Trať Kúty - Brno - (směr Praha) - archív #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Trať Kúty - Brno - (směr Praha)

Zde můžete psát své dotazy a připomínky týkající se tohoto projektu.
Současně se intenzivně pracuje na úseku trati 260 Brno - Česká Třebová. Brno - Blansko, dá se říct, na hrubo hotovo. Je tam ještě práce na silničních komunikacích a budovách. Blansko - Svitavy jsem včera nafotil z posledního vozu vlaku, serie přes 700 fotek (800MB), leteckou dokumentaci mám také, takže jak čas dovolí, může se pokračovat ve stavbě.

Chtel bych se zeptat kdy bude na internetu usek do Ceske Trebove a taky kdy bude trat hotova do Prahy .

Dale proc je trat tak narocna na vykon PC ?

...Kdy bude trať do Třebové? A do Prahy? Máme 24. 3. Asi bych měl nejprve dát dohromady, vytisknout a odevzdat daňové přiznání. Úsek Brno - Blansko trval asi 14 dní vytrvalé práce. Do Svitav začnu pracovat, jak jen do čas dovolí. Nejprve položím koleje a nádraží včetně sklonových poměrů. Až bude vše sedět, tak dotvořím okolní krajinu. Jelikož není možné pracovat na stejné trati ve dvou variantách, tak stavební práce budou i předmětem dalších aktualizací. Takže průběh prací bude možné sledovat i stahováním aktualizací. Tento týden ale začnu určitě. Svitavy budou co nejdříve, dál do Třebové, uvidíme jak to půjde a tam bude zatím konec. Budete muset zatím přesednout na PaV Třebová - Pardubice. Já mám v plánu pokračovat na Brno - Tišnov - Křižanov a Mikulov - Znojmo. Plány jsou veliké, ale technika k jejich realizovaní funguje také. Jen pak si najít čas k trpělivé práci vše vymodelovat.

..náročnost na PC? To je tím, že stanice jsou dle originálu obrovské, budovy jsou autentické a čím víc detailů a čím víc objektů, tím to bude na PC náročnější. Pokud bych postavil Brno dům od domu, tak s tím nehne ani počítač NASA. A to je snaha všech autorů, aby objekty měly co nejméně polygonů. Jen si vzpomeňte na původní vegetaci, než textury pan Starý upravil do snesitelné podoby. To úplně zastavovalo slabší počítače. FPS 0.

výkon

já mám počítač 900 Mhz a FPS se pohybuje od 1 do 6. Lepsi vykon uz asi mozny. Doufam ze ta moje trat bude lepsi a nebude tak narocna na vykon pocitace.

aktualizace

Tesim se na novou aktualizace trate Breclav-Praha, doufam ze to bude brzo. Nevite nekdo kdy bude usek Breclav - Hohenau?

...pokud vynecháte stanice Tišnov a Žďár nad Sázavou, tak určitě 251 bude na FPS lepší. Na této malebné trati nádraží nejsou nijak veliká. Ale procesor 900mHz je pro MSTS opravdu málo.

...já se dnes odsud nehnu.

Břeclav - Hohenau? Pas mi propadl v prosinci, ale ve stádiu vyřizování je nový. Chce to osobní návštěvu, projet to vlakem a nebude problém. Ale chtělo by to OBB návěstidla a značky včetně rychlostníků. Nemá to někdo?
Jakmile bude vhodná konstalace hvězd, tak to dám také dohromady. Ale nic nechci slibovat.

FPS

Italiáni na svojich tratiach k zaplneniu okolia rôznymi budovami ( obytné bloky, dediny a pod.) často používajú tzv. Backgrounds, pozadia, čo sú vlastne obrázky skupiny budov ( obytných, vidieckych, ale aj priemyselných a komerčných ) nalepené na doske alebo hranole, textúru to má s alfakanálom a na dostatočnú vzdialenosť od trate to aj pomerne dobre vyzerá. Plní to úlohu hustej zástavby, pritom to má len zopár polygónov a nezaťažuje to potom procesor počítača. V rozumnom pomere 3d stavieb a týchto backgrounds sa dá prijateľne napodobniť hustá zástavba bez toho, aby sa pri prejazde mestom počítač v kuse zasekával. Vrele doporučujem každému preskúmať si takúto trať, napríklad Catania - Messina, alebo Catania - Siracusa

...

Ja osobne mam PIII 1.200, Radeon 9200, a ve stanicich mi to taky seka... mrzi me to, ale za propracovanost se holt plati.

Train Simulator seka aj pri original tratiach, viac ako 50 fps som z neho nikdy nedostal. Na trati p. Semoru mi mimo stanic drzi cca 25 fps, v Brne, Breclavi okolo 10 fps - na Athlone 2500 s GF FX5600kou.

Vcera som dal dokopy konecne modely pre aktivity (cca 4 hodiny prace na premenovavani a stahovani cca 100 MB Akurat jeden model mi tam chyba. Pri spustani MSTS zahlasi, ze mu chyba D_DBOG2\D_DBOG2.wag. Na toto bol som kratky aj ja aj GOOGLE). Vie niekto kde tento model najdem ? (Priznam sa, ze ani neviem o aky ide - to ze je to asi nemecky vagon tusim )

A este jeden problem sa mi vyskytuje. Pri hrani niektorych aktivit pri priblizeni sa k Brnu, zrazu MSTS zahlasi ze nevie najst nejaky ACE (meno si uz nepamatam napriek tomu, ze sa ten subor nachadza v ROUTES\Breclav - Praha\TEXTURES. Robi mi to taktiez pri aktivite Pendolina v zime pri vjazde do Breclavi. Pri Explore Route sa mi taketo nieco nestalo. Kto vie poradit ?

P.S.: Za to novo zalozene forum sa ospravedlnujem. Admin pls zmaz ho :(

Marian Simo

Uvedené nákladní vozy jsou DR a mají názvy "Railtrans Habbins Empty" a
"Rungenwaggon" (objeví se v Conbuilderu) Ale divím se, že je nemůžete najít, protože jsou na CD od počátků.

Ohledně chybějících objektů v zimě, to svědčí o tom, že jste vynechal některou aktualizaci. Jsem přesvědčen, že jsem všechny do aktualizací dával. Ale stačí napsat, který ace chybí a není problém jej poslat emailem. Někdy se stává, že ace obsahuje nějaké čárky v názvu a ty se po zazipování zkomolí. Ale instalační program názvy zachová v jakémkoli tvaru.

chyba

Zbyňku - na úvodní stránce se mi už od včerejška nezobrazuje celá stránka. Tzn. že tam nemám ani novinky. Je ta chyba u mě, nebo někde jinde?

PaV: Mně se stránky zobrazují normálně. Chybu hledej někde u sebe.
Novinky zatím zveřejněné nemám. Jinak právě jsem s pokládkou kolejí na 197 kilometru za zastávkou Svitávka a chystám se vložit ten klenutý kamenný nadjezd, který mi pohotově vyrobil Tomi. Trať mám vykolíkovanou až do České Třebové. No, bude to velký ořech.
V příští aktualizaci to už bude k nahlédnutí. Ale klídek. Zatím pokládám pouze koleje a to co k nim patří. Krajina, to bude další kapitola.

stránky

Mě se doma taky zobrazují normálně, ale ve škole fakt ne. Tak sem se díval i v internetový kavárně a tam byl stejnej problém. Doporučuju to i tak vyřešit, protože tohle by mohl být problém pro příchozí... Musí stránky prostě šlapat všude.

...to bude těmi Java scripty. Hodně prohlížečů je má zakázané. Zkrátka navigační tlačítka bych měl asi předělat do nějakého standartu, ale nevím kam skočit napřed. Win XP standartně nainstalované bez SP 1 to nepřečtou.
Jinak právě stavím zhlaví nádraží v Letovicích. Jakou nádražní budovu 260tky jsi říkal, že máš hotovou?

Stránky od Zbyňka - pro PaV

Ahoj Pavle,

problém může být i ve firewallu nebo proxy serveru.......chybné nastavení......mi se Zbyňkovy stránky zobrazují korektně jak na přímé lajně, tak za firewallem........možná mne ještě napadá.......zkusit vyčistit cache internet exploreru a vymazat dočasné soubory.......třeba je prohlížeč zmatený......

Dotaz

To p. Šemora: Zajímalo by mě, jestli do budoucna plánujete osazení stožárů trolejovým vedením. Přece jen by to vypadalo ouplně jinak. Mohl by s tím být nějaký problém, kromě další hordy práce navíc...?

To Tax:

Ahoj Taxi, tak to je opravdu vypnutím JavaScriptu.....nepomůže reinstalace servispacku, ale je potřeba v nastavení prohlížeče snížit bezpečnostní úroveň a povolit JavaScript.

A nebo stránky upravit a JavaScript odstranit.
Martin

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře