Přírodní a jiné objekty

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna CD242220
  • Datum začátku Datum začátku
Zbyněk Šemora napsal:
... Novým stavitelům bych proto doporučil zkopírovat z mé trati celé složky Shapes, Textures a ref....

Taky uz me to napadlo. To vyzobavani je fakt narocne. Daji se ale nepouzite objekty zase vyhazet, az bude dostaveno? Abych zbytecne nesiril gigabajty dat v trati nepouzitych... Neco mi naseptava nejake nazvy jako track report a route ritter. Jdu spravnym smerem?

Kosac napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
... Novým stavitelům bych proto doporučil zkopírovat z mé trati celé složky Shapes, Textures a ref....

Taky uz me to napadlo. To vyzobavani je fakt narocne. Daji se ale nepouzite objekty zase vyhazet, az bude dostaveno? Abych zbytecne nesiril gigabajty dat v trati nepouzitych... Neco mi naseptava nejake nazvy jako track report a route ritter. Jdu spravnym smerem?

Jo. Track report od Michala by to měl umět vyhodit, stejně tak by měl umět zkontrolovat, že ty objekty máš komplet a nechybí ti nějaká textura.

Martens mne předběhl, ale musím doplnit. Pokud bude model zapsán v Ref, Michalův TR jej nevyhodí jako nepoužitý. Nebo se mýlím? Ale šlo by to tak, že po kompletním osazení by se ref soubor vymazal a nechal se tam jen první řádek a pak to celé projet TR. Po té si vytisknout report a pohodlně vše mazat ze Shapes a Textures. Protože TR použité, ale nezapsané modely v ref akceptuje.
Pak vrátit původní ref soubor a opět projet TR. Ten zase vyplivne, co je v ref navíc. Opět vytisknu report a z ref pohodlně smažu, co je tam navíc. ¨
Sice to není práce na 5 minut, ale na hoďku minimálně, ale je to snad nejrychlejší bezpečný způsob, jak zminimalizovat počet objektů a vyřadit nepoužité nadbytečnosti.

Zbyněk Šemora napsal:
Martens mne předběhl, ale musím doplnit. Pokud bude model zapsán v Ref, Michalův TR jej nevyhodí jako nepoužitý. Nebo se mýlím? Ale šlo by to tak, že po kompletním osazení by se ref soubor vymazal a nechal se tam jen první řádek a pak to celé projet TR. Po té si vytisknout report a pohodlně vše mazat ze Shapes a Textures. Protože TR použité, ale nezapsané modely v ref akceptuje.
Pak vrátit původní ref soubor a opět projet TR. Ten zase vyplivne, co je v ref navíc. Opět vytisknu report a z ref pohodlně smažu, co je tam navíc. ¨
Sice to není práce na 5 minut, ale na hoďku minimálně, ale je to snad nejrychlejší bezpečný způsob, jak zminimalizovat počet objektů a vyřadit nepoužité nadbytečnosti.

Zbyňku, nevím, ale něco mi našeptává, že to bere podle *.w souborů v adresáři World. Mělo by to i logiku - z w souborů si načtu *.s soubory, které jsou opravdu použity v trati ( podle *.ref tu jistotu nemáš ani náhodou) a pak se už můžeš odkazovat na shapes atp.

Ale nejlíp to bude vědět sám pan autor - Michal.

Martens: Ty jsi s TR někdy pracoval? Já s ním pracuji stále. Takže za tím, co jsem napsal si stojím, mám to vyzkoušeno.
Samozřejmě, úplně přesně to ví Michal.
Pokud mám nepoužité modely zapsány v ref, tak TR mi je jako nadbytečné nevyhodí.

Zbyněk Šemora napsal:
Martens: Ty jsi s TR někdy pracoval? Já s ním pracuji stále. Takže za tím, co jsem napsal si stojím, mám to vyzkoušeno.
Samozřejmě, úplně přesně to ví Michal.
Pokud mám nepoužité modely zapsány v ref, tak TR mi je jako nadbytečné nevyhodí.

Budeš se divit, ale pracoval a dokonce bych doma ještě někde našel od toho programu zdrojáky z doby, kdy mi to Michal poslal na testy.

Ale jinak s těmi ref máš pravdu.

Zbyněk, Martens:
Oba máte kus pravdy. TR si bere seznam modelů jak z ref, tak i z w souborů. Důvod je jednoduchý. Model může být zapsaný v ref, ale nemusí být osazený v trati. Kdybych vzal modely jen z w souborů, tak by řval editor. A obráceně, ref soubor nemusí vůbec existovat, pokud nebudu chtít trať upravovat v editoru. Sečteno podtrženo, pokud kdekoliv existuje na model jakýkoliv odkaz, tak je model označen jako použitý, i když třeba nemusí být osazený v trati. (Dráčik - to je také důvod, proč to u vaší trati hlásí chybějící návěstidla, jak jsi mi ukazoval v Bratislavě - jsou uvedená v nějakém sig*** souboru, i když nejsou osazená a trati to nijak nevadí.)

S Martensem jsem konzultoval nějaké postupy a zdrojáky opravdu má.

Však to byl i můj požadavek. Měl jsem v ref připravené ještě neosazené modely, tak jsem nechtěl, aby mi je TR vyhazoval jako nadbytečné. To takový RouteRiter by je asi smazal bez náhrady. To už jen koukáte, co Vám z trati lítá nenávratně do pryč. Tohle se u TR nestane, protože zde si vše čistí podle seznamu uživatel sám.
Já jsem s tímto prográmkem maximálně spokojený a všem stavitelům jen doporučuji.

Michal: Dík za objasnenie.

Zbyněk: Prečo nenávratne? RR po kontrole navrhne možnosť, či nadbytočné súbory zmazať, alebo presunúť. Keď som prerieďoval našu trať, vyhodil mi aj model, ktorý použitý bol, keď som to zistil, nebol problém ho presunúť naspäť.

Miran napsal:
CD242220 napsal:
nebulus napsal:
Nejaké skládky uhlia, piesku a štrku som vymodeloval. Nájdeš ich napr v trati B-P, prípadne v iných tratiach.
Já teď scháním především nějaké násypky však to znáte,jsou spousty typů pro cementárny,uhlí atd,v BP sice jsou ale jen po 4 né po jednom a jeden typ,tak pokud nic nenajdu tak mi asi nezbyde nic jinýho než se překonat a udělat svůj model,ovšecm absolutně netuším jak se postupuje z 3ds max do MSTS a úprava do .s .sd a .ace :wink:

Můžeš postupovat podle návodu na mých stránkách. Je tam všechno podstatné co budeš při stavbě modelu potřebovat.
Díky proštuduju si to.... :wink:

PS:Tvůj návod mje hodně dobrý,stím někam dospěju :P :)

Dráčik napsal:
RR po kontrole navrhne možnosť, či nadbytočné súbory zmazať, alebo presunúť. Keď som prerieďoval našu trať, vyhodil mi aj model, ktorý použitý bol, keď som to zistil, nebol problém ho presunúť naspäť.
Já mám s RR stejné zkušenosti. Pustil jsem ho na BP a tam vyházel úctyhodných 300MB souborů. Jenže když jsem chtěl spustit editor, tak jsem nestačil odklikávat chybová hlášení o chybějících objektech... To byl důvod vzniku TrackReportu.

Stáhnul jsem si nějaké objekty ze stránek http://www.the-train.de. Nahrál jsem všechno do tratě (Shapes, Textures i do*.ref), ale v editoru se mi ty objekty vůbec nezobrazí. Vůbec se mi tam nezobrazí ty nové kategorie. Co s tím?

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře