Jak zvětšit hotový model?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna jarx
  • Datum začátku Datum začátku
Po dôkladnom premeraní som došiel k hodnote 5,3m, ale obrázok je dosť malý a z uhla, takže odchýlka niekoľko desiatok cm vznikne ľahko.

Ešte ma napadla jedna vec, zhodli sme sa že budova má plus mínus 5m a to je relatívne málo na poschodovú stavbu. Väčšinou je pri typickej budove výška miestnosti minimálne 2,5m, plus základy, podlaha a nejaká hrúbka strechy, takže to je aspoň 6m. A pokiaľ je výška lokomotívy tiež skoro 5m, tak táto atypická stavba pôsobí ako malá, aj keď je možno vymodelovaná správne.

Tomas Lee napsal:
Specifický dotaz, ale zeptám se tady. Kolik má podle vás cihlová budova na výšku?

Zdravím,ještě dám svůj názor:
Vrata jsou minimalně pro multikáru a vrchní okna mají 90x90, pokud ne 120x120, takže typuji na výšku 6,5m a je pravdou, že domovní objekty jsou většinou malé v poměru k ostatním objektům v MSTS. :D

Ja by som nepovedal že sú to brány na Multikáru, veď majú výšku ako obyčajné dvere. A tiež si všimnite že betónová podlaha poschodia je hneď nad dverami, čiže už vo výške cca 2m. Tá tehlová budova je jednoducho nejaký stavebný bastard, všimnite si pomer výšky s vedľajšou budovou, ktorá napriek tomu, že má iba prízemie, tak má 2/3 výšky poschodovej budovy.

Ono je možné, že ten železniční nadjezd je moc vysoko a pak to zkresluje. Já alespoň všechny stavebnicové mosty musím utápět několik metrů do terénu, abych silnice nad nebyla jako na viaduktu. Stačí přiložit pod most sloup TV a většinou vejde i s výložníkem. V reálu je většinou snížená výška troleje, která téměř olizuje mostní konstrukci.
Poté většina zvětšených modelů zkresluje další model, který je rozměrově správný.
Když už jsem nakousnul mosty, zde naopak není na škodu, že pilíře jsou vysoké, mnohdy se to hodí.

Zbyňku ale koukni se i na návěstidla. V poměru s návěstidlama je ta budova skutečně malá. Ale možná se mi to jen zdá.

To je fakt. Možná by stačilo vložit metr a bylo by jasno. Já bych podle futer také tipoval max 6 m. A nebyla by stejná fotka z reálu ? Pak by to bylo názornější.

Skus tu budovu odmerat a nevereim, ze ma viac ako 5 m, ostatne, bolo to tu uz povedane. Ono to skor zvyk, ze v MSTS je hromada modelov nerealne vyskoych a potom tie, ktore su ako tak realne sa zdaju male:D

V modelu je evidentně ten nadjezd v pozadí příliš vysoko a a tak se zdá být budova malá. Podle všeho má na výšku tak 5,5 - 6 m.

Také podle fotky bych trval na svém prvním názoru, pokud má model 5 metrů, tak je moc vysoký nadjezd. Však dej pod něj mašinku a bude jasno. Nebo sloup TV s výložníkem. Jelikoiž my nemáme v MSTS sníženou trolej, tak mostní konstrukce by měla téměř olizovat spodní ráhno výložníku.

Asi máte pravdu, nejspíš se mi to jen zdá. Já ani nekoukal na velikost budovy v poměru k náspu jako spíš v poměru k návěstidlům.

Back
Nahoře