Route editor problemy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna S.N.O.W.
  • Datum začátku Datum začátku
S

S.N.O.W.

Host
Zdravim. Jsem zacatecni ve stavbe trati a tak prosim o radu. nainstaloval jsem Xtraks 3.11 a ted mi to hazi v editoru problemy s texturami. A jak sakra vubec udelat vyhybku :twisted: :?: Opravdu jsem zacatecnik ale snažne prosim o radu

Ahoj ...přikládám radu Vlastika....autor trati Vltava...je to s využitím Xtracks.....

postavíš první výhybku (třeba pravou), do odbočné položíš 5,5m rovnou a za ní levou (ta levá pak odbočuje standardní roztečí). 5,5m kolej v šikmé (12d) odpovídá 5m rovné v přímé. Pokud chceš větší rozteč, položíš 5,5m 2x za sebe a mělo by to odpovídat 10m v přímé

10d výhybka není symetrická (má jeden konec delší než druhý) a pravá je jiná než levá (vyrovnávací oblouky jsou zvlášť pro levou a pravou... a co teprv 10d angličan z Xtracků (doplňuje 10d soustavu), to je teprv shit!! ale uznávám že pro lidi co tu soustavu používají je potřeba. 6d / 3d angličan se staví ze 4 základních výhybek a jednoho křížení a chová se dost dobře např při linkování návěstidel a základní polohu má přímou (ten 10d má zákl. polohu z každého směru jinou)

Pozor - je nutné používat výhybky co mají v názvu "B", tedy např. A1tPnt6dBLftMnl.s pokud tam není "B" jsou to pouze jazyky a celá výhybka se pak musí sestavit ještě z dalšího oblouku a další rovné.

Záleží na tom, jaký XTracks. Ke každé verzi existují 2 varianty. Uživatelská (menší balík) a stavitelská (větší balík). První obsahuje pouze *.s soubory a soubor tsection.dat. Tento balík potřbuješ, pokud si stáhneš již postavenou trať vyžadující XTracks nebo při stavbě využiješ jen základní koleje využívající originální textury. Dnešní tsection.dat z XTracks už ale obsahuje i řadu kolejí vyžadujících speciální textury (úzkokolejné, tramvajové, mosty, točna, ...) Tyto textury jsou součástí pouze většího, stavitelského, balíku. Ten musíš nainstalovat, pokud chceš tyto prvky využívat. Pozor! Část textur patří do konkrétní trati.

Návod jak na instalaci, tak na pokládání kolejí včetně vyhybek, angličanů a různých kolejových splítek je součástí obou balíků XTracks. Je i s obrázky, a tak celkem nevadí ani neznalost angličtiny.

Honza

Nejde spustit

Zdravím, měl bych jeden problém. Když chci spustit nějaký editor v MSTS (Editors&Tools) a kliknu na něj, tak se nic nestane. Nevíte co s tím?

Měl bych problémek...
Svoji trať jsem vymazal že začnu stavět odznova fiktivni podle jednoho videa co jsem si sehnal..
Normálně vygeneruju terén jak jsem to udělal předtím, narvu tam objekty z BP + návěstí, rychlostníky, textury terénu , Shapes atd.
Spustím editor a ačtu svoji trat... Normálně najede Zelená placka, ale jakmile se chcu pohnout, nebo kliknu do trati... tak mi to vyhodí tohle :cry::cry::cry:334b1358ef8bf1735ee1f53eb9b61706.jpg

Děkuji za pomoc

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Zkus tam dát jednoduchou aktivitu. Bez aktivit to takto padá.

Aktivitu není na co dát.... není tam ani metr kolejí..
Jak jsem psal trať jsem smazal a začal jsem od znova...

Ad Johníík:

Aktivita - určitě ne. Něco mne napadlo je to spíš intuice než racio. Zkuste po objevení se zelené ploch někam kde stojí myš v terénu plácnout 1 kolej - jakokoliv která bude první po ruce - uložit a otevřít znovu ....

Zdravím. Mám problém s Editorem trati. Když ho spouštím tak mi to napíše chybu, že se tomu nelíbí poslední řádek v souboru .REF . Zkoušel jsem ten poslední řádek všelijak upravovat, i podle jiných tratí, ale nepomohlo to. Nevíte někdo co s tím ?

Lukyy napsal:
Zdravím. Mám problém s Editorem trati. Když ho spouštím tak mi to napíše chybu, že se tomu nelíbí poslední řádek v souboru .REF . Zkoušel jsem ten poslední řádek všelijak upravovat, i podle jiných tratí, ale nepomohlo to. Nevíte někdo co s tím ?
Ta zrada může být kdekoliv v souboru (nejspíš chybějící závorka). To že si stěžuje až na poslední řádek by tomu nasvědčovalo, ale můžu se mýlit.

No závorku sem tam měl. Ale už sem to vyřešil, tím že jsem z CD kde mám tu trať jsem si zkopíroval soubor .ref a nahradil jsem ho tím stávajícím. A už to funguje bez potíží. Ale stejně díky za radu :)

Lukyy napsal:
No závorku sem tam měl. Ale už sem to vyřešil, tím že jsem z CD kde mám tu trať jsem si zkopíroval soubor .ref a nahradil jsem ho tím stávajícím. A už to funguje bez potíží. Ale stejně díky za radu :)
Tak to je dobře, jen doplnění pro ostatní kteří by se mohli setkat s podobným problémem: já jsem neměl na mysli chybějící závorku na konci souboru, ta závorka mohla chybět kdekoliv v souboru. RE ovšem tu závorku hledá až do konce souboru a když nenalezne vyhlásí chybu právě na konci souboru.

Zdar všetci, chcel by som poprosiť skúsených staviteľov tratí o radu:
Ide o to, že pred časom som si kúpil multimediálnu klávesnicu GENIUS, normálne som ju zapojil, nainštaloval z priloženého CD ale pri otvorení Route editora mi nereagujú klávesy 2,4,6,8 na numerickej klávesnici pri móde otáčania a zapúšťania objektov do terénu.Numerická klávesnica sa dá prepnúť aj do režimu kalkulačky nakoľko nad ňou je display ale to mám na betón vypnuté, nestretol sa s tým niekto prosím ?
Ovládače som aktualizoval.

Zdravím, V RE sa mi stáva taká nemilá vec, ak sa pohybujem pomocou šípiek do niektorej strany a náhodu podržím klávesu dlhšie ako pár sekúnd v kuse, potom mi to začne jazdiť samé v tomto smere akokeby klávesa bola stále stlačená. Dá sa z toho nejakým spôsobom dostať, okrem reštartu RE?

Ahoj, když jsem si tu situaci chtěl navodit "umělě", tak se mi to nepodařilo. Ale stává se mi to. No a řešení je tak jednoduché, že si ani nepamatuju, co přesně udělám. Nejspíš dvojklik jedním z tlačítek myši.

nebulus napsal:
Zdravím, V RE sa mi stáva taká nemilá vec, ak sa pohybujem pomocou šípiek do niektorej strany a náhodu podržím klávesu dlhšie ako pár sekúnd v kuse, potom mi to začne jazdiť samé v tomto smere akokeby klávesa bola stále stlačená. Dá sa z toho nejakým spôsobom dostať, okrem reštartu RE?

Stava se to, kdyz okno s RE ztrati focus. Treba kdyz prijde ICQ zprava nebo tak. Ale to asi nebude tenhle pripad. Pokud jo, staci kliknout do okna RE.

Teraz sa mi to stalo 2x po sebe. Nepredchádzalo tomu vyskočenie nejakého okna alebo pod. Skúšal som všade možno klikať, ale bez úspechu. Pomohol ibe reštart RE.

A nebude to ptákovina Windows typu Usnadnění? Taky jsem se s tím v RE setkal, ale potom vždy stačilo kliknout levým tlačítkem myši a bylo po problému.

Dnes se mi to podařilo vyvolat. PC zahlásil "Stisknutím klávesy Shit (stiskal jse sice Enter a kurzor nahoru, ale budiž) 5x za sebou zapnete funkci "jedním prstem". Nicméně stačilo kliknout do plochy RE a byl pokoj. A je docela možné, že se dá nastavit "příště tuto hlášku nezobrazovat".

Back
Nahoře