Windows 7 a MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Po čtení tohoto vlákna jsem měl trochu obavy, že instalace MSTS a Binu na Win 7 bude trošku záludná, ale dnes jsem u kámoše úplně v pohodě vše nainstaloval. Tímto chci tedy potvrdit, že vše (i editor úkolů, hlásič-msts atd) funguje. Bin se taky nainstaloval v pohodě. Tož ať se daří i všem ostatním.

Ale já to psal už dávno. Není jedinýho problému. Pravda, možná občas to chce trošku pošpekulovat, ale jde všecko co pro svoji tvorbu a ježdění potřebuju. Kdo stále váhá, neváhejte, Win 7 není překážkou.

Vista je úplne v pohode. Len Páni neviem či to mám inštalovať tieš ako správca alebo nie.Lebo aj ked to neinštalujem ako správca tak mi to ide v pohode až na EC 79 Gustav Klimt tam mi to skratka padne a FPS je 34.

Zdravím.
Prvně se omlouvám, pokud je to zde už řešeno, ale nic jsem nenašel.

Mám problém s instalací MSTS. Když ji chci spustit (myslím tím instalaci MSTS), naskočí mi okno s tímto textem:

Setup was unable to find (or could not read) the language specific setup resource dll, unable to continue. Please reboot and try again.

Zkoušel jsem několikrát postupovat podle návodů (spouštět jako správce i v režimu kompatibility), ale vždy skončím u té samé tabulky.
Mám notebook Asus N61JV s Intel Core i5 M430 2,27 GHz; 4GB RAM; 2 grafické karty Intel Graphic Media Akcelerator HD a nVidia Geforce GT325M 1GB with CUDA; operační systém Windows 7 64bit.
Děkuji za rady.

To vypadá na špatně vypálené CD. Zkoušel jsi MSTS instalovat z tohoto CD v jiném počítači?

Ano. Instaloval jsem z něho už asi šestkrát a to jak do Windows XP 32bit tak Windows Vista 32bit a vždycky to šlapalo bez jakéhokoliv problému. Zkusím si ještě vyptat od kámoše jeho a uvidím.

Tak ona může být i špatný DVD vypalovačka v tvém notebooku. Těžko říct. Zkus tedy jiné CD.
EDIT: slovo špatný přelepte na špatná.

Naposled editoval moderátor:
Kámoš byl sice rychlý a dodal CD až neuvěřitelně rychle, ale moc to nepomohlo. Ta samá situace. Po vložení CD do mechaniky se objevila stejná tabulka (také, když jsem spouštěl soubor SETUP.exe).

Ještě doplnění (kdyby to náhodou, třeba i později, bylo důležité): Mám Windows 7 Home Premium 64bit.
A ještě jsem zapomněl. Mechanika v notebooku je v pořádku. Běžně instaluji z CD a DVD i vypaluji a nikdy se neobjevil žádný problém. Navíc jsem zkoušel instalaci i z ISO obrazu (záloha DVD pro případ ztráty nebo nefunkčnosti) a ta udělala to samé.

PS
Dají se nějak upravovat příspěvky, kterés už odeslal?

Počkej, píšeš, že jsi spustil setup.exe. Ale copak ti na PC nefunguje automatické přehrávání CD/DVD po vložení do mechaniky. Po vložení CD se ti musí spustit instalace sama. Tak si říkám, jestli není setup.exe spuštěné dvakrát (v kolizi).

Omlouvám se, špatně jsem to zformuloval. Vložil jsem do mechaniky CD. Při automatickém spuštění naskočila tabulka s textem, který jsem psal v prvním příspěvku. Jediná možnost je dát OK. Potom jsem chvíli počkal, nic se nedělo. Otevřel jsem CD, spustil SETUP.exe a naskočila ta samá tabulka.

Jo tak to jo. Zkus instalaci na té integrované kartě Intel. Předpokládám, že používáš kartu Geforce GT325M a tu Inteláckou máš v BIOSu zakázanou. Jestli máš obě karty v BIOSu povoleny, tak v tom by mohl být pro MSTS možná háček. Nepoužívaná by měla být zakázaná.

Tak tady by mohl být trochu problém. S grafickými kartami se to má následovně. V notebooku je zabudován software, který automaticky přepíná grafické karty podle potřebného grafického výkonu. Integrovanou grafickou kartu používá v případě operačního systému, přehrávačů a aplikací graficky málo náročných. Kartu nVidia používá v případě potřeby vysokého grafického výkonu - např. počítačové hry (NE instalace - na ty je používána integrovaná karta) a náročné 3D aplikace.

Nevím, jestli toto může MSTS vadit či ne. Pokud by bylo potřeba jednu grafickou kartu vypnout v biosu, mohl bys mi napsat jak? Nikdy jsem v biosu nepracoval.

No upřímně popisovat něco v BIOSu někomu, kdo v něm nikdy nepracoval, dost dobře nejde. Nemáš někoho ze známých nebo kamarádů, kdo tomu rozumí a kdo by ti mohl pomoci?
Předpokládám, že máš na svém notebooku administrátorská práva.

Přikláním se k Pavlíkovi - knihovny DLL jsou využívany pro přenos informací o HW z BIOSu do OS. Takže je možné, že je tam kolize těch grafických karet a systém tedy nemůže načíst dynamickou knihovnu.

Pavlík: Nestačilo by to, že by operační systém nedokázal danou grafickou kartou spolupracovat? Vím totiž jak vyřadit z provozu ovladače ke grafické kartě nVidia, notebook ji potom nebude vůbec detekovat. Několikrát se mi to omylem podařilo a vím jak na to a samozřejmě i jak to spravit.

Vasek: Neměly by toto řešit ovladače grafické karty a onen software, který grafické karty přepíná?

vitvalecka napsal:
Pavlík: Nestačilo by to, že by operační systém nedokázal danou grafickou kartou spolupracovat? Vím totiž jak vyřadit z provozu ovladače ke grafické kartě nVidia, notebook ji potom nebude vůbec detekovat. Několikrát se mi to omylem podařilo a vím jak na to a samozřejmě i jak to spravit.

No možná že ano. Vyzkoušej. Ale nejlepší je to zakázat rovnou v BIOSu. Operační systém pak uvidí jen jednu jedinou kartu a to tu, která není v BIOSu zakázaná.

Dobře. Zkusím to zítra dopoledne, a pak napíšu, jak to dopadlo.

S tím BIOSem. Bohužel, jediný z mích příbuzných a známých, který s ním umí je asi 100 kilometrů daleko a neplánuje, že by přijel. Zkusím to ale v blízkém PC servisu. Je tam jeden chlapík, který rád pomůže, tak ho zkusím požádat o pomoc. Bude to ale až v sobotu, protože jsem žák základní školy a oficiálně jsem nemocný. Proto bych se v běžný školní den neměl ukazovat venku.

Děkuji za pomoc přeji dobrou noc.

:!: EDIT Pá 4.6.2010

Mám pro vás jednu dobrou a jednu špatnou správu.

Ta špatná je, že se to nepovedlo tou mou metodou.

Ta dobrá je, že se dnes odpoledne se asi setkám s člověkem, který s BIOSem určitě umí. Snad mi pomůže.

Jinak tu samou chybu (jak jsem zjistil dnes ráno) mi vyhazuje i instalace Age of Empires II. Tohle dělají (zatím) pouze starší hry od Microsoftu. U jiných her jsem se s tímto nesetkal.

Asi platí, jak píše Tax v jiném vlákně. Pro MSTS si zásadně kupovat stolní počítač. Notebook jen jako pracovní přenosný doplněk na kterém budu MSTS hrát jen nouzově. A hlavně na některých Asusech se nedá hrát vůbec. Není aktivní klávesa pro brzdění vlakovou brzdou.

Zbyněk Šemora napsal:
Asi platí, jak píše Tax v jiném vlákně. Pro MSTS si zásadně kupovat stolní počítač. Notebook jen jako pracovní přenosný doplněk na kterém budu MSTS hrát jen nouzově. A hlavně na některých Asusech se nedá hrát vůbec. Není aktivní klávesa pro brzdění vlakovou brzdou.
Ten problém s klávesnicí by se dal jednoduše vyřešit ovládáním boba57 :)

Back
Nahoře