Úzkorozchodné kolejivo?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna emko
  • Datum začátku Datum začátku
E

emko

Host
Ahoj,

jsem v MSTS relativně nový, doteď jsem se vyžíval vesměs jen v Trainz Railway Simulator, nicméně k zájmu o MSTS mne přesvědčila nyní již poměrně nízká hardwarová náročnost (oproti TRS), reálnější chování vozů a hlavně pestřejší vozový park.

Co mi ale trochu vrtá hlavou, tak v TRS jsem měl několik typů kolejiv; pro 1560mm, 1520mm, standardní rozchod, 1000mm, 3ft, 760mm, 600mm ... ... ... kdežto tu nemohu úzkorozchodné kolejivo najít. V XTracks jsou akorát 3 rozchody, a to standardní, 860 a 720. Např. koleje pro metrový rozchod jsem nenašel.

Chtěl jsem se tedy zeptat, zda-li je někde možné sehnat metrové koleje, případně, zda-li se rozchod u MSTS nějak moc nehrotí?

http://img5.imageshack.us/my.php?image=mstsscrkihaob8.jpg

Toto je třeba MSTS model KIHA31 (rozchod 1067mm) v Mariánském průsmyku (1435mm) a evidentně se mu tam líbí.

Díky

emko napsal:
MSTS si na rozchody moc nehraje, jezdí všechno po všem. Úzkorochodné kolejivo se používá jenom proto, aby to moc nebilo do očí.
Zmiňovaná KIHA má tuším podovzek na 1435, aby seděla na standardní kolejivo (které je pouze normálněrozchodné).
A příště napiš dotaz do některého ze stávajících vláken, zakládání nových vláken se tu nenosí.

Děkuji za radu.

Zároveň se omlouvám a děkuji za upozornění s vlákny - jak ze školního tak profesního života (jsem informatik ... a ne středoškolský ;-) ) mám zafixováno to, že většinou platí zásada "co problém, to vlákno".

Niet, podle dokumentace na http://www.nklj.se/xtracks/XTracks.htm tam jsou tyto 3 rozchody: 1.435 0.861 0.7175 (udáno v metrech s des. tečkou).

Proto jsem tam napsal cca. A když už by ses vynasnažil a udělal tu obrovskou práci a vytvořil kolejivo o přesném rozchodu, zjistíš, že ti na to nebudou pasovat vozidla. A neujalo by se proto. Já bych vyšel z toho, co je k dispozici a takovými věcmi bych si vůbec nelámal hlavu.

Doplněk Jiříka TK

To co v MSTS zastupuje rozchody cca 800 - 1000 mm je kolejivo označené na začátku písmenem N a kolejivo zastupující rozchody cca 500-700 mm je označené předponou ukn

Ano, a znamená to v praxi, že i modely pro 760 mm jsou stavěny zpravidla na ukn, málo z nich má trošku větší rozchod.

Back
Nahoře