Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)_archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
ocelot24 napsal:
Zdravím Martine..

Projížděl jsem po aktualizaci_1 úsek Hranice na Moravě - Ostrava Svinov..
Vše celkem o.k. .. až na menší detail !! .. Řítím se se 150 do Ostravy a najednou se mi na panelu zobrazí že mám postaveno na stop v rychlosti 30.. Brzdím jako blázen a koukám ,že návěstidlo neukazuje nic !! ..

Jinak ,pěkná trať .. Realitu posuzovat nehodlám ,tu trať zase tak dobře neznám ,ale myslím si že je i zbytečné dávat tolik cestujících na peróny..
Za prvé ,hodně ubírají na FPS ,která u tvé trati je (aspoň podle mého) už dost nízká a zadruhé ,projíždím-li rychlíkem kolem perónu ,kde stojí asi 30 lidiček těsně za ochranou čárou v rychlosti třeba 160 ,je divné že by tam ty lidi ještě stáli..

Teda jezdit s beckama RIC 140 150 km/h, teda teda ... :o)

Naposled editoval moderátor:
Pokud je zhaslé návěstidlo, s tím se nedá dělat vůbec nic. Maximálně několik návěstidel z dané oblasti odebrat. V MSTS je počet svítících objektů omezen. Ve větších stanicích jsou zhaslá návěstidla normální jev. Jako svítící objekt je považováno i výměnové návěstidlo. Proto jsem je kdysi musel z Brna všechna odebrat.
U nesvítícího návěstidla se řiďte návěstním opakovačem, jiná rada neexistuje.

AndrewM napsal:
ocelot24 napsal:
Zdravím Martine..

Projížděl jsem po aktualizaci_1 úsek Hranice na Moravě - Ostrava Svinov..
Vše celkem o.k. .. až na menší detail !! .. Řítím se se 150 do Ostravy a najednou se mi na panelu zobrazí že mám postaveno na stop v rychlosti 30.. Brzdím jako blázen a koukám ,že návěstidlo neukazuje nic !! ..

Jinak ,pěkná trať .. Realitu posuzovat nehodlám ,tu trať zase tak dobře neznám ,ale myslím si že je i zbytečné dávat tolik cestujících na peróny..
Za prvé ,hodně ubírají na FPS ,která u tvé trati je (aspoň podle mého) už dost nízká a zadruhé ,projíždím-li rychlíkem kolem perónu ,kde stojí asi 30 lidiček těsně za ochranou čárou v rychlosti třeba 160 ,je divné že by tam ty lidi ještě stáli..

Básník chtěl říci asi loko 150, ne 150 km/h

Dr.Evil napsal:
AndrewM napsal:
Básník chtěl říci asi loko 150, ne 150 km/h

Joj ,chlapi !! ..
Jel jsem předpisově (i když po pravé koleji) a v=140 jsem dodržel..
Souprava 150+A+Bx8 ....

Stavitelxx napsal:
PuDr. Matějko:
S těma zvukama nevím, mě to funguje a nikdo jiný si na to zatím nestěžoval, tak asi budeš mít problém u sebe, i když to nechceš slyšet...
Možná je to tím, že na Vítkovice je stará trať, kde hodně klapají kola při jízdě na vyhýbce, ale směrem na Polanku je koridor, tam jsou jiné zvuky na vyhýbkách, méně výrazné. Proto si možná myslíš, že tam ty zvuky nefungují, ale oni fungují, jen jsou jiné než na Vítkovice...

To je zvláštní, já jezdím po Zbyňkově trati skoro furt a jsou to podle mne také koridorované vyhybky a tam ty zvuky slyším úplně stejně, jako když se blížím vlakem na Ostravu-Vítkovice. Na testování jsem použil model CD_363 + 5 vagónu BTE a ze stanoviště strojvedoucího je slyšet klapání kol jak u vjezdu na Praha- Masarykovo nádraží, tak stejně jako u vjezdu do Vítkovic, jenom u Polanky je takovej zvláštní zvuk, ale klapání kol to není. Ale je fakt, že občas klapání kol přes vyhybky nejsou slyšet v úseku Kolín - Pečky.
Tak nevím.

Ale řada 150 má už max. rychlost jen 120 km/h a to z důvodu absence tlumičů vrtivého pohybu...... :wink:

Pudr. Matějko:
Trať pana Šemory není celá koridorová, některé části tratě jsou ještě staré... Při vjezdu na Masarykovo nádraží slyšíš vyhýbky stejně, jako ve směru na Vítkovice, protože jsou to staré vyhýbky. Ale zkus si na trati p. Šemory zajet např úsek Pečky - Velim, nebo Adamov - Svitavy, to je koridorová trať a vyhýbky jsou tam méně zřetelné, jako z Ostravy ve směru na Polanku. :wink:

Tak jsem trochu poupravoval umístění návěstidel a trpaslíků (na pravou stranu), také opravil vadné návěstidlo před Ostravou Svinovem (díky ocelot24), no a od zítřka jdu na úsek Hranice n/M - Přerov... 8)

Stavitelxx napsal:
Tak jsem trochu poupravoval umístění návěstidel a trpaslíků (na pravou stranu), také opravil vadné návěstidlo před Ostravou Svinovem (díky ocelot24), no a od zítřka jdu na úsek Hranice n/M - Přerov... 8)

Já bych prosil, odstranit ty trpaslíky,kteří stojí nehybně na perónech, protože to hodně ubírá FPS. Mám přenosný, méně výkonný comp, pameť 512 RAM a procesor 1,5 GB a je to značka ACER a když jsem na tom přenosným compu zkoušel jezdit z Ostravy Svinova, tak jsem měl FPS 10 a to jsem měl citelně změněné nastavení MSTS, když jsem to dal na plný výkon, tak se to ještě zmenšilo na FPS 3.
Na mém stolním compu, který je jednou tolik výkonný se můj FPS pohybuje do 30.
Poprosil bych ty trpaslíky odstranit, aby se zvýšilo FPS i pro ty méně výkonné počítače.

Až bude postaven úsek do Přerova, bude tam v trati i znázorněna budova továrny Phillips ? Ještě jedna věc, když jedu vlakem z Hranic do Přerova tak kolem Lipníku nad Bečvou se po levé straně, vlak jede tedy po levé koleji, tak po levé straně vidím obrovský kopec na něm jakýsi hrádeček a pod ním širokoproudá silnice, kde je docela hustý provoz, a u Prosenic u Přerova je v poli elektrárna nebo-li rozvodna. To tam bude také v té trati ?

Stavitelxx napsal:
Mňa si osobne nadchol tými lokálkami okolo ... a privítal by som, keby si to od Hostašovíc natiahol až do Veřovíc a ďalej oboma vetvami ... je tam pekný kus prírody a dobre sa tam dá zajazdiť s menšími vozidlami ... jak stvorené pre hurvajsy, kredence, hektory, karkule a proste pre krátke osobné aj nákladné vlaky - až si dobre spomínam, v okolí Štramberku som videl lom na vápenec ... a cez Hostašovice jazdily aj 750-ky ...

Stavitelxx napsal:
To jsi teda rychlej. Asi v té Olomouci budeš dříve. Já mám ještě restíky z Kolína do Pardubic a navíc jsem zjistil, že historie mé tvorby silně pokulhává za současným standartem. Jinak držím palce v další tvorbě.

Stavitelxx napsal:
Pudr. Matějko:
Trať pana Šemory není celá koridorová, některé části tratě jsou ještě staré... Při vjezdu na Masarykovo nádraží slyšíš vyhýbky stejně, jako ve směru na Vítkovice, protože jsou to staré vyhýbky. Ale zkus si na trati p. Šemory zajet např úsek Pečky - Velim, nebo Adamov - Svitavy, to je koridorová trať a vyhýbky jsou tam méně zřetelné, jako z Ostravy ve směru na Polanku. :wink:

Asi na tom něco bude, protože jsem teďka vlakem projížděl vyhybky ve stanici Suchdol nad Odrou směrem mimo hlavní trať, takže jsem nemohl zastavit na nástupišti a vjel jsem na vedlejší koleje a tam už byly slyšet ty zvuky co jsem je slyšel u vjezdu na Vítkovice, jakmile jsem opět přehodil vyhybku pár metrů za staniční budovou,aby mne to dostalo zpátky na tu hlavní trať směrem na Přerov, opět se ozval ten podivný koridorovaný zvuk.

Existuje nějaká programátorská finta, aby ty moje oblíbené zvuky fungovaly i na koridorovaných vyhybkách ? Například změna nastavení v sms souborech ?

PuDr. Matějko napsal:
Stavitelxx napsal:

Já bych prosil, odstranit ty trpaslíky,kteří stojí nehybně na perónech, protože to hodně ubírá FPS. Mám přenosný, méně výkonný comp, pameť 512 RAM a procesor 1,5 GB a je to značka ACER a když jsem na tom přenosným compu zkoušel jezdit z Ostravy Svinova, tak jsem měl FPS 10 a to jsem měl citelně změněné nastavení MSTS, když jsem to dal na plný výkon, tak se to ještě zmenšilo na FPS 3.
Na mém stolním compu, který je jednou tolik výkonný se můj FPS pohybuje do 30.
Poprosil bych ty trpaslíky odstranit, aby se zvýšilo FPS i pro ty méně výkonné počítače.

