Trať ŽSR 150 Zvolen-Šurany

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Jene
  • Datum začátku Datum začátku
Tax napsal:
Karel napsal:
Taky mám BP a stahuju trať 150. Jak to tady čtu, tak se začínám bát, že to nebude fungovat dohromady. Jinak se na ní těším!
Karle, pokiaľ máš BP a aj iné trate a jazdíš s nimi, tak sa ničoho nemusíš báť ... ja mám obe a problém nie je žiadny ... problémy sú len vtedy, keď nemáš v poriadku MSTS alebo celý comp ... ale global si pre istotu ( či pre strýčka Příhodu ) zálohuj

Milý Tax,
chcem sa spýtať či máš iba!!! BP+Zsr150 alebo okrem týchto tratí máš nainštalované aj iné?

Mirec:

Mám aj iné, vlastne asi všetky naše, a zopár rakúskych, nemeckých, poľských, talianských a dve moje ( zatiaľ nehotové )

Re: Mirec:

Tax napsal:
Mám aj iné, vlastne asi všetky naše, a zopár rakúskych, nemeckých, poľských, talianských a dve moje ( zatiaľ nehotové )

Ešte jedna otázočka: Defaultné trate z originál MSTS máš nainštalované tiež alebo si ich vymazal, prípadne si ich nenainštaloval vôbec?Chcem sa ešte opýtať či pri rozbalovaní Globalu k 150-ke vám na konci vyhodilo že nemôže rozbaliť ace súbor.Ja som to dvakrát stiahol a vždu sa mu nepodarilo rozbaliť rôzne ace súbory.Dík.

Mirec:

Mám ich inštalované a občas aj jazdím na Insbruck - St. Anton, aj na Settle - Carlise line ... samozrejme, s našimi mašinami ...

JOHNZ napsal:
Daj odtial prec BP a potom to skus ... ked zas budes chcet hrat BP tak daj prec ZSR150 ... etot vsjo ...

Ahoj JOHNZI, nevím, jestli to je univerzální řešení......mi v jedné instalaci koexistují obě trati bez problémů ( BP aktualizováno na aktualizaci č.42)

Re: Mirec:

Mirec napsal:
Tax napsal:

Ešte jedna otázočka: Defaultné trate z originál MSTS máš nainštalované tiež alebo si ich vymazal, prípadne si ich nenainštaloval vôbec?Chcem sa ešte opýtať či pri rozbalovaní Globalu k 150-ke vám na konci vyhodilo že nemôže rozbaliť ace súbor.Ja som to dvakrát stiahol a vždu sa mu nepodarilo rozbaliť rôzne ace súbory.Dík.

Ahoj, nevím jak Tax, ale default tratě jsem si odebral a dal na CD do zálohy, kdyby něco bylo potřeba kopírovat.
Co se týče rozbalování instalace Globalu, tak byla bez problémů.....už si moc nevzpomínám, ale kdysi se tady řešilo, že by to mohl mršit buď nějaký downloader nebo akcelerátor v PC.....fakt už nevím....je to dávno

Musím se taky přidat. Mám zárověň BP a zsr150 a fungují téměř bez problémů..... používám global z BP. Jediný problm je, že se mi někdy nepodaří zsr150 bez problémů vypnout.

Taky si přihodím: já mám v instalaci tratě BP, ŽSR 150, 180 Plzeň - Furt a Vysočinu, používám Global z BP, do kterého jsem přiinstaloval Xtracks 3.12 a funguje vše dohromady, nic nepadá ani při vypínání, default hnusy jsem vymazal už na začátku. Global ŽSR 150 vůbec nepotřebuji. Lord.

