Cabview

Hyňďa: To už je lepšie. Ten kotol skús stmaviť v Photoshope s pomocou funkcie Nahradiť farbu ( vyberieš tú svetlú plochu s nejakým rozumným rozsahom neurčitosti, napr. 150% a trochu zníž L- svetlosť. Teraz sa mi to ľahko kecá, ale pri fotení si možno mohol foťák viac smerovať doľava, ten kúsok otvoru okna vpravo a jeho rám moc užitočné nie sú, ale potom by bolo možno vidieť o nejaký ten budík, alebo ovládač viac. Faktom je, že na pare je málo miesta, tam je asi ideálne použiť širokouhlý foťák a aj tak by asi bolo treba zložiť front z viacerých fotiek.

Photoshop nemám, pracuju se Zonerem ale uvidím co se dá dělat. Focení bylo celkem veselý, hned za fírou je taková úzká stěna, já stál za ní a fotil téměř naslepo takže jsem rád že to dopadlo aspoň tak, jak to dopadlo. Víc budíků by asi stejně vidět nebylo. Tlak v brzdovém potrubí apod. je vlevo někde nahoře. Nanejvýš bych tam dostal tlak v šoupátkové komoře ale to už se nedá nic dělat.

Photoshop si zožeň ( ak máš s tým problém napíš SZ ), ja by som bol bez neho úplne stratený. Obdivujem ako môže niekto fungovať bez neho.

Mám problém stáhl jsem si cabview na 751 ale stále se mi řídící panel neukazuje. Nevíte čím to?
Za další také bych potřeboval cabview a zvuky na 814 a 810. Děkuji za odpověď.

To je mám pocit tím,že nemáš vypnutý stíny v MSTS ale nejsem si jistý.Zvuky na 814 a 810 najdeš u Jacka.

Stíny s kabinou nemají nic do činění. Spíš jde o chybu ve směrování na jednotlivé ace soubory ke kabině.

Postup - otevřít si daný eng ke konkrétní mašince a podívat se (v notepadu) na to, kam směřuje soubor cvf. Pak se podívat do adresáře, kam cvf směřuje a zjistit, zda tam jsou ony ace soubory. Pokud tam nejsou, tak je potřeba najít místo, kde je uložena kabina na 751 a umístění cvf souboru správně přepsat v engu.

Cabview na 814 a 810 by měl být součástí trainsetu TBP.

Osvětlení budíku na parních mašinkách se řešilo na ně namířenou "lampičkou". Byla to žárovka " schovaná v takovém kovovém válečku. Svítilo se hlavně na tlak v kotli a vodoznak. Jediným prosvětleným budíkem byl rychloměr ( Teloc) , ale málo kdy.

Martens napsal:
Stíny s kabinou nemají nic do činění. Spíš jde o chybu ve směrování na jednotlivé ace soubory ke kabině.

Postup - otevřít si daný eng ke konkrétní mašince a podívat se (v notepadu) na to, kam směřuje soubor cvf. Pak se podívat do adresáře, kam cvf směřuje a zjistit, zda tam jsou ony ace soubory. Pokud tam nejsou, tak je potřeba najít místo, kde je uložena kabina na 751 a umístění cvf souboru správně přepsat v engu.

Dík ale co když trainste namám?

Sfer napsal:
Martens napsal:

Dík ale co když trainste namám?
Jo a nemohl by si mi to napsat srozumitelněji já jsem začátečník takže neívm například co mislíš tím: kam směřuje soubor cvf. Pak se podívat do adresáře kam cvf směřuje a zjistit zda tam josu ony ace soubory. Kde je uložena kabin 751 a umístění cvf a správně přepsat v engu.

Somatko napsal:
To Sfer:
Tu máš cab 810 http://msts.sinus.cz/
A tu je cab 814 http://mstsbin.uktrainsim.com/cz/cz.html v sekcii download.
Pardon sekcia Vlastní tvorba, te cab je súčasť modelu.
Dík

Naposled editoval moderátor:
Sfer napsal:
Jo a nemohl by si mi to napsat srozumitelněji já jsem začátečník takže neívm například co mislíš tím: kam směřuje soubor cvf. Pak se podívat do adresáře kam cvf směřuje a zjistit zda tam josu ony ace soubory. Kde je uložena kabin 751 a umístění cvf a správně přepsat v engu.
Hele a co takhle zkusit hledat? Ne nadarmo máš v horní části fóra Faq(poradnu) a nebo google ti pomůže;)

Milý Sfere, co takhle místo rozkazovacího způsobu kouzelné slůvko "prosím"????

Otevři si v programu Notepad alias Poznámkový blok eng soubor přílušné mašinky a najdi řádek, který začíná Cabview.
Tam najdeš přibližně toto: CabView ( "../../common.cab/cab751/751.cvf" ), což je cesta ke složce s kabinou lokomotivy.
Podívej se, kde máš v MSTS kabinu pro loko 751, výše uvedený zápis odpovídá složce Train Simulator/Trains/Trainset/common.cab/cab751 a tam bys měl mít krom několika souborů ace a dalších soubor 751.cvf. Máš? Pokud ne, nainstaluj kabinu nebo najdi, kde máš kabinu a příslušně uprav zápis v řádku Cabview.
Pokud kabinu máš ve správné složce, může být chyba v chybějících ace souborech (grafické soubory). Otevři si zase v Notepadu soubor 751.cvf, najdeš tam zápisy: CabViewFile ( ../../common.cab/cab751/něco.ace ) a Graphic ( ../../common.cab/cab751/něco.ace ). Řádky se opakují v souboru několikrát. (něco=různé názvy graf.souborů). Pokud máš v řádcích cestu neodpovídající skutečnému umístění grafických souborů kabiny, je třeba řádky příslušně opravit.