Až bude postaven úsek do Přerova, bude tam v trati i znázorněna budova továrny Phillips ? Ještě jedna věc, když jedu vlakem z Hranic do Přerova tak kolem Lipníku nad Bečvou se po levé straně, vlak jede tedy po levé koleji, tak po levé straně vidím obrovský kopec na něm jakýsi hrádeček a pod ním širokoproudá silnice, kde je docela hustý provoz, a u Prosenic u Přerova je v poli elektrárna nebo-li rozvodna. To tam bude také v té trati ?
Ty si myslis ze odstranenim trpasliku se ti zvysi Fps ? To asi tezko.

PuDr. Matějko:
Odstraněním trpaslíků se opravdu nic nezlepší, zvýšením FPS se dá efektivně dosáhnout hlavně zrušením lesů a hustých porostů, případně husté zástavby, ale potom by ta trať byla o ničem...
Nedávno jsem měl taky horší počítač, Celeron 1,7 GHz, 256 MB RAM a brečel jsem při hraní MSTS........ Nakonec jsem si jenom kvůli té hry koupil lepší PC. Vím že Trať 321 je hodně náročná na hardware, ale nemá cenu to při stavbě "ojebávat", lepší je si v nastavení ubrat detaily, nebo sehnat lepší stroj.
A k těm zvukům, jistě že se to dá upravit, aby ti to klapalo i na koridoru, někde ve složce SOUND jsou zvuky vyhýbek ve formátu wav, stačí když zvuk koridorové vyhýbky nahradíš zvukem nekoridorové vyhýbky a pak ti to bude klapat na všech vyhýbkách.......ovšem je to děsná představa, aby na koridoru byly staré vyhýbky :o
A jestli bude na úseku Hranice - Přerov znázorněna továrna Philips a kopec s hradem atd, to teď nemůžu říct, neznám tam tu trať a nevím jak vypadá její okolí, až to budu stavět, tak uvidim.

Tax:
Chci to propojit z Frýdku Místku přes Veřovice, Hostašovice, Valašské Meziříčí do Hranic n/M, jde jenom o čas...

Zbyněk Š:
Nevím jestli budu v Olomouci dříve, teď fičím do Přerova a tam budu čekat, protože mezi Přerovem a Olomoucem se modernizuje trať, musím počkat až to dokončí, nevím kdy to bude...
Jaktože historie tvojí tvorby silně pokulhává???

Stavitelxx napsal:
...Tax: Chci to propojit z Frýdku Místku přes Veřovice, Hostašovice, Valašské Meziříčí do Hranic n/M, jde jenom o čas...
OK, rád si počkám ...

Stavitelxx napsal:
PuDr. Matějko:
Odstraněním trpaslíků se opravdu nic nezlepší, zvýšením FPS se dá efektivně dosáhnout hlavně zrušením lesů a hustých porostů, případně husté zástavby, ale potom by ta trať byla o ničem...
Nedávno jsem měl taky horší počítač, Celeron 1,7 GHz, 256 MB RAM a brečel jsem při hraní MSTS........ Nakonec jsem si jenom kvůli té hry koupil lepší PC. Vím že Trať 321 je hodně náročná na hardware, ale nemá cenu to při stavbě "ojebávat", lepší je si v nastavení ubrat detaily, nebo sehnat lepší stroj.
Souhlas 8)

321

Stavitelxx
...mezi Přerovem a Olomoucem se modernizuje... FUJ!
Olomouc je TA a ne TEN !
Lom je i mezi Hranice na M. a Hranice město.
Mezi Olomou a Přerovem se žádná směrová úprava kolejí nebude konat, prakticky je to rovina v téměř přímém směru, tak se jen osadí nové lože. Úpravy by měla doznat "Dluhonická spojka" se svou stávající rychlostí. V minulosti tam na krátkou dobu zvedli traťovou rychlost z 80 na 100 a krátce nato tam vykolejil Favorit, poté opět vrácena 80ka.

Upraveno Moderátorem dne 23.10.2005 13:25 - Martens

Mám pocit, že ve jméně města Olomouce není určen přesně rod, ale považujue se za správné používat ženský. Jinak mně velmi těší, že na toto upozornil neolomoučák.

KaMat napsal:
Ty si myslis ze odstranenim trpasliku se ti zvysi Fps ? To asi tezko.

No ,nevím co si myslí kdo ,ale i ty cestující ,zde popsaní jako "trpaslíci" ubírají FPS a to hlavně ve větším počtu !! ..
Nicméně každý si může trať otevřít v ET a cestující odstranit či zmenšit počet.. To samé platí o vegetaci kolem trati..

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře