cabwiew Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: cabwiew

Cab 240 stojí od Vianoc, ešte som sa k tomu pre iné záležitosti nedostal.

Somatko - Velmi dobrá práce! Pěkné fotky. Když tak matně vzpomínám, ty moje se vůbec nepovedly a už je ani v PC nemám. To jsi fotil ty sám?

Ještě jednou velká pochvala!

heme napsal:
Somatko - Velmi dobrá práce! Pěkné fotky. Když tak matně vzpomínám, ty moje se vůbec nepovedly a už je ani v PC nemám. To jsi fotil ty sám?

Ještě jednou velká pochvala!
To sú Tvoje fotky.

David Hájek napsal:
Zdravím,
nechci moc narušovat diskuzi ohledně cabu pro stroje 240,ale měl bych dotaz ohledně indikace poruch na strojích ŽSSK 162. Na přiloženém obrázku je zřejmá podoba indikátoru poruchy a mě by zajímalo,kdy a jak /svit nebo blikání/ má vlastně tento prvek poruchu indikovat. Vše je samozřejmě třeba vztáhnout ke zvyklostem a možnostem MSTS.

Předem děkuji za případné odpovědi.

David

http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/porucha.JPG

No pozerám že nikto sa ti nevenuje. Pokiaľ je to tak ako u 363 tak by to malo blikať pri každej poruche, ktorá je signalizovaná hore nad hlavou na tom panely. To je tam preto, lebo je to viac v zornom poli a upozorňuje vodiča HDV aby zdvihol čumák hore, lebo niečo sa deje.

dem napsal:
No pozerám že nikto sa ti nevenuje. Pokiaľ je to tak ako u 363 tak by to malo blikať pri každej poruche, ktorá je signalizovaná hore nad hlavou na tom panely. To je tam preto, lebo je to viac v zornom poli a upozorňuje vodiča HDV aby zdvihol čumák hore, lebo niečo sa deje.

Zdravím
a děkuji za odpověď. Měl jsem spíše na mysli to,kdy by měla daná indikace "svítit" v případě MSTS. Tuším že u cabu 362 poblikává světle modré světlo "porucha" při stažených sběračích. Nevím,mě coby laikovi příjde poruchových stavů asi spousta /nízký tlak v brzdovém potrubí,stažený sběrač a tím absence napětí,porucha motorové skupiny atd,atd./ a tak nemám tucha o tom,na co všechno bych tu indikaci v MSTS mohl "navázat". Tedy,samozřejmě v přípdadě,že to na více věcí "navázet" půjde.

David

Všetko čo má fíra nad hlavou. Sklz, Porucha nabíjania (pri stiahnutom zberači) A viac nič, lebo MSTS ostatné poruchy nesimuluje.

dem napsal:
Všetko čo má fíra nad hlavou. Sklz, Porucha nabíjania (pri stiahnutom zberači) A viac nič, lebo MSTS ostatné poruchy nesimuluje.

Děkuji.Takto mi to bohatě stačí.;)

David

Lze zobrazit kabinu někde jinde kromě editoru kabiny, ten mi totiž pořád padá. Na modely je Sview a na kabiny také něco podbného existuje?

Kromě samotného simulátoru nee.....leda si tak otevřít front v SView - je to klasické ace.
Blbost ...v SView nee...v TGATool

Naposled editoval moderátor:

Tak pani, onedlho pribudne cab 162/163 a 363 zssk v zelenej farbe. Akonahle bude hotovy, vyvesim

Zdravím,

Nevíte co znamenají poslední dvě hodnoty v "position"?
Lever (
Type ( THROTTLE LEVER )
Position ( 455 346 70 70 )
Graphic ( ../../common.cab/cab362/automatic.ace )
Style ( SPRUNG )
MouseControl ( 1 )
NumFrames ( 2 2 1 )
NumPositions ( 2 0 1 )
NumValues ( 2 0 0.001 )
Orientation ( 0 )
DirIncrease ( 0 )
ScaleRange ( 0 1 )

Ať tam dám hodnotu jakoukoli kromě "0" tak není poznat žádná změna.

Díky Lukáš

To je veľkosť jedného okienka ( polohy ) animácie. V položke NumFrames sa udáva počet okienok a ich usporiadanie ( počet v osiach X a Y ) . NumPositios udáva počet a súradnice použitých animácii, NumValus hodnoty kedy sa animácie majú aktivovať.

díky už sem to pochopil.

Dá se dopsat nějaký ovládací prvek třeba ne klávesu "M" a "N" ,který by nebyl závislý na vlastnostech vlaku?Kdybych chtěl třeba dodělat roletu,která by měla několik snímku různé polohy a těmi klávesami se posouvala nahoru a dolů?

Lukáš

Normálně se to nedá - máš k dispozici pouze to, co Ti nabízí MSTS nebo MSTS Bin. Ale z toho co lze použít tam není nic takového - jediné, co lze využít, tak je klávesa "V", která se ujala na zhasínání návěstního opakovače při jízdě na tratích bez přenosu kódu ( původně byla na spuštění stěračů, ale jejich činnost stejně není z kabiny vidět.

Pak je tam ještě Ctrl+Num 8, což je animace zrcátek, ale ta zase nemá vazbu na ovladače do kabiny.....Ctrl+Num7 a Ctrl+Num 9 sice vazbu do kabiny má, ale ovládá se tím otevírání a zavírání dveří, takže pokud bys na to chtěl navázat třeba roletu, tak se ti s tím budou otevírat i dveře.....

Takže prozatím - nic takového tam bohužel není a MSTS ani neumí mapovat uživatelsky nové funkce.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře