na 77,7 resp. 77,8 ). Proč je u jedné rychlosti o 1 desetinu více, to by opět vysvětlil Ppoollll.

Doplním/upřesním Boba

MonitoringDeviceTriggerOnTrackOverspeedMargin - určuje o kolik lze překročit maximální traťovou rychlost v „mph“ bez aktivování postihu
MonitoringDeviceCriticalLevel - parametr určující kritickou hodnotu (rychlosti v „mph“) při jejímž překročení dojde k ativaci monitoru překročení rychlosti Závorka je zde záměrně neboť ty monitory jsou celkem 4 a každý hlídá něco jiného. Mnoho parametrů platí obecně a navzájem se prolínají mezi těmito monitory - někde fungujou, jinde ne. Záleží to na tom co který monitor hlídá.
MonitoringDeviceTriggerOnOverspeed - maximální rychlost v „mph“ při které je monitor (postih) spuštěn.
MonitoringDeviceMonitorTimeLimit - doba ve vteřinách po kterou lze překračovat hlídané veličiny bez aktivace postihů.
MonitoringDevicePenaltyTimeLimit - doba po kterou nelze zrušit působení postihu ve vteřinách. Pokud je 0 je tento parametr neaktivní. Postihem je rozumněno vícero věcí a je to závislé od nastavení dalších parametrů v konkrétním monitoru. V níže uvedeném příkladu:
MonitoringDeviceAppliesFullBrake( 0 ) - není aplikována plná brzda.
MonitoringDeviceAppliesEmergencyBrake( 1 ) - je aplikována záchraná brzda.
MonitoringDeviceAppliesCutsPower( 1 ) - jsou odpojeny trakční motory (funguje pouze u elektr. přenosu výkonu).
MonitoringDeviceAppliesShutsDownEngine( 0 ) - Není snížen nastavený výkon.

Takže pokud je nastavena penalizační doba tak nelze v uvedeném příkladu po tuto dobu přestavit ovladač brzdy z polohy záchrané brzdy a totéž platí i pro ostatní aktivní postihy.

Takže tohle je jen pár parametrů z monitorů. Celé se to navzájem ovlivňuje a prolíná a jak už to tak bývá tak i zde jsou ve vzájemných vazbách při určitých nastaveních patové situace - nesprávné fungování. A k těm rychlostním rozdílům - už to proběhlo v jiných tématech - ne na všech počítačích je 100 km/h stejná. Na některých to jede rychleji a na některých pomaleji ale stále to ukazuje tu 100.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře