Zbyněk Šemora
Strojvedoucí
Vydal jsem druhý díl nostalgie, jak jsem sloužil na pantografových jednotkách v lokomotivním depu Praha Masarykovo (tehdy Praha střed) Kvalita poplatná tehdejšímu jedinému dostupnému záznamovému prostředku, filmu Super8 .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.

Jeden Sršeň pro LEO snad hotový. Jsem zvědav na schvalování typu, snad tam nebudou nějaká závažná konstrukční selhání.
Patrně to bude připomínat porod. Požadavky kladené nejen na vlastnosti vozidel a s tím související zkoušky, ale i na prokazování postupů při projekci a výrobě jsou v Evropě mimořádně náročné a je zázrak, že to železnici ještě nezahubilo. Zapomínat také nesmíme na to, že pro CRRC je to vstup do prostředí, se kterým nemá žádné zkušenosti, a to je obecně vždy velmi těžké.Jeden Sršeň pro LEO snad hotový. Jsem zvědav na schvalování typu, snad tam nebudou nějaká závažná konstrukční selhání.
Jsem zvědav na schvalování typu
To nepochybně. Neprojde to tak snadno jako ty pohřební tramvaje. Tam stačilo schválení na základě shodnosti typu, ale tohle ještě nemá mít s čím shodu, takže vše bude podléhat novému testování a schvalování. Než to dotestují, bude mít No1 polovinu životnosti za sebou. První černá tramvaj měla výchozí pozici pro schvalovačky o dost snadnější díky dokladování shodností komponent, ale i tak po ukončení testů z ní byl už vyklepaný polovrak.Patrně to bude připomínat porod.
... Zapomínat také nesmíme na to, že pro CRRC je to vstup do prostředí, se kterým nemá žádné zkušenosti, a to je obecně vždy velmi těžké.
I v rámci Evropy je např. česká a německá železnice (z důvodu národních požadavků, které jdou v DE nad rámec požadavků evropských) jiný svět, natožpak Čína vs. Evropa ...
Kelner to má „očistit” a pak už to půjde snadno.To byl taky důvod námluv CRRC s plzeňskou ŠKODOU TRANSPORTATION.