Problémy se zvuky u tratě Kúty-Pardubice

Signalista

Cestující
Hezkej den, mám zvukovou kartu Realtek AC'97 Audio, ale nevím jestli je to podstatné. Zajímavé je to, že když se proháním na trati 321, tak bez problému slyším venku železniční přejezd, jak to pěkně "blinká" Ale u trati Zbyňka Šemory vůbec nic neslyším. Dokonce jsem si pohrával i ze zvuky v nastavení MSTS a vůbec nic nepomohlo. Dokonce jsem slyšel "blinkat" železní přejezdy na trati Plzeň - Furt im Wald.

Ještě co mne trápí, tak to jsou zvuky některých vlakových souprav. Když jsem měl doma starý počítač se zvukovou Sound Blaste Live, tak jsem krásně slyšel, když jsem stisknul externí pohled klávesa 3, jak ta souprava pěkně klápe po kolejích. Nyní jen slyším hukot vlaku. Ani, když jedu přes vyhybky neslyším drncání, jen když jsem v lokomotivě.
Říkám si, jestli to není tím, že používám Trainsety od Zbyňka Šemory, i zvuky a cabview jako jsou elektrické soupravy atd. Všechny zvuky jsou pak směrovány na /common.snd/sndelok.

Když jsem měl starý počítač, tak jsem slyšel všechny detaily, i štěbetání vrabců, nyní okolní zvuky neslyším jen ten hukot vlaku. Ale to klasické klapání podvozků neslyším. Mám teď nový počítač a mohl bych klidně na něm provozovat operační systém Longhorn. Ale teď nevím, jestli ta zvukova je přivařena na mainboardu. Zas takový odborník na PC nejsem.

Podívej se do souboru CROSSING.SMS v adresáři SOUND trati BP co máš vsekci Activation. Měla by vypadat nějak takto:

Activation (
ExternalCam ()
Distance ( 5 )
PassengerCam ()
CabCam ()
)

Pokud tam máš i sekci Deactivation tak vše co je v ní dej do sekce Activation a tuto sekci můžeš zrušit. Po uložení a následném spuštění trati by mělo být slyšet přejezd i v kabině. To ostaní by mohlo být tou integrovanou zvukovkou, on si MSTS s těmihle novými integrovanými zvukovkami někdy nerozumí. Holt starý dobrý SB je v tomto případě nejlepší volba, pokud máš ten SBLive ze starého počítače, nacpi ho do compu a integrovanou zvukovku vypni. Já to mám taky takhle a nemůžu si to vynachválit. Jinak něco podobného se probírá ve vedlejším threadu, a myslím, že nebylo potřeba zakládat nový. A kromě toho se tohle už tady někde řešilo.

Tak jsem se podíval na složku Sound v adresáři Břeclav - Praha viz C:\Program Files\Microsoft Games\Kuty-Pardubice\ROUTES\Breclav - Praha\SOUND a v souboru Crossing.sms jsem našel jenom toto viz :

SIMISA@@@@@@@@@@JINX0x1t______

Tr_SMS (
)

Tak, je to chyba nebo to má být správně. Víte já o SMS souborech nic nevím, já jen vím, že zkratka SMS jsou krátké textové zprávy.

Crossing.sms je opravdu vykuchaný, když tak si jej nakopírujte z jiné trati. Je v každé složce Sound a myslím, že jsou všude stejné. Určitě to kdysi udělal Route Riter. Jiná možnost mne nenapadá. Ve starší verzi trati jsem jej měl se standartním obsahem. A vím, že jsem nic v této složce neupdatoval.

crossing.sms

Zdravím, nemohl by mi někdo, kdo má ten crossing.sms v pořádku ho poslat na maila? Já jsem na to koukal a je víc druhů těch souborů. Japonské tratě mají jiný než evropské. Liší se v cinkání přejezdů a taky ve zvuku otevírání či zavírání závor. Tak abych měl ten správný, díky.

Klápání podvozku

Zdravím, ještě bych potřeboval vyřešit jeden problém, asi se to týká SMS souborů. Před vánocemi jsem měl jednu fiktivní čínskou trať CJroute, nebo tak nějak se jmenovala měl jsem ze spoustu stránek týkající se MSTS stáhnuté modely. Když jsem třeba vyjel z lokomotivou 363 a ze vagony typu Aeel a jel jsem kolem 100 km/h a když jsem se díval na soupravu z venčí, krásně jsem slyšel zvuky klapání podvozku o kolejnice jako v realitě, jenže pak jsem ty zvuky ztratil, nainstaloval jiné verze a teď v trati Kúty - Pardubice a veškeré zvuky a modely, které byly součástí instalace na DVD od Z. Šemory, jsou jiné a když se dívám zvenčí, tak vůbec neslyším klapání kol. Není to náhodou v nastavení ENG, WAG či SMS souborů ?

Re: crossing.sms

kabulus napsal:
Zdravím, nemohl by mi někdo, kdo má ten crossing.sms v pořádku ho poslat na maila? Já jsem na to koukal a je víc druhů těch souborů. Japonské tratě mají jiný než evropské. Liší se v cinkání přejezdů a taky ve zvuku otevírání či zavírání závor. Tak abych měl ten správný, díky.

Máš je v mejlu, nebo si je staáhni tady http://www.volny.cz/mihor/crossing.rar

Naposled editoval moderátor:
Re: Klápání podvozku

Signalista napsal:
Zdravím, ještě bych potřeboval vyřešit jeden problém, asi se to týká SMS souborů. Před vánocemi jsem měl jednu fiktivní čínskou trať CJroute, nebo tak nějak se jmenovala měl jsem ze spoustu stránek týkající se MSTS stáhnuté modely. Když jsem třeba vyjel z lokomotivou 363 a ze vagony typu Aeel a jel jsem kolem 100 km/h a když jsem se díval na soupravu z venčí, krásně jsem slyšel zvuky klapání podvozku o kolejnice jako v realitě, jenže pak jsem ty zvuky ztratil, nainstaloval jiné verze a teď v trati Kúty - Pardubice a veškeré zvuky a modely, které byly součástí instalace na DVD od Z. Šemory, jsou jiné a když se dívám zvenčí, tak vůbec neslyším klapání kol. Není to náhodou v nastavení ENG, WAG či SMS souborů ?

To vypadá, že jsi je přeinstaloval jinými a nezálohoval. České zvuky, které jsou použity i v BK by se měly potulovat někde u Havla. A příště si zazálohuj alespoň Global a Sound. Nebo můžeš použít jakékoli, ale musíš upravit cestu v souboru wag, příp eng. Já třeba používám německý.

Back
Nahoře