padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Hezký den,
vždycky jsem si myslel, že do tohoto vlákna nebudu muset nikdy psát... Mám velký problém, který se mi stal až dnes. Stáhnul jsem si jackovu 754062, a chtěl si vytvořit consists, jenže při klepnutí na dieselovou trakci se mi to zmrazí a za chvíli hláška Windows, zda-li chci odeslat zprávu o chybě. Hlavně mi prosím neříkejte, že to budu muset celé přeinstalovat... Děkuji.

Mě to dělalo před několika lety taky. Máš tam nějakou "špatnou" mašinu. Já, jestli si dobře pamatuji, jsem to vyřešil tak, že jsem odebíral jednotlivé loko až jsem přišel na to která to dělá.

E499_2002 napsal:
... Mám velký problém, ...
Netreba hneď robiť paniku:D, chyba bude v ENGu niektorého dieselového rušna, ktorý si tam naposledy pridal. Ale ako píšeš tá 754062 to ale nebude. Já ju mám tiež a všetko funguje. Skús si spomenúť, čo si pridal predtým. Ak nie, skúšaj si kopírovať ENGy z TrainStore do hry (trebárs po radoch rušňov:749, 750, ...) a zakaždým vyskúšaj, či to ide. Samozrejme najskôr si spusť voľnu jazdu s nejakým vozidlom cez TrainStore, aby sa ti MSTS vyčistilo od ostatných ENGov.

Zdravím,
paňika se nesmí šířit... Už je to vpořádku. Vyměnil jsem ENG v posledních pěti modelech Brejlovců a vše šlape. I když to dost dobře nechápu. Jedná se o modely od Čoudy. Mám je několik dnů a všechny fungovaly. Až dnes po přidání 062 to začlo blbnout. Hlavně, že se problém vyřešil. Díky.:D

Neboj, až se dostanu na poštu tak vystavím na web opravené downloady od Honzy. Díky Honzo!

Zdravím... reinštaloval som Win 7 Pro 64bit a nejde mi vôbec spustiť MSTS. Nechce spúšťať už ani čistú inštaláciu MSTS, takisto mi nespustí ani MSTS pod najnovším BINom. Všetky vstupné parametre mám nastavené správne, pred reinštaláciou mi bezproblémov MSTS fungoval. Spustím simulátor a hneď spadnem späť do Win. Viete mi niekto prosím poradiť? Ďakujem moc

To Michailus
Někde jsi udělal chybu už při první instalaci. Originál MSTS musí běžet pod W7 Pro 64 bez problémů a bez jakýchkoliv dodatečných parametrů a nastavování. Osobně vyzkoušeno. Pokud tohle nefunguje, nemá cenu cokoliv dále spouštět a instalovat. Kde a jakou chybu jsi udělal nelze na dálku odhadnout. Možná se buď přihlásit jako administrátor a dělat instalaci pod jeho účtem, nebo alespoň vše instalovat jako správce.

Miran napsal:
To Michailus
Někde jsi udělal chybu už při první instalaci. Originál MSTS musí běžet pod W7 Pro 64 bez problémů a bez jakýchkoliv dodatečných parametrů a nastavování. Osobně vyzkoušeno. Pokud tohle nefunguje, nemá cenu cokoliv dále spouštět a instalovat. Kde a jakou chybu jsi udělal nelze na dálku odhadnout. Možná se buď přihlásit jako administrátor a dělat instalaci pod jeho účtem, nebo alespoň vše instalovat jako správce.

Ďakujem Mirane, to je posledná nádej ešte spustiť inštaláciu ako správca... predtým mi to všetko fungovalo a tak som presvedčený o tom, že nie je problém v systéme, že musí byť problémom len nejaká totálna prkotina... ešte skúsim aktualizovať ovládače grafickej karty, tá vie tiež robiť problémy... ďakujem však za pomoc

Pokud mám Visty nebo Sedmičky postup je takový:
Vložím do mechaniky CD1 MSTS a po otevření dialogového okna zvolím "Otevřít složku a zobrazit soubory".
Pak si zde najdu setup.exe (doporučuji si v možnostech složky zrušit zatržítko "skrýt příponu známých typů"), najedu na něj myší a pravé tlačítko. Otevře se okno a zvolím první volbu nahoře "spustit jako správce".
Toť vše. Tak se v těchto systémech musí instalovat asi vše co vzniklo před systémem Vista a Sedm. Dále postupovat podle desatera, ale nikdy v zástupci nezatrhávat "kompatibilita s XP SP3", hlavně v Sedmičkách.

Já vůbec nemám čas tvořit aktuální návody. Ale slavnostně slibuji, že tohle dám do nového vydání BP85. :D

Zbyněk Šemora napsal:
Pokud mám Visty nebo Sedmičky postup je takový:
Vložím do mechaniky CD1 MSTS a po otevření dialogového okna zvolím "Otevřít složku a zobrazit soubory".
Pak si zde najdu setup.exe (doporučuji si v možnostech složky zrušit zatržítko "skrýt příponu známých typů"), najedu na něj myší a pravé tlačítko. Otevře se okno a zvolím první volbu nahoře "spustit jako správce".
Toť vše. Tak se v těchto systémech musí instalovat asi vše co vzniklo před systémem Vista a Sedm. Dále postupovat podle desatera, ale nikdy v zástupci nezatrhávat "kompatibilita s XP SP3", hlavně v Sedmičkách.

Já vůbec nemám čas tvořit aktuální návody. Ale slavnostně slibuji, že tohle dám do nového vydání BP85. :D

:D Veľmi teším na BP85, snáď sa mi podarí rozchodiť môj MSTS... prečo nezatrhávať kompatibilitu s SP3? A vôbec - zatrhávať kompatibilitu v sedmičkách, alebo nie?

K problému reinstalace systému jsem dostal mailem tohle:
bob57_cz napsal:
No já tam vidím primární nejasnost v tom, že uživatel neví vůbec o tom, že reinstal v XP a ve win7 je naprosto odlišný. !!!

Zatímco v XP se při reinstalaci opraví běhové knihovny na původní a registry převezmou ze starého systému do nového prakticky komplet i s nainstalovanými programy, tak reinstalace systému win7 je úplně jiné kafe.

Při startu instalace po boot z DVD se provede kompletní nová čistá instalace, z registrů se nic nepřenáší a komplet stará verze systému se uloží do nového adresáře s koncovkou .old. (Systémový oddíl je vždy C: bez ohledu na pořadí na disku.)

Při startu instalátoru z běžícího systému win7 se taktéž vše staré uloží do nového adresáře s koncovkou .old, ale oproti předchozímu případu se přenesou některá nastavení z registrů. Nepřenesou se však zápisy o předchozích instalovaných programech, což je logické, když i ty programy pro nový systém neexistují a jsou v té složce odložené.

(Systémový oddíl má přiřazeno písmeno odpovídající pořadí oddílů podle systému win, ze kterých byl instalátor spuštěn.)

Po reinstalaci win XP není nutno instalovat znovu msts, klíče v registrech by měly zůstat zachovány,

po reinstalaci vista/win7 je nutno nově nainstalovat msts nebo je přesunout ze zálohy a implementovat nazálohované odpovídající klíče registrů (u verze 64bit klíče pro obojí).

A protože to je tak jak píše, dávám to sem.

Problém s route editorom

Ja mám dva zatiaľ nevyriešiteľné problémy dva:

Prvý je ten, že keď označím úpravu terénu, tak mi to po kratučkej chvíli padne. Druhý problém mám pri aktivitách. Postavil som si trať, začal som dávať do trate návestidlá a keď sa priblížim v mape, tak padám. Niekedy na jednom mieste, niekedy na inom. Na jednej stanici mám použité tie isté druhy a typy návestidiel ako v druhej, v jednej padá, v druhej nie. :cry:

Dobrý den ve spolek,
trápí mě již delší dobu padání simulátoru po zobrazení úkolové zprávy v aktivitě. Nestává se to vždy, pouze je-li aktivita náročnější a obsahuje množství trafiku. Když se mi podaří hlášku hned odkliknout nic se nestane a hra jede dál. Zkoušel jsem poslední aktivitu od Dana a je pro mě z tohoto důvodu ( spousta hlášení ) nehratelná. Bin mám nainstalovaný 1.78.. paměť na 512-cti MB a aktivita pořád padá. Dá se to nějak ošetřit?

Podobný problém jsem měl taky a zcela jej vyřešilo použití Jackova postupu, na který přikládám odkaz.

http://msts.jacek-modely.cz/paginy/navody/vypadek_zvuku.htm

Tímto děkuji uživateli Vojtik, za cennou radu. Vyzkoušel jsem zatím pouze začátek aktivity u které se mi po zobrazení zprávy poroučel simulátor do oken a teď naprosto bez problémů. Ještě jednou děkuji.

Naposled editoval moderátor:
chleboun napsal:
Tímto děkuji uživateli Vojtik, za cennou radu. Vyzkoušel jsem zatím pouze začátek aktivity u které se mi po zobrazení zprávy poroučel simulátor do oken a teď naprosto bez problémů. Ještě jednou děkuji.
A přitom jen stačilo si přečíst konkrétně bod 13 v pokynech, které jsem tady vystavil ve vláknech tratí za předpokladu, že vlastním a mám nainstalovánu nějakou verzi trati BP. Tam je to v pokynech bod 15. :D
Pokud trať BP nepoužívám, berte můj vstup jako bezpředmětný.
Jinak konkrétně se jedná o soubor global.exe, který vytvoří instalátor mé trati a udělá se úprava, kterou má na stránkách Jacek :D

Dobrý den pane Šemoro,
dvd s Vaší tratí vlastním, ale nikdy jsem se neobtěžoval se studiem pokynů umístěných na oné placičce, nebo přímo na Vašich stránkách. Proč také, když jsem s instalací a rozběhnutím tratě nikdy neměl problém.:eek: Padání hry při zobrazení zprávy v aktivitě jsem spíše přisuzoval neschopnosti mého dnes již historického pc, vyrovnat se s čím dál tím víc náročnějšími tratěmi. Abych se přiznal, ani jsem nedoufal že na můj problém existuje nějaká účinná medicína. Přitom bylo řešení na dosah ruky. Nu což, dnes aspoň vím že soubor soundcfg.dat není na Vašem dvd pro srandu králíkům.:D Sypu si popel na hlavu a omlouvám se za zbytečně položenou otázku. Přeji pěkný den a ještě mnoho postavených kilometrů.:)

Však se tady nedávno někdo ptal, jestli existuje kompletní čeština pro defaultní tratě. Tady málem dostal přes ústa, s čím si to dovolil otravovat, protože to přece už nikdo nehraje a také se stačilo kouknout na obsah DVD s BP. Je tam i tohle, jen nakopírovat :D
Hold já se snažím, aby tam bylo vše, aby se MSTS dalo hrát i někde v americké poušti bez internetu, kdy mám jen počítač, MSTS a DVD s tratěmi :D

Back
Nahoře