Lord napsal:
Taky si přihodím: já mám v instalaci tratě BP, ŽSR 150, 180 Plzeň - Furt a Vysočinu, používám Global z BP, do kterého jsem přiinstaloval Xtracks 3.12 a funguje vše dohromady, nic nepadá ani při vypínání, default hnusy jsem vymazal už na začátku. Global ŽSR 150 vůbec nepotřebuji. Lord.
Já mam to samé a taky mi to funguje.Jen nevím až vydá Zbyněk Šemora aktualizaci s novým Globálem jak to potom bude jezdit? :?:

Takže už sa mi konečne na x-tý krát podarilo rozbehnúť trať 150.Úsek Šurany - Nová Baňa je dosť dobrý, zbytok do Zvolena ešte treba doťahovať ale myslím že je to len otázka času.Celkom fajn by bolo keby sa trať poťiahla do Blavy a Banskej Bystrice.Trocha veľké sústo ale určite nie nemožné.Keby to Zbynek poťiahol až do Blavy a Prahy tak to by už bolo iné kafe:Praha - Zvolen!!!Ale aj tak som narazil na problém.Po nainštalovaní Globalu trate 150 už trať išla ale na trati BP mi prepísalo vyhýbky na výhybky trate 150.Keď som vybehol z oblúka pri Třeboviciach a uvidel som staré výhybky skoro ma trafilo...Takže obidve trate išli ale na BP som mal straré výhybky.Keď som to prepísal späť tak BP bolo v poriadku ale 150 už nešla.Takže teraz musím zakaždým prepisovať Global, alebo na BP musím trpieť staré výhybky.Ale nakoľko bývam vo Zvolene musím uznať že táto trať ma (logicky) potešila ale ešte je na nej dosť práce.

JOHNZ napsal:
Mirec: a čo takto si pred každým zapnutím MsTS vymeniť tie GLOBALy ... to je až taký problém?

No veľký problém to nieje ale štve ma keď je niečo na úkor druhého.Keď chcete mať v PC Šemorovu trať nepotrebujete defaultný hnus MSTS ani iné blbosti ktoré v živote využívať nebudete.Samozrejme že tie výhybky v BP niesú až také zlé ale vyzerá to jednoducho blbo.Takže ako hovoríš:Keď chcem jazdiť na 150-ke musím pred každým štartom MSTS vymeniť Global, alebo v BP nechám staré výhybky.

Tak jsem narazil na problém. Chtěl jsem si trať projet a nerad jezdím jen tak. Takže jsem si udělal aktivitku R 811, jen vlak hráče, žádný Traffic, jízdní řád ručně editovaný dle skutečných časů JŘ, souprava 263+8xB(pro zjednodušení -jen aby byla zátěž - všechny vozy stejné, spřáhla upravena dle p.Frinty, jízdní odpory dle J.Realmuta....). Vše v pohodě, jízdní doby jsou relativně volné, do stanic se dá dojet s náskokem 1-3 minuty, což by se v plnohodnotné aktivitě dalo vyřešit nějakým tím křižováním, jízdou odbočkou apod.

Po Žiar nad Hronom jsem jel vcelku bez problémů, i když jsem občas spadl do Woken, jakoby nestíhala zvukovka, asi to bude chtít SB a ne integrovanou. Díky pravidelnému Save to šlo jet dál. Ovšem cca 1km za výše zmiňovaným Žiarom je most přes řeku a tam jsem skončil. Poprvní jsem ho projel traťovou 70 a na konci mostu skok a vykolejení. Takže zpět na nejbližší Save a znovu. Další pokus proběhl rychlostí 5km/hod, tentokrát poškozené spřáhlo. Při 25 mě to protáhlo skrz textury vozů až doprostřed soupravy a pak opět hláška vykolejení. Tady má trpělivost došla. K tomu jen technická: Sólo stroj kritické místo projede.

Má někdo podobnou zkušenost nebo jste všichni projížděli jen s výchozí sólo 240? Díky za reakce.

Bob napsal:
Tak jsem narazil na problém. Chtěl jsem si trať projet a nerad jezdím jen tak. Takže jsem si udělal aktivitku R 811, jen vlak hráče, žádný Traffic, jízdní řád ručně editovaný dle skutečných časů JŘ, souprava 263+8xB(pro zjednodušení -jen aby byla zátěž - všechny vozy stejné, spřáhla upravena dle p.Frinty, jízdní odpory dle J.Realmuta....). Vše v pohodě, jízdní doby jsou relativně volné, do stanic se dá dojet s náskokem 1-3 minuty, což by se v plnohodnotné aktivitě dalo vyřešit nějakým tím křižováním, jízdou odbočkou apod.