Stačí Ti takovéto vysvětlení? Mělo by!

Sfer napsal:

No myslím, že bys se měl zamyslet taky nad češtinou. Je to opravdu děs.

Hynďa napsal:
Zdravím,
udělal jsem si výlet a nafotil stanoviště 387.0. Výhled mi poskytl pan Vladimír Pumprla, za což mu ještě jednou děkuji. Statický cab by byl hotov, rozpohyboval jsem ručičku rychloměru ale ještě prosím někoho o pomoc, potřebuju to dopilovat. Až bude hotovo, zájemcům rád pošlu.
http://img155.imageshack.us/img155/779/cab387.jpg
Dál se chci zeptat odborníků, jak bylo provedeno osvětlení stanoviště 387.0? Budíky byly nějak osvětleny? Rychloměr byl osvětlen? Nebo se jezdilo potmě? Díky

Ahoj Hynďo.
Nebývá to u mne zvykem, ale jako velký příznivec parních lokomotiv, nemohu se nepozeptat, jak to vypadá s kabinou pro onen stroj ČSD 387.0. Balík universálních kabin pro parničky je super, ale výhled z okna na Papouškovský čumák a onen výhled na screenu je nesrovnatelný.;)
Předem díkes za info. S pozdravem Dan.

Honza napsal:
Milý Sfere, co takhle místo rozkazovacího způsobu kouzelné slůvko "prosím"????

Otevři si v programu Notepad alias Poznámkový blok eng soubor přílušné mašinky a najdi řádek, který začíná Cabview.
Tam najdeš přibližně toto: CabView ( "../../common.cab/cab751/751.cvf" ), což je cesta ke složce s kabinou lokomotivy.
Podívej se, kde máš v MSTS kabinu pro loko 751, výše uvedený zápis odpovídá složce Train Simulator/Trains/Trainset/common.cab/cab751 a tam bys měl mít krom několika souborů ace a dalších soubor 751.cvf. Máš? Pokud ne, nainstaluj kabinu nebo najdi, kde máš kabinu a příslušně uprav zápis v řádku Cabview.
Pokud kabinu máš ve správné složce, může být chyba v chybějících ace souborech (grafické soubory). Otevři si zase v Notepadu soubor 751.cvf, najdeš tam zápisy: CabViewFile ( ../../common.cab/cab751/něco.ace ) a Graphic ( ../../common.cab/cab751/něco.ace ). Řádky se opakují v souboru několikrát. (něco=různé názvy graf.souborů). Pokud máš v řádcích cestu neodpovídající skutečnému umístění grafických souborů kabiny, je třeba řádky příslušně opravit.

Stačí Ti takovéto vysvětlení? Mělo by!

Jo uplně dík

Dan J. napsal:
Ahoj Hynďo.
Nebývá to u mne zvykem, ale jako velký příznivec parních lokomotiv, nemohu se nepozeptat, jak to vypadá s kabinou pro onen stroj ČSD 387.0. Balík universálních kabin pro parničky je super, ale výhled z okna na Papouškovský čumák a onen výhled na screenu je nesrovnatelný.;)
Předem díkes za info. S pozdravem Dan.
Díky za pochvalu. S kabinou mi moc pomohl nebulus, bez kterého by se mi snad nikdy nepodařilo rozanimovat ručičky. Momentálně má u sebe kabinu Pikku, který ji otestuje a snad v dohledné době zveřejní u sebe na stránkách. :)
Dál bych chtěl tímto poprosit, pokud by měl někdo podobné fotky stanovišť (464.0, 464.2, 477.0 a jiných lokomotiv jejichž modely už máme) aby mi je poslal, rád bych z nich udělal další originální stanoviště. Až bude čas, sám se vydám zase na lov. Hotový mám ještě cab na 310.0 tak s tím počkám až Pikku dodělá nové modely těchto lokomotiv :)

Pavel Škrdla napsal:
Osvětlení budíku na parních mašinkách se řešilo na ně namířenou "lampičkou". Byla to žárovka " schovaná v takovém kovovém válečku. Svítilo se hlavně na tlak v kotli a vodoznak. Jediným prosvětleným budíkem byl rychloměr ( Teloc) , ale málo kdy.
Díky moc. Já si to totiž neuměl představit, my na mašině (310.0) jezdíme potmě :D

Hynďa napsal:
Díky za pochvalu. S kabinou mi moc pomohl nebulus, bez kterého by se mi snad nikdy nepodařilo rozanimovat ručičky. Momentálně má u sebe kabinu Pikku, který ji otestuje a snad v dohledné době zveřejní u sebe na stránkách. :)
Dál bych chtěl tímto poprosit, pokud by měl někdo podobné fotky stanovišť (464.0, 464.2, 477.0 a jiných lokomotiv jejichž modely už máme) aby mi je poslal, rád bych z nich udělal další originální stanoviště. Až bude čas, sám se vydám zase na lov. Hotový mám ještě cab na 310.0 tak s tím počkám až Pikku dodělá nové modely těchto lokomotiv :)
Ahoj.
Tak to je parádní zpráva, snad nás hrstka příznivců dob minulých, co jezdí s párou v MSTS bude mít i origoš kabiny k parničkám.

Naposled editoval moderátor:
Hezký den,
nemá prosím někdo tuto kabinu? http://kozl.webzdarma.cz/OdMniskupredCisovicemi.jpg

To snad nebude ani třeba :) Jedná se o prapůvodní cab k první verzi modelu 830. Je to pouze fotka s alfakanálem, nemá žádné animace. Jejím autorem jsem já :rolleyes:

Tonik napsal:
Ahoj,tak napiš přímo majiteli těch stránek,emil tam na něj je....

Back
Nahoře