Trať Luhačovice (341 a 346)

trolejové vedení

Ahojkx |Tome chtěl bych se zeptat na jednu věc.Všimnul jsem si že elektrifikovaná část tvé trati má kompletní el.vedení na trakčních sloupech,mohl by jsi mi poradit kde trolejové vedení stáhnout a jak postupovet při stavbě trol.vedení,výhybky a pod?Díky a přeji mnoho šťastných kilometrů :D

tsedlak: Nejjednodušší je si vytáhnout trolejové vedení přímo z mojí tratě. Jsou to vše samostatné objekty. Jinak po internetu se toho potuluje spousta, avšak málo které sedí na české sloupy TV. Já osobně jsem použil německý Fahrdrath 4.0 (z http://www.the-train.de momentálně ale tuším ke stažení není). Nejlépe se umisťuje na rovinky jako automatická pokládka sloupů TV (definováno v souboru gantry.dat) S mírnými korekcemi se takto dají udělat i oblouky. Nejhorší jsou nádraží se spoustou vyhybek, to se musí dělat ručně .

Naposled editoval moderátor:
Ale pokud já vím, tak ty dráty jsou vyšší, než naše sloupy TV. Jak se tedy dělá to aby byly stejně vysoko jako sloupy TV a ještě jak se ty dráty nastavují do toho oblouky, dělá se to ručně nebo se to dá udělat pomocí úpravy *.w ? Jinak trať 346 a 341 je moc nádherná a Tomáš Volejník si zaslouží veliké uznání. :D

To Edita: které troleje myslíš? Ty, co jsou na trati BP se generují včetně oblouku automaticky a výšku nastavuješ ve vlastnostech trati. Ty co jsou na části této, tedy luhačovické trati, jsou samostatné objekty, a ty holt musíš poskládat sám a sám ...

Edita854 napsal:
Ale pokud já vím, tak ty dráty jsou vyšší, než naše sloupy TV. Jak se tedy dělá to aby byly stejně vysoko jako sloupy TV a ještě jak se ty dráty nastavují do toho oblouky, dělá se to ručně nebo se to dá udělat pomocí úpravy *.w ? Jinak trať 346 a 341 je moc nádherná a Tomáš Volejník si zaslouží veliké uznání. :D
Já jsem to dělal ručně v RE v kartě vlastnosti objektu nastavením shodné výškové souřadnice. Samozřejmě to jde i ve *.w souboru, ale také pouze ručně neboť příkazem "nahradit vše" by se přepsaly všechny stejné hodnoty - tzn. objekty umístěné ve stejné výšce (např. koleje, návěsti atd.)

Re: Aktualizace

LuděkD napsal:
Na kdy vidíš další aktualizaci tvé tratě?
Až přijde čas . Aktuálně dodělávám Veselí a ke Kunovicím je vše hotovo. Takže za chvíli to možná bude. Ale práce je ještě jak na kostele...

Stáhl jsem si trať Luhačovice. Výsledkem je soubor s příponou *ace. Tedy nespustitelné, lze pouze někam zkopírovat. Kam? Do adresáře Global?, totiž o nějakém Globalu se tu mluví. Ve hře je ale více adresářů, kde jsou soubory s příponou *ace. Co to je Global? (údajně jich je několik - proboha proč?) Je tu několik odkazů, kde údajně najdu Globál. Kupodivu, slovíčko Globál se na stránkách, kam vedou odkazy, nevyskytuje.

Ve srovnání s TRS velmi, opravdu velmi komplikované, až nelogicky.

Churchill napsal:
Stáhl jsem si trať Luhačovice. Výsledkem je soubor s příponou *ace. Tedy nespustitelné, lze pouze někam zkopírovat. Kam? Do adresáře Global?, totiž o nějakém Globalu se tu mluví. Ve hře je ale více adresářů, kde jsou soubory s příponou *ace. Co to je Global? (údajně jich je několik - proboha proč?) Je tu několik odkazů, kde údajně najdu Globál. Kupodivu, slovíčko Globál se na stránkách, kam vedou odkazy, nevyskytuje.

Ve srovnání s TRS velmi, opravdu velmi komplikované, až nelogicky.
Ten *.ace je archív, rozbalíš ho s WinAce, alebo WinRar, ale aj Windows Commanderom ... ostatné uvidíš podľa štruktúry archívu. Ale fakt neviem, prečo niekto používa formát *.ace, keď je omnoho zaužívanejší *.zip alebo *.rar

Ten *.ace je archív, rozbalíš ho s WinAce, alebo WinRar,
jo táááákhle to je. No člověk se stále učí, stále učí. To by mě nenapadlo, že je to vlastně "něco" v archivu.
No tak to se na to mrknem. Ale dneska už toho moc neudělám. Povinnost volá..........

Tax napsal:
... Ale fakt neviem, prečo niekto používa formát *.ace, keď je omnoho zaužívanejší *.zip alebo *.rar
Protože WinAce to zkomprimuje daleko více než třeba *rar. No a navíc je ten ace tak nějak díky příponě textur více s MSTS spjatý :lol: .

A stačí to potom pouze překopírovat? Já jsem si totiž musel i nainstalovat ten global i sound, protože ještě nemám tu Šemorovu trať (jestli jsem zkomolil jméno - tož se omlouvám)

Churchill: Global a Sound je kompatibilní se všemi verzemi tratě. Takže při upgradu na vyšší verzi stačí pouze přepsat stávající soubory tratě.

Tak jsem konečně zase našel trochu času a chytil jsem tu správnou stavitelskou slinu . Ale protože to pořád ještě do aktualizace není vše, tak se aspoň můžete podívat na screeny na mých stránkách z víceméně hotové části Veselí .

VolejnikTomas napsal:
Tak jsem konečně zase našel trochu času a chytil jsem tu správnou stavitelskou slinu . Ale protože to pořád ještě do aktualizace není vše, tak se aspoň můžete podívat na screeny na mých stránkách z víceméně hotové části Veselí .
Skvělá práce, už se nemůžu dočkat aktualizace.

VolejnikTomas napsal:
Keď už si v tom Veselí, mohol by si potiahnuť cez Myjavu do Nového Mesta nad Váhom. :D . Zo slovenskej časti trate mám video aj nejaké tie fotky, letecké snímky atď. To v prípade že by si sa moc nudil. Ale ak by si to myslel vážne, tak pozháňam viac dokumentácie. :salut:

Back
Nahoře