Traťové návesti (skutočné)

nebulus napsal:
To je nič, či to má 30, alebo 60, keď sa tam dá rozumná viditeľnosť, tak to nič nespraví. ...

No, len tak pre srandu. Objekt s viditeľnosťou do 50 m 32 poly a nad 50m , dajme tomu do 400 m 8 poly . Vytvoriť model s dvojstupňovým LOD nie je nijaký problém, ani v gmaxe. Keď už, tak poriadne :cool:

Ináč, nech to urobíš ako chceš, vždy sa nájde niekto, kto bude mať okolo toho zbytočné reči, najmä takí, čo sa tomu vôbec nerozumejú :cool::D Ako toť nedávno jeden pseodoodborník na červených stránkach :D

Nebulus zjavne si nepostrehol pointu môjho príspevku. 60 polys nie je veľa. To je nič. Ale vzhľadom k jednoduchosti objektu sa to dá za polovicu, bez straty na kvalite. Keď tomu priradí ešte aj LOD tak LOD sa dostane na polovičnú hodnotu LODu 60poligonovej tabule. Potom si niekto dá do trate dom, ktorý mohol mať pri zachovaní tvarov namiesto 200 polis len 100. A takto by som mohol pokračovať. Nakoniec sa ti pevná zástavba štvorca zbytočne polygónovo preťaží aj o niekoľko tisíc polys na štvorec. To vôbec nie je zanedbateľné číslo. No a potom sa stane, že v stanici kde máme 5fps sme mohli mať 10. Môj osobný názor, že pri pevnej zástavbe treba dbať na počet polis viac ako pri modeloch vozidiel. Pretože sebe kvalitnejší model keď si v pohľade kabíny nespraví nič, lebo ho procák nemusí počítať. Nie je vykreslený. ALe tou krajinou prechádzam a vykresľuje mi ju aj v kabíne. Takže pri tvorbe krajiny si myslím vôbec nie je jedno či má aj malá tabuľka zbytočne raz toľko.

p.s: drátovody: nie je problém ak si ich niekto dá do traťe, ale musí dobre zvážiť počet polys ostatných objektov aby prebytok drátovodov dorovnal menej náročnými modelmi zase len do hratelnej podoby. Podla mňa o tomto je stavanie trati. Postaviť stanicu kde je všetko košer, ale hra bude pripomínať obrázkovú galériu nie je zložité. Ale postaviť to tak aby to vyzeralo a aj šlapalo to už je kumšt. A to začína už pri výbere objektov.

p.s 2: S tohto dôvodu neodporúčam používať v trati moje modely vykurovacích stojanov. Sú zbytočne náročné.
p.s3: nepovažujem sa za odborníka, len som prezentoval vlastný názor.

Naposled editoval moderátor:
To si pamatuji na Michala, když jsem poprvé osadil tabule VZ5 a VZ7. Nevím, kdo je modeloval, ale Michal se tenkrát zhrozil, co to má polygonů a hned mi poslal přepracovaný model.
Jenomže.
Každý stavitel je rád za každý model, který mu modelář pošle a vůbec si nedovolí buzerovat modeláře, že to má moc polygonů. Tohle vše je v kompetenci modeláře. Takže pokud se modeluje na míru, má to takovou zátěž, jakou tomu udělá modelář a žádný stavitel tuto skutečnost neovlivní. Chci to zastavět domky, musím vzít, co je po ruce. Chci to zalesnit, máme jen jednu stavebnici, velmi pěknou, ale LOD nemá. Hold každý modeluje a staví jako koníčka a chce mít práci co nejpěknější. Zátěž do krajiny se alespoň dříve moc neřešila.
Aby jsme postavili ideální zástavbu, která by minimálně zatěžovala počítače, to by musela být 100% spolupráce mezi staviteli, modeláři i zvukaři a vše by se muselo šít na míru. Ale to si může dovolit jen profesionální firma.
Takže buďme rádi i za to co máme.

Back
Nahoře