BP-83, zs_08 Bratislava Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna JM3
  • Datum začátku Datum začátku

JM3

Začátečník
Zdravím,

co přesně mám udělat v Bratislavě? Ať se připojuji k rychlíku jakkoliv a brzdím střídavě na různé brzdy, neobjeví se hláška pro splnění úkolu a když tedy vyjedu směr Malacky, před tunelem se mi objeví hláška "úkol nesplněn" a já jdu do kytek. Zkoušel jsem to různě a pořád netuším, co znamená "svěšená souprava" a nějak se nechytám v úkolu.

Může mi někdo poradit, co mám dělat?

JM3 napsal:
Zdravím,

co přesně mám udělat v Bratislavě? Ať se připojuji k rychlíku jakkoliv a brzdím střídavě na různé brzdy, neobjeví se hláška pro splnění úkolu a když tedy vyjedu směr Malacky, před tunelem se mi objeví hláška "úkol nesplněn" a já jdu do kytek. Zkoušel jsem to různě a pořád netuším, co znamená "svěšená souprava" a nějak se nechytám v úkolu.

Může mi někdo poradit, co mám dělat?

Hláška o splnění úkolu se neobjevuje. Po najetí na soupravu rychlíku se objeví hláška,že je souprava spojena(svěšena) a že máš přejít na druhé stanoviště a zabrzdit na zkoušku brzdy. Po určité době se objeví hláška pro odbrzdění a následně po další stanovené době hláška,že je brzda v pořádku a o svolení k odjezdu. Pokud nemáš povolen odjezd od výpravčího nemůžeš vyrazit ze stanice,proto ta hláška o nesplnění úkolu a následné ukončení úkolu.
Milan

Tak jsem to zkusil a funguje to - díky :-)

Ale nutno říct, že jsem skutečně málem usnul, protože čekat cca 5 minut na jakékoliv sdělení, když mám obrovské zpoždění ... nečekal jsem to ani v nejmenším. Ale už jedu dál :-)

Můžete LOCK

Vlak není osobní auto, kde se zařadí rychlost a jedu. Vlak může mít třeba půl dne zpoždění, ale výměna lokomotivy trvá vždy kolem 10 minut. Po najetí na soupravu se vždy musí udělat brzda, počkat na vozmistra, aby podepsal brzděnku, píšou se všelijaké papíry. Také když se svěšuje lokomotiva, je nutné uzemnit lokomotivu a posunovači předat klíč od topení a na pult si pověsím cedulku "Nepohybovat". Až posunovač spojí vozy a kabel od topení a vrátí mi klíč, až teprve potom mohu zvednout sběrač, dofoukat potrubí a udělat zkoušku brzdy.
Mám pocit, že těch 5 minut je hodně ostrá doba. Bohužel v MSTS tohle vše dělat nelze, proto se nám nutné pobyty, kdy se u PC dloubeme v nose zdají dlouhé.

Ok, děkuji panu Šemorovi za vysvětlení.

Nutno říct, že teď jsem ale narazil na problém, který již asi nepůjde vyřešit obyčejným počkáním - jedu si to takhle předpisově na Brno a zbývá mi necelých 6 km do stanice Brno - hlavní nádraží, když tu se hra zasekne. Ok, možná jsem zadával moc operací najednou a pc nestihl. Jedu znova, zase zásek. Naposledy (právě teď) jsem nastavil rychlost před stanicí Modřice a nedbaje na to, že trochu zpomaluji, jsem celou dobu seděl v pohledu cestujícího a koukal ven jen "po očku" z okna. Nic naplat, 5.86 km před Brnem zase zásek. Tím pádem je můj pc z toho nevinně a chyba je někde v aktivitě. Uloženo to mám kousek před tím, ale nevím, kde může být chyba.

Není tam někde schováno něco, co nefunguje? Nejsem autor aktivity ani trati a editoru nerozumím vůbec, ale pokud tam je aktivátor něčeho, co nezvládá práci a shazuje hru, tak prosím o info ;)

JM3

když se ti to sekne, tak tam něco nemáš, nebo máš třeba špatnou cestu ke zvukům. Většinou stačí zmáčknout enter a to kolikrát kolik je tam chyb. Zkus tedy mačkat při seknutí enter, tím od entruješ hlášku, která je pod simem a musel bys přejít do win abys ji viděl, ale to pak se taky nemusíš vrátit zpět.

Nemusí to být jen zvuky, ale také např. chybějící textura, objekt, ap. Chybějící zvuky u eng a wag se dají dohledat pomocí programu ConBuilder, který "projede" celý Trainset (a nejen zvuky, ale i caby, consisty i loose consisty). Je pravda, že zvuky se dají "odentrovat" za chodu MSTS. Já (pokud se mi něco podobného stane) i za cenu pádu do Windows stisknu na klávesnici klávesu WIN (klávesa se znakem wokna), MSTS spadne na lištu, ale hláška o chybě na monitoru zůstane. Většinou pak z lišty MSTS nahodím zpět a jedu dál.

Kazan napsal:
Nemusí to být jen zvuky, ale také např. chybějící textura, objekt, ap. Chybějící zvuky u eng a wag se dají dohledat pomocí programu ConBuilder, který "projede" celý Trainset (a nejen zvuky, ale i caby, consisty i loose consisty). Je pravda, že zvuky se dají "odentrovat" za chodu MSTS. Já (pokud se mi něco podobného stane) i za cenu pádu do Windows stisknu na klávesnici klávesu WIN (klávesa se znakem wokna), MSTS spadne na lištu, ale hláška o chybě na monitoru zůstane. Většinou pak z lišty MSTS nahodím zpět a jedu dál.
Tato trať je kontrolovaná a opravdu žádné textury ani zvuky nechybí, to můžete brát jako TABU. Pokud se objeví taková chybová hláška, je to jen známka toho, že počítač nestíhá načítat objekty a to proto, že základní MSTS si zabírá ze systému málo paměti. (na původní hru to tehdy bohatě stačilo). Proto tenkrát Džordž objevil možnost dát do zástupce pro spuštění parametr, po jehož správném zapsání (podle obrázků v desateru) si MSTS vezme ze systému buď 512 nebo 1024 Mb.
-mem:512 (-mem:1024) Dle velikosti RAM v PC. Pokud mám 1 gigovou ramku nemohu pro MSTS zapsat 1024, jinak by nic nezbylo na systém.
Petr Novák to v jiném vlákně napsal špatně, že když mám v PC 4 giga RAM, tak nemusím psát žádný parametr. MSTS si totiž bere jen konstantně tolik, kolik má nastaveno.
Takže tento parametr v MSTS nepodceňovat a vyhnete se mnoha zbytečným dotazům.

Back
Nahoře