Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
RE: Tvorba aktivity - problém

Zdravím lidi,mám takový problém.Nevím,jestli se to tu už řešilo,jsem dnes v těhle končinách poprve.Ony jsou to vlastně 2 problémy :D .První,když tvořím PATHS třeba ze Žiliny směrem na Prahu,tak ve stanici Český Těšín hned za výjezdem z nádraží si přehodím výhybku a hned za ni je mi sám ukáže "bod změny směru" .Druhý problém,když jsem tvořil PATHS z Bohumína do Zábřehu,tak vše v pořádku,pak jsem dal uložit trasu a hned poté následoval výběr zastávek.Do Prosenic vše v pořádku,ale pak najednou místo toho,aby se mi zobrazovaly zastávky a stanice směrem na Olomouc a dále,tak se mi zobrazily na Přerov,Břeclav až do Kút.Tohle se mi stalo 2x.Nevíte někdo prosím co s tím?Děkuji s pozdravem Šimon

Musa napsal:
..- "bod změny směru"...
Trať tvoří smyčku přes polaneckou spojku, Bohumín zpět do Těšina a editor to ukáže zjednodušenou formou.

Mně jde o to,že když přehodím výhubku jak chci,tak na každé koleji hned za výhybkou se ukáže ten bod a vede mě to okamžitě zpět,takže se z Těšína na Bohumín vůbec nedostanu.

Ale dostaneš, musíš v Těšíně na jinou kolej, na které seš se nedostaneš. Musíš zkusit všechny koleje.

alcapone napsal:
Ale dostaneš, musíš v Těšíně na jinou kolej, na které seš se nedostaneš. Musíš zkusit všechny koleje.

Taky mě to napadlo,zkusil jsem všechny koleje,když to nastavím na levou,tak se dostanu až za Chotěbuz hned na výhybky a tam úplně to samé,jako v Těšíně.

Musa napsal:
alcapone napsal:

Taky mě to napadlo,zkusil jsem všechny koleje,když to nastavím na levou,tak se dostanu až za Chotěbuz hned na výhybky a tam úplně to samé,jako v Těšíně.
Zkus se podívat do ostatních aktivit, které tímto úsekem jedou. Má není žádná. Krom Os7808, ale tam jede trafik.

Jo jo zkusím to,jednu aktivitu jsem tudy udělal,to se mi z ničeho nic podařilo,aktivita Kysuca z Žiliny do Bohumína přes Havířov,ale ostatní prostě nejdou,nedostanu se dál,ale díky za radu,uvidíme,jak to udělali ostatní ;)

Musa napsal:
Jo jo zkusím to,jednu aktivitu jsem tudy udělal,to se mi z ničeho nic podařilo,aktivita Kysuca z Žiliny do Bohumína přes Havířov,ale ostatní prostě nejdou,nedostanu se dál,ale díky za radu,uvidíme,jak to udělali ostatní ;)

Ahoj, tak jsem to zkoušel a zmiňovaný problém nastává u kolejí, z nichž vede "základní" trasa na Havířov. Pokud budeš startovat z nástupišť dál od staniční budovy, mělo by to být OK. Problém u bližších kolejí se mi podařilo obejít takto: umístím koncový bod někam těsně před reverzní bod, aby se vlak nevracel zpátky až do Těšína. Pak dám znovu koncový bod, tentokrát o něco blíž k Těšínu než první. Tím se zbavím reverzního bodu. No a nakonec kliknu pravým tlačítkem a zvolím příkaz "Zrušit koncový bod".
Nicméně dělat by to nemělo a asi by stálo za to dát vědět Martinovi.

Vůbec nemohu nalést rout editor prohledal jsem již několikrát počítač ale nikde nic.

Marek B. napsal:
Vůbec nemohu nalést rout editor prohledal jsem již několikrát počítač ale nikde nic.
Za prvé to píšeš do blbého vlákna a za druhé tu o tom byla nejmíň pětkrát řeč, chce to použít tlačítko hledat, a možná i mrknout se do FAQ, tam by to taky mohlo být.

Marek B. napsal:
Se zeptej maminky, ta moje mi taky pořád všechno uklízí a já pak neumím nic najít.:D

Tomachek napsal:
Musa napsal:

Ahoj, tak jsem to zkoušel a zmiňovaný problém nastává u kolejí, z nichž vede "základní" trasa na Havířov. Pokud budeš startovat z nástupišť dál od staniční budovy, mělo by to být OK. Problém u bližších kolejí se mi podařilo obejít takto: umístím koncový bod někam těsně před reverzní bod, aby se vlak nevracel zpátky až do Těšína. Pak dám znovu koncový bod, tentokrát o něco blíž k Těšínu než první. Tím se zbavím reverzního bodu. No a nakonec kliknu pravým tlačítkem a zvolím příkaz "Zrušit koncový bod".
Nicméně dělat by to nemělo a asi by stálo za to dát vědět Martinovi.

Díky,zkusím to podle Tvé rady.Pokud to ale pořád bude zlobit,tak asi fakt bude nejlepší napsat Martinovi.Ještě jednou díky.

Přeji hezký den.
Tak dnes mne MSTS opět překvapil u tvorby aktivity s jednou nepochopitelnou věcí. Umístím vyčkávací bod ve stanici a traffic jej ignoruje, jako by tam žádný nebyl. Jedná se o novou trať 310 a stanici Velká Bystřice, poslední nástupiště od st. budovy a vlak jede od Olomouce. Ta samá situace se mi stala v Mor. Berouně, ale po posunu VB až ke konci nástupiště traffic zastavil.:?::?:
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Přeji hezký den.
Tak dnes mne MSTS opět překvapil u tvorby aktivity s jednou nepochopitelnou věcí. Umístím vyčkávací bod ve stanici a traffic jej ignoruje, jako by tam žádný nebyl. Jedná se o novou trať 310 a stanici Velká Bystřice, poslední nástupiště od st. budovy a vlak jede od Olomouce. Ta samá situace se mi stala v Mor. Berouně, ale po posunu VB až ke konci nástupiště traffic zastavil.:?::?:
S pozdravem Dan.
S podobnou situací jsem se setkal například na trati 240. Stačilo změnit trasu na vedlejší kolej a traffic již na vyčkávací bod reagoval - hold MSTS

Tommy66 napsal:
S podobnou situací jsem se setkal například na trati 240. Stačilo změnit trasu na vedlejší kolej a traffic již na vyčkávací bod reagoval - hold MSTS
Zdarec Tommy.
Jenže kdybych to udělal, tak to bude proti drážním předpisům a nekteří jedinci mě pak sežerou zaživa.:D:D:D Já přijíždím do stanice, čekám až vjede osobák, odjede a pak teprve jedu já. Ale teď před chvilkou jsem zjistil další problém a to návěstidla v Olomouci, jakýkoliv traffic, projíždějící stanicí směr Praha, nebo Ostrava, do Olomouce nevjede a zůstane viset na stůj (to samé v Opavě Vých.). S žádnou trasou se nekříží. Takže budu muset udělat kompromis, autor tratě psal, že bude návěstidla ještě opravovat a já už mám aktivitu z 99% hotovou, takže vlaky z Olomouce pouze odjedou a tam hráč skončí. Po ubsate tratě uvidím jak půjde aktivita opravit.:D Ten VB jsem ochcal klasickým starým způsobem, zaškrtnul jsem nástupiště a před traffic jsem dal servis4, tak aby lokomotiva nezastavila až na hraně nást.
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Přeji hezký den.
S pozdravem Dan.
Dane,
Editor misí jsem po letech znovu začal objevovat, takže nevím jestli je to problém tratí, ale lze to obejít velmi jednoduše. Stačí za vyčkávací bod dát reverz teprve po něm konec trasy. Můžou být hned u sebe. Takhle jsem to udělal u všech servisů a funguje to na 100%

Ano souhlasím s Jackem. Tohle je problém toho, že je v trase označen bod jako výhybka i když tam není a pokud dáš bod stání před něj, nebo za něj, teď si nejsem jist, tak trafik ignoruje tento vyčkávací bod. Blíže, když tak zítra v hospůdce.

alcapone napsal:
Ano souhlasím s Jackem. Tohle je problém toho, že je v trase označen bod jako výhybka i když tam není a pokud dáš bod stání před něj, nebo za něj, teď si nejsem jist, tak trafik ignoruje tento vyčkávací bod. Blíže, když tak zítra v hospůdce.
Jasně. Zitra se uvidíme. Více jsem napsal v SZ. ;) Jinak ten VB, to je to nejmenší, horší jsou ta návěstidla, která nechcou pustit traffic na průjezd Olomoucí.
Dan

Naposled editoval moderátor:

A co dva VB těsně za sebou? Jeden bude trafikem přehlídnut, druhej ho zastaví..? Do hospůdky jo? Hm hm..., vy se stejně máte :)

Back
Nahoře