Aktivity Praha - Kuty alebo Kuty - Praha - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak tohle je úplně jiný efekt,to uznávám.Dalo by se s tím něco dělat,aby ten kouř z Daaku byl černý a v menším množství? Díky.
Nejsem tak velký odborník na nastavování *eng souborů,abych si dovolil v nastavení upravovat hodnoty u jednotlivých položek.

Dymiaci vozeň Daak simuluje akože parnú lokomotívu.
Bohužiaľ MSTS je urobený tak, že parná lokomotíva keď je sama alebo v čele vlaku tak môže dymiť na čierno. Keď sa nachádza vo vlaku viac spriahnutých parných lokomotív tak prvá dymí na čierno a všetky ostatné parné lokomotívy dymia len na bielo. Pretože vozeň Daak je zaradený vo vlaku vždy za vedúcou lokomotívou, tak z tohoto dôvodu aj jeho dym je biely. Ak by sme si zaexperimentovali a zaradili Daak do čela vlaku ako vedúcu lokomotívu (doplnili súbor eng o daľšie nevyhnutné položky), tak by dymil na čierno. Ale to sme už od reality ďaleko.
Z tohoto dôvodu sa musíme uspokojiť s tým že vozeň Daak nám bude vypúšťať len biely dym.

Ad Kebarko: Dakujem za posunovacie a nakladne aktivity, to je nieco podla mojej chuti. Ale v Tvojej aktivite Mn 85602 som narazil na zaujmavy problem: Ak aktivitu ulozim a chcem znova nahrat, tak mi pri nahravani vyskoci hlasenie "Inicializing World failed" a ked toto hlasenie potvrdim nasleduje totalny kolaps PC a pomoze len reset. Zaujmave je ze tento problem sa vyskytne az po cca 1km jazdy zo startovacieho bodu. Prejavuje sa nielen v Breclavy, ale aj v dalsich staniciach. Mam podozrenie ci to nesposobuje vozen Daak-zima. Zatial nikdy som sa s takymto problemom nestretol.

Uvaly

Zdravim, tvorim aktivitu Os 9307 a prekvapilo me, ze se mi nezobrazilo nastupiste v Uvalech u 1. koleje. Nastupiste je tam jen u 2. resp. 4. koleje. Vim, ze je tento usek trati rozestaveny, tak nevim, jestli to tak je nebo jestli to bude soucast jakesi dalsi aktualizace. Diky

R (Praha - Břeclav ; Břeclav - Praha)

Sháním, ale marně nějakou aktivitu rychlíku z Pardubic (nebo Prahy - Kolína) do Brna či Břeclavi. Může být i na opačný směr z Břeclavi. Když je na netu aktivita s touto trasou, tak je to vždy nějaký EC, či IC, které staví v největších zastávkách (ČT,Pard.,Brno). Víte někdo o R s více zastávkami? Rychlíky sice jsou, ale většinou jen v úseku Pard.-ČT nebo ČT-Brno.

To nebulus:

Ak si myslíš že to spôsobuje Daak_zima tak ho proste vymen za iný. Potom znovu urob to čo robievaš (ulož aktivitu na tom istom mieste) a uvidíš či bude hlásiť tú istú chybu.
Ja keď som tvoril a skúšal túto aktivitu tak sa mi takýto problém nevyskytol.

Ahoj kluci, dělám aktivitu s 471 a potřebuju od vás poradit, kam přijet na nástupiště, abych tam mohl dát servis pro křížení, jde o Českou Třebovou, Pardubice, Kolín, napiště, kam ten servis přesně dát. Mockrát děkuji. Jedu od Zábřehu na Masaryčku.

Aktivita s 471

Od Zábřehu na Masaryčku ? 471 jezdí mezi Pardubicemi a Prahou. Jinak servis musíš umístit mezi návěstidlo a další výhybku, když bude úsek příliš krátký, musíš servis několikrát opakovat.

ad Kebarko: Vymena vozna Daak_zima nepomohla, problem pretrvava-pri spusteni ulozenej aktivity "Inicializace terenu selhala". Ine aktivity funguju OK ( skusim ich este preverit v kritickej oblasti-aj ked pes je asi zakopany niekde v tejto aktivite) Tak to musim prejst na jeden zatah bez chyby :eek: . Je tam este jeden problem: V Breclavy pri pripajani supravy zajdem na slepu kolaj a zacnem cuvat aby som ju pripojil, vsimol som si ze ked nainstalujem celu aktivitu nanovo., tak to funguje ok, ale ak si to chcem zopakovat, tak hned po vjazde na slepu kolaj mi prehodi vyhybku na nej na smer priamo (tato vyhybka sa nema prehadzovat, prehadzovat sa ma vyhybka na kolaj so supravou) a to je koniec.

