Editor tratí a vše s ním související

chcem spraviť MSTS MHD BRATISLAVA a hneď na začiatku sa mi vyskytol problém ....
Vřele doporučuju nevrhnout se hned na velký projekt, ale před tím alespoň tři měsíce dělat dvě věci:
- otevřít si nějakou malou trať a dívat se, jak to dělali jiní. Eventuálně si zkusit něco tam změni či ji prodloužit
- udělat si pokusnou trať, ve které si vyzkoušíš všelijaké finty, včetně úprav terénu.

Dobrý deň,
Pokusnú trať už som si urobil - podľa veľmi dobrého anglického tutoriálu routebuilding.pdf (odkaz tu) a až teraz som teda začal tvoriť trať. Som na Windows 7 a problém so zvukovým stĺpom sa mi už nevyskytol o_O. Akurát že už pri tvorení podľa tohto tutoriálu som si nevedel zozálohovať trať - priečinok mojej trate neviem v TS súboroch (C:/Program Files/Microsoft Games/Train simulator/ROUTES/?) nájsť. Trať ide v TS normálne spustiť, v RE tiež. V čom je teda problém? Kde je môj priečinok? Určite to tu, na fóre niekde je, keďže toto je úplne začiatočnícka otázka, ale ja už to tu hľadám aspoň hodinu a nič som nenašiel. Ďakujem za odpovede ľuďom ktorí mi s týmto (aj keď úplne hlúpym) problémom reálne pomôžu.

Príčina je v tom že máš veľmi veľké medzery v práci s Windows. Vedieť pracovať s Windows znamená úplne niečo než trafiť kurzorom myši na ikonu a kliknúť.
Okrem toho veľmi zle hľadáš. Všetko potrebné je tu ;)

Problém som už vyriešil. Najprv mi vôbec nenapadlo že to môže byť inde ako v C:/Program Files/Microsoft Games/Train simulator/ROUTES/?. Hľadanie chvíľu cez neindexované C:/ trochu trvalo ale zistil som že priečinok sa nachádza v C:\Users\SUser\AppData\Local\VirtualStore\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\ROUTES. Problém vyriešený;). (Bola to naozaj začiatočnícka otázka)

@MSTS Bratislava:
Mohol by si mi prosím ťa dať odkaz na riešenie tohto problému? A pracovať s Windows viem. Niekoľkokrát som si počítač bez pomoci ITčkara preinštaloval. A to je niečo iné ako "trafiť kurzorom myši na ikonu a kliknúť".
To že si si niekoľkokrát nainštaloval Windows ešte neznamená že tomu aj rozumieš. ;) Inštalovať Windows vedel už môj syn na základnej škole keď mal 12 rokov. Ona tá inštalácia sama o sebe je blbuvzdorná, teda nemáš sa s čím chváliť ;)

trochu trvalo ale zistil som že priečinok sa nachádza v C:\Users\SUser\AppData\Local\VirtualStore\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\ROUTES. Problém vyriešený;). (Bola to naozaj začiatočnícka otázka)
Tohle je přímo čítankový ukázkový případ, jak to dopadá, když se nečtou návody a odzkoušená doporučení.
Mlamoj je teprve na samotném začátku nadcházejících problémů. Bude hůř.
A to se o tom už napsalo tolik, že je až neuvěřitelné, že to pořád ještě pařani neznají.
Přitom stačí pro začátek ten nejjednodušší návod na webu stavitele trati BP, kde je pro úplně blbé napsáno, jak si nainstalovat simulátor a vyhnout se tak těm nejzákladnějším chybám.
Proč se ale namáhat s nějakým čtením, když operační systém udělá automaticky instalaci sám bez nutnosti použít mozeček. A pak se bezmozek diví a civí ...

Zajímalo by mne, jak byl ten problém údajně vyřešený. Tím, že se ten hledaný adresář někde našel? On časem zase vyšumí. Jednoho nehezkého dne prostě zmizí a už nepůjde najít.

Ja nemám čo povedať... Chápem že to bola doslova blbá otázka. Kľudne to hoďte do koša. Nabudúce si prečítam nejaký ten help. Ale nechápem prečo sa tu na mňa bob57_cz vrhol ako hladná hyena na korisť. Jednoducho som sa blbo spýtal. Kvôli tomu sa nezrúti toto fórum...

Napřed si dej do pořádku tu instalaci msts tak, jak se píše v návodech pro NT6. Zatím ukazuješ, že máš problém pochopit jasný jednoduchý text. Ano, otázka byla více než blbá. Forum se nezrúti, ale tobě počítač ano. Pak tu budeš zase fňukat, že včera to fungovalo, nic jsi s tím nedělal a dnes to už nejde. Taková je prostě realita. Komu není rady, ... A ty kecy o kosti a hyeně si odpusť, mladej.

Zdravím Vás
Pomôže mi niekto s týmto errorom?
Chcel som vymeniť návestnú sústavu, vymazal som všetky návestidlá a dal nový sigcfg.dat, sigscr.dat. pri starých súboroch bez problému.

err.JPG

Díky všetkým.
Ak som začal od znova vytvárať *.tdb a *.rdb (staré som premenoval, uložené koľaje sú ako statické kým ich neoznačím a až potom mi ukazuje tie linky traťovej databázy) tak by mi to malo fungovať, či? (Myslím že hra vezme tie koľaje ako novopoložené)..

Pokud smažeš *.tdb, *.tit, *.rdb a *.rit, tak potom v trati silnice a koleje zůstanou položené, ale je potřeba každý kousek označit, zase se spojí do databáze a ty 4 soubory vzniknou nové.

Dobrý den,
poradí mi někdo? RE píše Chyba uložení tratě. Některé objekty se uloží, některé ne. Čím to je? Databáze trati, Global? Pracuji na Win 7, což není moc ideální. XP rozhodně lepší.

Děkuji.

2.jpg

3.jpg

Tohle umí opravit jenom TSRE5 anebo spustit obnovu databáze v MSTS editoru, ale ta zase nadělala vedlejší problémy. Lepší je ten TSRE5 Anebo nahrát poslední funkční zálohu.
Pokud nevíš jak v TSRE5, tak to někomu přepošli. Mě také opravoval složitější závady m61
Ale tohle je banální oprava. Vlevo dole je nějaké tlačítko Hack a tam vybereš druhé tlačítko od shora. Ale takto by se ti databáze zrušila nad delším úsekem, tak nejprve odmažu sousední koleje a pak to tam hacknu. :) Smažu a pak v MSTS editoru znovu osadím. (tam se koleje pokládají mnohem lépe.

Dobrý den, lze v TSRE5 přidat nějak do tratě zvuky? Např. nádražní hlášení?
Samozřejmě, že ano. Zvuky si nastříháš, převedeš na správný kmitočet a správný formát, správně uděláš zápisy do složky sound v trati, zvuky tam uložíš, uděláš registraci ve složce ssource nebo ttype a máš je tam. Pak si otevřeš editor TSRE5, v nabídce si najdeš položky "Zdroje zvuku" nebo "Zvuková oblast", podle toho, co chceš instalovat, osadíš a uložíš. Je to "jednoduché".

Dobrý den
Děkuji za odpověď, ale jsem pouze začátečník, mohl by mi to někdo vysvětlit podrobněji? (jaký formát atd.). Na internetu moc návodů není.

Nazdar všetci, vie mi niekto prosím Vás poradiť prečo mi náhle v editore tratí MSTS náhle kleslo FPS z pôvodných 40-45 na 8 ? Čo to mohlo spôsobiť ? Ďakujem vopred.

Ve stejné trati, s nezměněným počátečním bodem, žádné změny v trati? Pokud je odpověď 3x ano, tak nevím.

Back
Nahoře