CD 141 001 a 162 040

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Ota11
  • Datum začátku Datum začátku
Model o Jardy je sice paradny... ale mne skôr ako to, ze vela zabera, alebo, ze nema rozanimované obydva zberače čo je síce škoda, ale oveľa viacej ma trápi tá strecha... úplne bombové by bolo keby to sedelo tak ako má, a ešte keby bol naanimovaný aj striedavý vypínač, že by sa to dalo povesiť na nejakú klávesu, kde by sa zavesil aj zvuk trafa a strela hlavného vypínača...

To Pegas, Robo, Ota11 a Štěpán_mf
Myslím si, že tady mlátíte prázdnou slámu a zaplňujete vlákno. Jarda Skůra skončil a jak udělal svoje modely tak je udělal. To je jenom a jenom jeho záležitost a basta.

No p. Skura ho už upravovať nabude, ale keď David píše, že upravuje model p. Skury tak predpokladám, že má zdrojové súbory, a možno sa mu niekedy bude chcieť zdokonaliť aj model esa... aby som sa vyhol tomu, že mi tu bude niekto vykrykovať, že tvrdím aby mi niekto niečo spravil tak podotýkam, že som napísal MOŽNO sa mu bude chcieť... lebo tu sa už chytajú všetci za slovíčka...

Mno David je má k dispozici ale vlastní úpravy dělá jirka Tovačovský tzn autor 150/151/350. Jenom pro info. Veškěré textury pokud je mi známo dělal ale David stejně jako Grand expres, kterej je rovnej.

To David: něco jsem slíbil, ale práce jdou velice pomalu neboť zbytečně rozpůlená bočnice a mapování, které není přesné mi to komplikuje. Já jako skinař bych si představoval, že tam kde končí textura bude taky končit na model ua ne že bude ještě kousek přesahovat. to se potom dělá těžce a člověk je akorát otráven a po chvíli fotošop zavře. Mějte toto při tvorbě dalších modelů na paměti prosím.

Zdravím,
psal jsem,že se na úpravách pracuje,nikoli,že na nich pracuji já. :) Stejně jako v případě nových modelů strojů 150/151/350 mám na starosti "jen" textury.
Jen dodám,že nemám ve zvyku někoho chytat za slovíčka.Nicméně si plně uvědomuji,že psaný projev je kolikrát za slova trošku "chytlavější" než ten mluvený.Pozor na to chlapi ať se zase něco nerozhoří i zde,v tak dosud pohodovém a poklidném vlákně. :lol:
Co se týče vašich připomínek k Jardovým strojům 363/362,klidně je zde /či v jiném vhodnějším vláknu/ uveďte.Určitě se na to s autorem úprav koukneme.Ovšem co z toho nakonec bude,slibovat nemohu.Mám tím na mysli fakt,že všem se určitě vyhovět nedá.Při uvádění připomínek bych jen poprosil o pokud možno slušnou diskuzi. :|
Každopádně je v plánu úprava střešních partií a změny v mapování tak,aby bylo skinování o něco jednodušší.

David

Čouda napsal:
... ale práce jdou velice pomalu neboť zbytečně rozpůlená bočnice a mapování, které není přesné mi to komplikuje. Já jako skinař bych si představoval, že tam kde končí textura bude taky končit na model ua ne že bude ještě kousek přesahovat. to se potom dělá těžce a člověk je akorát otráven a po chvíli fotošop zavře. Mějte toto při tvorbě dalších modelů na paměti prosím.

Zdravím,
k podobě mých textur asi tolik,že když jsem kdysi tvořil ty mé první pro stroj 362 119 /od Jardy/,bylo mi řečeno,že mnou zvolená podoba je dobrá a tak se ji mohu v klidu "držet".Osobně také raději každou texturu srovnám do pravých úhlů apod.Stejnou podobu textur jsem použil i u nových modelů 150/151/350 a protože se k nim nikdo nevyjádřil,měl jsem zato,že je to i pro skinaře přijatelné.
S každým balíkem textur posílám modelářům i tzv.pracovní textury.Z nich si pak mohou modeláři vyřezat věci,které kvůli mapování potřebují upravit.Proto se stává,že mé původní textury byly při mapování upraveny,ale to já už neovlivním.Jednoduše proto,že modelařině a mapování nerozumím,takže je jen věcí daného modeláře,co s mými texturami provede.
Určitě se ale nebráním diskuzi o tom,co je na mnou zvolené podobě textur špatně a rád se tak poučím.Jestli se zadaří,tak o tom snad poklábosíme i na slezině v Praze.

David

Davide ja som to s tým chytaním za slovíčka nemyslel na teba, ale tak všeobecne... ak si si to vzal na seba tak to ma mrzí... asi som sa zle vymačkol...

pegas napsal:
Davide ja som to s tým chytaním za slovíčka nemyslel na teba, ale tak všeobecne... ak si si to vzal na seba tak to ma mrzí... asi som sa zle vymačkol...

Zdravím,
však jsem Tě Pegasi pochopil.Neboj. :lol: I já vše myslel všeobecně.
Opět se tak ale potvrdilo,že pořekadlo "co je psáno,to je dáno" při neosobních textových diskuzích kolikrát neplatí.Pozor na to. :lol:

David

Mě to dělení uprostřed ani neva, s tím si poradit umím, spíš některé záludnosti, třeba tu eso má křivou jednu stranu čumáku... Spíš co mi vadí, že když jsou nedobré fotky a je tak vysoké rozlišení, tak že je na textuře vidět šum z fotek (viz některé 151), kdežto starýho peršing si vystačí s malým (dostačujícím) rozlišením a to potom zvětšuje jakýmsi rozmazáváním, takže něco tak mezi by podle mne bylo ideální, s tím že detaily ve většim rozlišení jako vždy a věci, které na každém stroji nejsou aby šly schovat do alfy jako je tomu třeba u 742.

Kdo by určitě věděl víc je Hekl, kterej říkal, že kuře nemůže vydat, protože mu tam prostě to mapování hapruje....

Ale určitě dík za to, že se s tim pokusíte něco dělat :!:

No jak rikas,kure zatim zustava v depu, ale psal jsem jiz J. Tovacovskemu ohledne skinu 363 142-unifik a na nem jsou take problemy.O nich jsem mu napsal, vse je v stadiu reseni. Ale nebude to hned, takze trpelivost. Kdyz uz to pockalo 3 mesice, pocka i dalsi 3 :wink:

Zdravím, vím že to do tohodle téma nepatří ale chtěl bych se zeptat jak mám rozanimovat pantograf. Předem děkuju a promiňte že to píšu sem :)

Ota11 napsal:
Zdravím, vím že to do tohodle téma nepatří ale chtěl bych se zeptat jak mám rozanimovat pantograf. Předem děkuju a promiňte že to píšu sem :)

Animace na modelu je součástí modelu, takže tosám neuděláš. Jestli chceš aby šlo ovládat jednotlivě sběrače,musí to být který má oba sběrače animované, tak to už ti já neporadim, je to ale v manuálu MSTS Bin.

Vitas napsal:
Ota11 napsal:

Animace na modelu je součástí modelu, takže tosám neuděláš. Jestli chceš aby šlo ovládat jednotlivě sběrače,musí to být který má oba sběrače animované, tak to už ti já neporadim, je to ale v manuálu MSTS Bin.

Jo o tom vím ale jak mám udělat animaci v 3d maxu o to se mi jedná. :D

Prosímvás, dá se někde stáhnout model 141.001 a 162.040 nebo ještě nejsou přístupné? díky.

Josef Kulaviak napsal:
Prosímvás, dá se někde stáhnout model 141.001 a 162.040 nebo ještě nejsou přístupné? díky.

141.001 - dělat se nebude protože je odlišná od jiných 141 -podívej se o stránku nebo 2 zpátky

162.040 - čeká se na nový model

díky.A jen bych měl ještě malý dotaz, jsou dostupné někde ke stažení i jiné loko řad 140,162 a 163?
V msts mám zatím 140.001,005,071, a někde jsem tu na fóru zaregistroval třeba i 140.097 - ta je soukromá nebo je taky někde ne webu? díky moc.

Josef Kulaviak napsal:
... a někde jsem tu na fóru zaregistroval třeba i 140.097 - ta je soukromá nebo je taky někde ne webu? díky moc.
Zaregistroval si ju dobre, textúry som robil ja pre Tomiho ( autor modelu ) - kedy bude voľne dostupná záleží od toho, ako bude mať Tomi čas prispôsobiť model ... u bobín platí čo kus, to odlišný model - sú to síce drobné, ale nezameniteľné detaily. Budeš musieť vydržať tak isto, ako aj ostatní.

Tax napsal:
Josef Kulaviak napsal:
... a někde jsem tu na fóru zaregistroval třeba i 140.097 - ta je soukromá nebo je taky někde ne webu? díky moc.
Zaregistroval si ju dobre, textúry som robil ja pre Tomiho ( autor modelu ) - kedy bude voľne dostupná záleží od toho, ako bude mať Tomi čas prispôsobiť model ... u bobín platí čo kus, to odlišný model - sú to síce drobné, ale nezameniteľné detaily. Budeš musieť vydržať tak isto, ako aj ostatní.

:D jasné, už se vela těším!!

Back
Nahoře