Po Žiar nad Hronom jsem jel vcelku bez problémů, i když jsem občas spadl do Woken, jakoby nestíhala zvukovka, asi to bude chtít SB a ne integrovanou. Díky pravidelnému Save to šlo jet dál. Ovšem cca 1km za výše zmiňovaným Žiarom je most přes řeku a tam jsem skončil. Poprvní jsem ho projel traťovou 70 a na konci mostu skok a vykolejení. Takže zpět na nejbližší Save a znovu. Další pokus proběhl rychlostí 5km/hod, tentokrát poškozené spřáhlo. Při 25 mě to protáhlo skrz textury vozů až doprostřed soupravy a pak opět hláška vykolejení. Tady má trpělivost došla. K tomu jen technická: Sólo stroj kritické místo projede.

Má někdo podobnou zkušenost nebo jste všichni projížděli jen s výchozí sólo 240? Díky za reakce.

Podľa môjho názoru bude chyba v trati.Ja som trať išiel iba jeden krát (s 240-kou) a na 100% výkonu, aby som to rýchlo prešiel.Všetko bolo OK až na dva prípady zamrznutia MSTS - pred Podhájskou a pred zastávkou Rudno nad Hronom.Inak všetko OK.A to som išiel okolo 130 km/h.Ale keď si to neprešiel ani 5 km/h tak problém môže byť v trati.Skús vyskúšať ešte iné zloženie súpravy a ak to bude pokračovať tak už neviem.Skúsim to prejsť a dám vedieť.

Bob napsal:

Tak jsem asi našel příčinu. Vycházel jsem z toho, co psali výše Lord, Davidus aj. a to, že používají stejný Global pro 150 i BP. Postupoval jsem stejně a jel jsem na tento origoš Global, do kterého mám přiinstalovaný Xtracks3.12.

Ale nějak mi to nedalo a zkusil jsem to s Globalem k trati 150 a ejhle: Kritické místo jsem projel úplně bez problémů a to libovolnou rychlostí. Schválně jsem zvědav, jestli bude mít někdo podobnou zkušenost.

MIREC:Nedá mi spýtať sa Ťa jednu vec: Ako "vybrúsený" tvorca aktivít neplánuješ nejaké zaujímavé aktivity vytvoriť aj na ŽSR 150? Ak ma oči neklamú tak Jene s traťou distribuje aj GVD 2005.

duuso napsal:
MIREC:Nedá mi spýtať sa Ťa jednu vec: Ako "vybrúsený" tvorca aktivít neplánuješ nejaké zaujímavé aktivity vytvoriť aj na ŽSR 150? Ak ma oči neklamú tak Jene s traťou distribuje aj GVD 2005.

Samozrejme že aktivity budú aj pre túto trať.To že Jene distribuje aj GVD 2005 je samozrejme plus.Zaťiaľ by som ale aktivity robil iba v úseku Šurany - Nová Baňa, nakoľko tento úsek je hotový.Teoreticky by sa aktivity dali robiť až do Zvolena, ale podľa mňa by sa hráč znudil nakoľko okolitá krajina je len provizórna.Ale aktivita v úseku RD Zvolen - Zvolen os.st. - Hronská Dúbrava - smer Kremnica by bola určite dobrá.Takže uvidíme, ale nakoľko je to moja domovská trať, tak sa určite niečoho dočkáte.

Musím sa všetkým ospravedlniť, že som nemohol odpisovať na maily a na otázky v diskusii, ale mal som menší problém s compom tak sa to budem všetko snažiť dobehnúť. Ako tu takmer po týždni čítam,tak sa vyriešilo dosť problémov s traťou, ale verím že už všetkým šlape bez chýb. 8)

Musím sa všetkým ospravedlniť, že som nemohol odpisovať na maily a na otázky v diskusii, ale mal som menší problém s compom tak sa to budem všetko snažiť dobehnúť. Ako tu takmer po týždni čítam,tak sa vyriešilo dosť problémov s traťou, ale verím že už všetkým šlape bez chýb. 8)

Back
Nahoře