Projekt Open Rails

A jen poznámku k těm starým vozům k z trainsetu BP. Já bych je nemazal. Zas tolik místa v dnešní době které PC mají nemůžou zabírat. Já je používal. Chápu, že třeba souprava hráče by měla být vymazlená, ale znám to když jsem pak si stáhnul aktivitu a pak jsem půl dne sháněl vozy po internetu abych si jí mohl zajet. Přitom jsem ty vozy pak potkal jen někde letmo na dvojkolejce. Má je každý a občas se dají využít jako ten provoz okolo. Já to tak tedy dělal. Nemusí se toho pak stahovat tolik, pokud je ten dotyčný třeba začátečník.

Vozidlo (jakékoliv) v trainsetu je složené z jeho modelu, originálních textur nebo textur s repaintem, souborem chování (.eng nebo .wag) a v MSTS ještě souborem modelové definice .sd. Posledně jmenovaný je pro OR nadbytečný, nepoužívá jej. Model a textury jsou bez změn, vše je jen o modelové náročnosti. OR však umí větší počet freightanimů vč. manipulace. Takže jediné co je pro oba simulátory rozdílné jsou jejich soubory s chováním - .eng nebo .wag. Obecně platí, že vůz s chováním MSTS půjde v ORTS rozjet, ale není záruka, že se bude chovat správně. Vůz ORTS v MSTS je zcela bez záruk. MSTS si s novými parametry OR neporadí.

Děkuji. A ta druhá čast. Jste tu zběhlí a v komunitě se znáte. Kolik lidí tak ještě funguje v MSTS, nobo už většina přešla na OR?

Kolik lidí tak ještě funguje v MSTS, nobo už většina přešla na OR?
Já jsem stále kompatibilní i s MSTS včetně vlaků. Někdy je nutné i porovnání ladění, a stavění tratí včetně aktivit, MSTS je základ. Bez něj se tratě stavět nedají. Jinak neznám důvod, proč ve hraní nepřejít k Openrails. MSTS už nic lepšího nenabízí.

Přeji hezký den.
Je to prosím ještě někdo v kontaktu s tvůrci "obyčejného" MG-OR? Novější verze testovacích týdenních aktualizací mají problém s vyhlazováním obrazu (antialiasing), zejména u pražců kolejí (Zkoušeny verze T1.4 258, 277 a 400). Jízda je příšerná a může způsobit převoz do ústavu v Dobřanech. Nástroje GK jsou neúčinné (použitelné jen do verze DirectX 9, pak už ztrácí efekt), nové testovací verze MG-OR žádné laborování s AA neumožňují, i když v některých verzích prý bylo k dispozici v Nastavení. Nestabilní verze U1352 z 13.3. nastavením sice disponuje, avšak neprojevuje se žádný vliv na AA a navíc si OR nedělá nic z nastavení limitního FPS. Pro mě nepoužitelné.
Poslední verze, která mi jde podle představ jak v zobrazování, tak v FPS je fousatá T1.166.
Měl bych tedy dva dotazy:
1/ Je možné postřehy předat autorům, kteří ladí MG-OR? Věřím, že je zde někdo, kdo je s nimi v kontaktu.
2/ Je možné se dostat a stáhnout si pro zkoušení jiné testovací verze MG-OR, zejména mezi č. 166 a 258? Pokud ano, jak se k nim dostanu? Server openrails.org nabízí pouze poslední vydanou.
Děkuji za odpověď.

Ještě bych měl dodat, že mám GK RX560 a starší sestavu na FX6300. Do tohoto vraku již nebudu vrážet žádné prostředky.

Zdravím Vás,
Po dlhšej pauze som sa vrátil aj k Open Rails, a po takej pauze bolo treba prebehnúť, čo vlastne mám a čo nemám v transete, čo som rozrobené odložil do šuflíka..
Nemilo ma však prekvapilo ORTS, kde som asi preskočil pár verzií.. Základný mód bez aktivity ( - Prozkoumat trasu - ), a pevne stanovená trasa, keď si ju chcem meniť tak stále ctrl+m do manuálneho režimu.. ORTS niekedy reaguje, že "Nelze přepnout do manualneho režimu v režime prohlížení trate", niekedy reaguje "Režim zabezpečovacího systému - ruční".. Všetko v poriadku, ovládam si trasu ja. Z mne neznámeho dôvodu, si to potom zase prepne na svoju logiku (bez indikácie, a nepostehol som kedy to robí). Takže ako výhodnejšie sa mi začalo ukazovať riešenie to celé spustiť ako " + Explore in Activity mode +" kde si hneď na začiatku prepnem na manuálny režim, a mi to nevracia späť na automatiku (síce každé jedno návestidlo musím stláčať TAB aby som mohol ďalej, ale budiž. Ale keď som si nemohol prestaviť výmenu pred idúcim vlakom v tomto režime (keďže ORTS nie je RW, kde sa dá celá jazdná cesta postaviť naraz, a nie že pred vlakom podhadzovať výmeny) lebo pred tým som zase mal stlačiť ctrl+ m, tak ma to trochu naštvalo..

Moja otázka znie, dá sa niekde zapnúť manuálny režim ma furt, a nech mám s tým pokoj? Pri testovaní istého projektu zo šuflíka ma to unavuje neustále stláčať CTRL + M, a pri aktualnej verzií projektu zo šuflíka je zbytočné tvoriť nové trasy..

Ďakujem,

Čau mám takový problém, když si dám view distance na 10000m a dívám se jen z kabiny, tak vidím furt na 10000m, ale poté co si dám pohled z venku tak se vzdálenost pomalu přibližuje na 500m.

Myslím, že je to zbytečně velká hodnota. Mám bezproblémově: Zobrazovací vzdálenost - 3000-3500m; Zobrazovaná vzdálenost - 20km; zatrženo Zobrazovat vzdálené hory (na kartě Grafika) a Zvětšit vzdálenost hranice vykreslování až k horizontu (na kartě Experimentální).
Samozřejmě záleží na kvalitě hardware.

No děje se mi to jen na trati 321 a pc specifikace mám takové:

CPU: i3-10105
GPU: GTX 1660Ti
Ram:16gb

Myslím, že je to zbytečně velká hodnota. Mám bezproblémově: Zobrazovací vzdálenost - 3000-3500m; Zobrazovaná vzdálenost - 20km; zatrženo Zobrazovat vzdálené hory (na kartě Grafika) a Zvětšit vzdálenost hranice vykreslování až k horizontu (na kartě Experimentální).
Samozřejmě záleží na kvalitě hardware.
Ani tvoje nastavení mi nefunguje :/

Čo za novotiny sú zase v OR CZ/SK? chcem vyskúšať svoju trať a na nej návestidlá z Hanisky pri Košiciach, navolím si loko 131, dvihne zberač a hneď zhodí HV, s hláškou,, zdvihnutím zberača došlo k poruche", akoo buď som debilný ja alebo neviem, doteraz to fungovalo normálne, trolej tam je, a pokiaľ treba miliontristotisic ukonov aby mi šla elektrika tak na to kašlem.

Čo za novotiny sú zase v OR CZ/SK? chcem vyskúšať svoju trať a na nej návestidlá z Hanisky pri Košiciach, navolím si loko 131, dvihne zberač a hneď zhodí HV, s hláškou,, zdvihnutím zberača došlo k poruche", akoo buď som debilný ja alebo neviem, doteraz to fungovalo normálne, trolej tam je, a pokiaľ treba miliontristotisic ukonov aby mi šla elektrika tak na to kašlem.
a máš správně nastaveno napětí v troleji v trati ?

Problém bol chýbajúci zápis v Trk súbore.Netuším ako sa to zmazalo ale všetko funguje.Akurát ako je to potom riešené ak mám dve napäťové sústavy v trati? Keďže Košice sú 3kV a Zvolen 25kV,dá sa niejako určiť odkiaľ pokiaľ je toľko a toľko? To len čisto pre estetickú stránku veci. Ďakujem za odpovede. :)

áno dá sa ale môže ti to potom nakliknúť iba Jindřich. K tomu potrebuje potom tvoju trať.

Byl jsem donucen k přechodu z MSTS na OR a jsem vlastně docela rád. :-D Projel jsem aktivitu, kterou jsem si před časem vytvořil pro MSTS a až na drobnosti fungovala v pohodě. (Nechápu, jak se mezi Červenkou a Moravičanama objevilo několik vozů Uagps, já je tam rozhodně nedával a proč jsem v Kolíně do osobního nádraží přijížděj na přivolávací návěst.) Taky jsem byl dost příjemně překvapený jak je ta hra stabilní i na mojem 10 let starém PC.
Nicméně bych měl několik dotazů:
Jel jsem s banánem a při rychlosti nad 120 km/h jsem nemusel mačkat živák. Co jsem udělal špatně?
Oproti MSTS se mi příliš nedařilo krátit zpoždění. V aktivitě je zápletka, že z Olomouce se odjíždí s asi 7 min zpožděním. V MSTS jsem z Kolína odjížděl včas a do Libně přijel už s náskokem. V OR jsem cestou z Olomouc do Třebové, asi 2 minuty zpoždění ještě nabral, z Třebové odjížděl s 10 minutama, v Pardubicích měl 8 a do Libně jsem přijel s asi 6. Pamatuju si správně, že v MSTS 160 není 160, ale o něco víc, nebo jsem úplně mimo?
Dá se nějak nastavit, aby na traťovém monitoru byla max.rychlost upravená hned potom, co rychlostník mine mašina a ne až konec soupravy?

Back
Nahoře