PIKO vláček.

Líbí se Vám PIKO-vláček?

• Hlasovalo členů
    59
Díky moc za rychlou odpověď. To co popisuješ jsem si prohlédnul jak v RE tak v AE. Je to tak jednoduché, že je to až neskutečné. Stavěl jsem síť Bratislava 1973 - snažil jsem se linky které měly na obou koncích smyčky řešit podobným principem, ale neuspěl jsem. Aktivitu kroužící n-krát dokola - to by tam šlo. Ale Volná jízda - to zamrzne. I to že jsem za sebou přehazoval výhybky do odvratných směrů bylo ho...dně málo platné.
Holt kdo umí = ten umí ! Kdo neumí ten čumí .... :-)
Díky

pepeQ-2 napsal:
Je to tak jednoduché, že je to až neskutečné. Stavěl jsem síť Bratislava 1973 - snažil jsem se linky které měly na obou koncích smyčky řešit podobným principem, ale neuspěl jsem. ..
Ono je otázka, jestli se to nemůže "zasmyčkovat" ve městě samotném. Přece jen je Bratislava o něco složitější, než okruh.
Jenže já si teď uvědomil, že po poslední úpravě Hradce, kdy jsem dodělal ve dvou smyčkách dvě půjezdné koleje to mám vlastně ošetřeno jen ve směru jízdy tramvaje. To může být příčinou některých obtíží.

Tak! A PIKO-vláček zmizel z kyberprostoru, jeho URL adresa už neexistuje. Stáhlo se jich několik set, ale posledni dobou stahovanost spadla k nule. Z toho soudím, že všichni, co ho chtěli ho už mají a tím pádem pouze zabírá místo v mém webovém prostoru.

Děkuji všem, kteří jej v anketě ohodnotili kladně - a děkuji i těm sedmi statečným, co mé veledílo označili jako příšerné.

Jinak prosím některého z moderátorů, aby toto vlákno vymazal jako bezpředmětné.

Také bych se prosím přimluvil za NEmazání tohoto vlákna. Je zde vidět, že problém kruhu/oválu v MSTS je řešitelný. Teď už zbývá jen úspěšně tento princip přenést a stejně úspěšně aplikovat do dalších tratí, zejména tratí tramvajových .... :-)
Jakmile se dopracuji k nějakému výsledku, zprávu bych dal právě na toto vlákno.

Takže pro velký zájem dávám PIKO vláček ke stažení na web. Doufám, že kroužení po oválu vás naplní stejným uměleckým zážitkem, jako tratě Praha-Bratislava, či dokonce Praha-Košice (se skromností sobě vlastní předpokládám, že ještě větším).
Stahujte zde prosím: TT PIKO vláček

Asi to naplní mnohem větším uměleckým zážitkem, protože o trať Bratislava - Praha už je minimální zájem, téměř nulový.

Požádal mne Petr Novák, zda bych mu tuto trať nepatrně upravil pro účely testování vozidel. Při této příležitosti jsem zjistil, že link v předminulém příspěvku již není funkční. Takže nepatrně upravenou trať TT PIKO vláček si můžete stáhnout ZDE Tato verze funguje již pouze pod Xtrack.

Teď nechápu, k čemu je TT Zeuke (Piko rozměr TT nedělalo :D) v MSTS, protože jako simulátor modelové železnice přece slouží hra od Auranu Trainz. Zde máte i to kolečko k ovládání, jako byl na transformátorku FZ1, atd. :D
Na druhou stranu, proti gustu žádný dišputát. :D

Jasně, ale čtu a pamtuji si, že právě pro účely ladění si kdysi ŽSR nechal postavit speciální trať s určitými požadavky.
Nepatrně upravit, to nic neřeší. Postavit trať na míru jen pro účely ladění je práce na jedno odpoledne.

Zbyněk Šemora napsal:
Jasně, ale čtu a pamtuji si, že právě pro účely ladění si kdysi ŽSR nechal postavit speciální trať s určitými požadavky.
Nepatrně upravit, to nic neřeší. Postavit trať na míru jen pro účely ladění je práce na jedno odpoledne.
Neveřejnou trať určenou specielně pro požadavky ladění jsem pustil do světa v říjnu 2009. Má 40 km, krajinu, stanice s budovami a nástupišti, vegetaci, hektometrovníky skutečně po 100 m, různé sklony a několik dalších vychytávek podle požadavků zadavatelů. Ale trvalo mi to poněkud déle, než půl dne. Ale není v ní vodorovný okruh. Jeho doplnění by znamenalo více práce než něco přes půl hodiny, kterou zabrala drobná úprava této funkční ale skoro zapomenuté tratě TT.

Potřeboval jsem okruh s rychlostí alespoň 180km/h,kde by se dala testovat řada věcí a pokud možno v rovině na zátěžové testy.Po konzultacích s JiříkemTK jsme došli k závěru,že když už existuje okruh,tak proč ho nevyzkoušet.Udělalo se tam pár úprav,které si vyžádal zkušební provoz.Zátěžové testy ve stoupání jsou dělány v jiné trati,kterou podle našich požadavků postavil JiříkTK a pak se to ladilo minimálně 14 dnů,takže to nebyla práce na jedno odpoledne.Ona není trať jako trať...

Vpořádku, ale když už, tak kompletní zkušební okruh ve Velimi obsahuje moje poslední aktualizace. Zde se jezdí v rovině. Komplet výstavba i s krajinou a podnáspováním byla práce na jeden víkend (sobota odpoledne, neděle a v pondělí nějaké dodělávky na krajině)
Ale pointa mého vstupu je jinde. Nač pro ostatní uživatele dělat v MSTS pikovláček, když pro tyto účely je stvořen Trainz s určitě pro tyto účely lepšími možnostmi.

Zbyněk Šemora napsal:
... Nač pro ostatní uživatele dělat v MSTS pikovláček, když pro tyto účely je stvořen Trainz s určitě pro tyto účely lepšími možnostmi.
Třeba proto, abych si nemusel instalovat další hru. A sám jsem se divil Zbyňku, kolik lidí jezdí v MsTS s nastaveným "zjednodušeným ovládáním" To je právě ta velká výhoda MsTS, že je velice variabilní, takže uspokojí představy jak hardcore hráče, tak příležitostného hráče PC her. Takže každému co jeho jest. (a trať TT má zanedbatelných ani ne 50 MB.)

Je to presne naopak. Tento okruh je po prve výborný relax. Po druhé je to výborná testovacia trať. Na malom priestore sa model otočí o 360 stupňov a dovolí rýchlu kontrolu násvitu a lámania svetla na modeli. Po tretie je málo náročná na hardware a viem si lepšie otestovať náročnosť vlastného modelu. Po štvrté je voľne šírená a jej objem je veľmi prijateľný. Po piate štandard X-Track.

Tvoj Velim je síce testovací okruh aj v reále, ale bez tých xxxMB ho nepoužijem. Apropo TT trať. Vyber si Testovacia Trať, alebo Test Track, určite nejde o mierku 1:120.

Jé TT je testovací trať ? A já když jste napsali TT PIKO, proto mi to nešlo dohromady. To máte napsat rovnou :D
Veselé velikonoce.

Back
Nahoře