Naposled editoval moderátor:
Re: Aktivita s 471

Vindobona napsal:
Od Zábřehu na Masaryčku ? 471 jezdí mezi Pardubicemi a Prahou. Jinak servis musíš umístit mezi návěstidlo a další výhybku, když bude úsek příliš krátký, musíš servis několikrát opakovat.

To mě je jasný, ale realita jiná. Dal jsem servis v Třebové k druhému nástupišti na 3 kolej, kde potřebuji pustit SC, ale bohužel, zkoušel jsem to i na první koleji, marně, teď jsem dojel do Chocně, kde je další křížení, sice stojím u návěstidla stůj, ale ostatní mají také stůj.

Možná tu activitu někomu poslat, aby se na to podíval. :eek: :eek:

Re: Aktivita s 471

Anonymous napsal:
Vindobona napsal:

To mě je jasný, ale realita jiná. Dal jsem servis v Třebové k druhému nástupišti na 3 kolej, kde potřebuji pustit SC, ale bohužel, zkoušel jsem to i na první koleji, marně, teď jsem dojel do Chocně, kde je další křížení, sice stojím u návěstidla stůj, ale ostatní mají také stůj.

Možná tu activitu někomu poslat, aby se na to podíval. :eek: :eek:

Pardon, te moje, ale vyřešil jsem to jinak, to SC jsem smazal, a nemusím ho pouštět. Jedu do Chocně, podívám se tam na ranní křížení.

Zvuk cd130

Kdž jedu s loko cd 130 tak sliším zvuk loko pouze uvnitř a jakmile dám venkovní pohled tak loko není slišet.Je slišet vše okolo jen loko ne.Neví někdo čím by to mohlo být?

Re: Zvuk cd130

emihop napsal:
Kdž jedu s loko cd 130 tak sliším zvuk loko pouze uvnitř a jakmile dám venkovní pohled tak loko není slišet.Je slišet vše okolo jen loko ne.Neví někdo čím by to mohlo být?

Zkontroluj nastavení v eng a cvf souboru.

Boby napsal:
emihop napsal:

Tím to nejspíš nebude mám vše přesměrovaný do common.snd a tam do sndelok. :?: :roll: :wink:

emihop napsal:
Boby napsal:
emihop napsal:

Tím to nejspíš nebude mám vše přesměrovaný do common.snd a tam do sndelok. :?: :roll: :wink:

Pokud ti to dělá je jedna loko .................

emihop napsal:
Boby napsal:
emihop napsal:

Tak to máš chybu v souboru eng.sms,zkontroluj si,zda-li ho tam vůbec máš a jest-li máš na něj v engu cd130 správně nadefinovanou cestu:
../../common.snd/sndelok/130eng.sms

Petr Novák napsal:
emihop napsal:
Boby napsal:
emihop napsal:

Tak to máš chybu v souboru eng.sms,zkontroluj si,zda-li ho tam vůbec máš a jest-li máš na něj v engu cd130 správně nadefinovanou cestu:
../../common.snd/sndelok/130eng.sms
Mám to nastavený vše jak má být,ale zjistil jsem,že to dělá loko 130 036-7 a to pouze v aktivitě LM_RN 44256.Když dám tu mašinu jinde tak to jde.Myslím si,že to teda dělá ta aktivita a tak by mě zajímalo jestli to dělá někomu taky.Dík.

Zkus pro jistotu do té samé aktivity dát jinou 130 co to udělá.Pokud budou stejné problémy,tak je to nějaká chyba v aktivitě či úseku,po kterém aktivita vede.Zkus se potom v tom úseku projet ve volné jízdě se 130.036-7,jest-li budou stejné problémy či ne.Vylučovací metodou se pak přijde na příčinu tohoto jevu.

Petr Novák napsal:
Zkus pro jistotu do té samé aktivity dát jinou 130 co to udělá.Pokud budou stejné problémy,tak je to nějaká chyba v aktivitě či úseku,po kterém aktivita vede.Zkus se potom v tom úseku projet ve volné jízdě se 130.036-7,jest-li budou stejné problémy či ne.Vylučovací metodou se pak přijde na příčinu tohoto jevu.
Tak to dělá pouze v tý aktivitě.A dělá to v celé délce.Když jsem to projížděl volně tak mi to šlo dobře.Nevím zdali by pomohla výměna loko.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře