Laborec425 Zaslal: st říjen 06, 2004 7:42 am Předmět: Elektrická jednotka 451/452
--------------------------------------------------------------------------------
Ahoj! Mám takový dotaz. Sleduju vývoj českého MSTS od jeho začátků a vím, že většina českých vozidel do MSTS je vyrobena. Ale nikdy a nikde jsem neslyšel nějakou diskuzi o tom, že by někdo chtěl vymodelovat elektrickou jednotku 451/452. Už je to více, než rok, co jsem mému kamarádovi nafotil tuto jednotku a on jí začal modelovat, ale bohužel jí nedokončil kvůli škole. A už v tu dobu jsem si říkal, proč ještě nebyla vyrobena. Samozřejmě bych jí rád také udělal, ale bohužel nemám tyto schopnosti a také čas. Tak se chci zeptat, jestli náhodou někdo neuvažuje o této jednotce. Předem moc děkuji za odpověď !
Anonymous Zaslal: st říjen 06, 2004 1:52 pm Předmět:
--------------------------------------------------------------------------------
To by bylo dobry, tak se prosím do toho někdo vrhněte, aby bylo čím jezdit až p. Šemora dojede do Prahy, ať je víc reality. Dík všem tvůrcům!!!
KaMat Zaslal: st říjen 06, 2004 7:36 pm Předmět:
To je ta modrá kraksna co jezdí v Praze ? ještěže nejezdí na Ostravsku to bych se rači odstěhoval nebo bych jezdil do školy autobusem bléé.
MirekM Zaslal: st říjen 06, 2004 7:39 pm Předmět:
A taky by se hodil pořádný Ešus (471).
Petr Novák Zaslal: st říjen 06, 2004 9:44 pm Předmět:
MirekM napsal:
A taky by se hodil pořádný Ešus (471).
Zrovna dneska jsem ho viděl v Kralupech n/Vltavou,když jsem jel z Lovosic do Prahy.To bylo před nedávnem řečí,že bude jezdit pouze na trati 010 a nyní jezdí i na 090.Že by 451/452 už dosluhovaly?
Miran Zaslal: čt říjen 07, 2004 8:49 am Předmět: model ČD 451/452
Mám takový dojem, že se tento problém již ventiloval v původní diskusi na msts.cz a někdo tam došel k závěru, že zakopanej pes je právě ve tvaru 451/452. Na to aby model vypadal k světu, a byl svému vzoru podobný musel by mít více polygonů než je zdrávo a než MSTS unese. Možná to pravil mistr Starý, ale ruku do ohně bych za to nedal, a doufám že mi to promine pokud by to bebyla pravda.
Stary Zaslal: čt říjen 07, 2004 9:29 am Předmět: Re: model ČD 451/452
Kazdopadne je tu nekdo [ja ne], kdo ji ma rozdelanou a vypada velmi dobre [videl jsem screeny]. Takze verim, ze casem pro MSTS bude.
Anonymous Zaslal: čt říjen 07, 2004 9:54 am Předmět: Re: model ČD 451/452
Stary napsal:
Kazdopadne je tu nekdo [ja ne], kdo ji ma rozdelanou a vypada velmi dobre [videl jsem screeny]. Takze verim, ze casem pro MSTS bude.
Pane Starý tyto informace jste si měl nechat pro sebe,neboť to to mělo být jako překvapení.Na jednotce se cca 4 měsíce pracuje.
Stary Zaslal: čt říjen 07, 2004 11:39 am Předmět: Re: model ČD 451/452
Nemohu se zbavit dojmu, ze mam na mysli nekoho jineho - momentalne vim o 2-3 tvurcich, lec potrefena husa se vzdy ozve... Vic se k tomu nebudu uz vyjadrovat.
Neni dulezite, kdo co dela, ale kdo co opravdu dotahne do konce...
Zbyněk Šemora Zaslal: čt říjen 07, 2004 1:01 pm Předmět:
na 451, 452 se těším jako všichni, jestli je někdo vyrábí, tak se přimlouvám za 451047-48, na které jsem jezdil Pardubice - Hradec - Týniště - Choceň (bylo jich mnohem víc, ale tohle byla nejoblíbenější turnusovka, Později jsem jezdil na tomto rameni s 451013-14 Hradec- Jaroměř. A samozřejmě Pardubice - Praha. Tady pak přibude další letitá turnusovka 452005-6 spojená s 452007-8, hlavně na rameni Praha - Benešov, ale i občas měla pendl do Pardubic. Jinak za mých časů turnusově výběrové mašiny byly 451015-16 a 452017-18 (přezdívaná "nablejskaná kláda") , kde také jezdila výběrová parta. Na všech jmenovaných se chodilo výhradně v domácí obuvi a na nic se nesmělo sahat, aby to někdo upatlanýma rukama neumazal. Jinak dostal ránu mokrým hadrem. Zato nejšpinavější leťácké mašiny, kde se člověk štítil na pult plivnout, aby si neumazal slinu byly (za mých dob) prototyp 451001-2 i poslední 101-102, 8-52 (po dílnách se to později změnilo), byly bohužel takové i některé turnusové.....
...tak jen zbývá dostavět jen koleje. Pardubice - Svítkov je málo, aktuální bude Pardubice - Hradec - Týniště - Choceň. Ale kde začnu ještě nevím. Dle dokumentace a chuti.
Anonymous Zaslal: čt říjen 07, 2004 4:12 pm Předmět: 451
Jóo tlama. Nejlegendarnejsi EMU siroko daleko. A jak krasna je. Ja se primlouvam za tri verze, a. s novym lakem b. v originale z vyroby c. v soucasnym sedo modrym :_) A kdo na to napatla grafiti dostane po cuni.
Dejv Zaslal: čt říjen 07, 2004 5:42 pm Předmět: Vraky
Jóo tlama, největší vrak široko daleko. Přimlouvám se za odvoz všech jednotek do šrotu, nebo aspoň do České Třebové. Nechápu jak někdo může ztrácet čas modelováním takového hnusu. A aby toho nebylo málo, tak autoři jsou rovnou 2 - 3. No lol
471 rulééézzzzzzzzzzz
Anonymous Zaslal: čt říjen 07, 2004 7:02 pm Předmět: Tlamice
Heeeleeeee, ja ti dam. tak krasnej cumak nema zadna ceska masina. Je sice pravda ze dnes se jedna spise o vozidlo patrici do vozoveho archivu, ale treba muj kolega na ni neda dopustit. Podporuju autory zabi tlamy.
Ondřej Frinta Zaslal: pá říjen 08, 2004 9:35 am Předmět: 451+452 prosím souměrnou
Chtěl bych naléhavě poprosit všechny případné tvůrce modelu 451-452, aby si přečetli můj Návod týkající se velikosti modelů, který vyšel na stránkých F.Havla. Zejména prosím věnujte pozornost tomu, jak popisuji "problém nesouměrných modelů". Byla by škoda, kdyby byl nový model postižen tímto neduhem - u nás se to moc nevyskytuje, vyskytuje se to hlavně u zahraničních (odfláknutých) modelů - tak to uvádím jen pro jistotu. Dík.
Ondřej Frinta
Laborec425 Zaslal: pá říjen 08, 2004 9:44 am Předmět:
451 je náhodou moc krásná!
emihop Zaslal: pá říjen 08, 2004 10:25 am Předmět:
Opravdu 451/452 přezdívané "Lochneska" byly a jsou jedny z nejhezčích loko co se nás kdy udělala.Když někomu nejdou pod nos tak je nemusí přeci stahovat a může si jezdit s čím chce.No a ostatní se můžou těšit až to bude hotové.