Projekt Open Rails

Ha ha, to bych chtěl taky vědět. Zatím je to jen nějaký demo. Stále je nutné používat AE z MSTS.

Podle návodu jsem upravil cvf u cd150/151 ale číslice zůstali pořád stejně velké,nemáte někdo radu díky

Já jsem také upravoval číslice a také se nic nezměnilo. Ale zřejmě bylo nasměrování na kabinu, kterou jsem neupravil. :) Včera jsem si chtěl zajezdit s 830, ale v OR je hodně slabý kompresor. Fouká to snad 10 minut, pak konečně brzda povolí. Při jízdě kolem návěstidla, které OR nezná a nechá tam čevenou, tak zasáhne brzda a opět dalších 20 minut než to dofouká a povolí a to už jsem vzdal, když jsem si mezi tím uvařil a vypil kafe a stále bylo v jímkách málo vzduchu. Zřejmě v MSTS mohou být nesmyslné údaje, které nemají vliv na funkci, ale OR je bere vážně a asi proto se tohle děje. Bude to na velkou debatu a o nějakém člověku, který to všude opraví, či přeladí. Jelikož nejsou lidi a já jsem podle některých kazimašina, tak jsem zvědav, jak se to, respektive kdo to vyřeší. Ale aby to dělal každý sám na koleně, to je cesta do pekel.

Vzal jsem opravdu konkrétní cfv a nic čísla jak hrom.Zkoušel jsem snížit i číslo velikosti na 3 a uplně beze změny:(

Ahoj.
Uý jsem to řešil s Joskou po telefonu, ale nedá mi si veřejně nepostesknout. Zatím pocity, grafika simu, nádhera, i na mašinu hráče jsem si zvykl, i když nevím, proč mi u Karkulky od Pikka T444.162 vyletí čumák při front pohledu někam do nebes a nejde shodit pohled dolů. :-) Ale co budou muset vývojáři dotáhbout je traffic. Je parádní, že má hráč vždy ve stanici, kde má pobyt stůj až do odjezdu. Avšak, že má traffic přednost je výhoad na 50%, pokud mám odjet dříve, co je ale nějvětší problém, že traffic brzdí před každým návěstidlem a výhybkou. Je to úplný unreal a nevypadá to ani hezky.

Dan, myslel to, že všechny lokomotivy, jako 740, 742 a td. při pohledu z kabiny máj čumák nahoru, přitom posazení v kabině proti pultu je OK, ale vše zatim jde do kopce, tedy se jedná o všechny mašiny co maj čumák.

No ohledně těch čumáků to ještě vyzkouším. Ale me se zdá, že to bylo též rozlišením. Ale vyzkouším :-)

Jedu aktivitu R 882 od Poisona, do Olomouce po vjezdové návěstidlo v pořádku. Zde ale stojím, mám na Stůj. Po 10 min. jsem jel proti stůj do peronů a zde stále stojí vlak Regiojet, za kterým jsem jel z Přerova. Můžete se , prosím, Poisone mrknout, v čem je problém? Je to aktivitou nebo OR? Díky.
Milan

poison prohlédl aktivitu v Aktivity Editoru, vlak RJ 1014 zastaví v Olomouci a následně odjede, na přednádraží zmizí v cca. 18:13.

Pokud aktivitář neřekne, že to lze jet i na OR, je to na tvoji zodpovědnosti a právě tohle se může stát. Te právě problém, že AE a OR se chovaj uplně jinak a nejspíše nastalo to co sleduji, co se pokouším dostat do tajů OR a to, že mě zůstane stát pár trafiku s nějakou chybou, pokud to přečtou kluci, tak jde o chybu 000&100. Co to znamená netuším, on ten trafik na určené místo, tedy WP dojede, ale když má odjet zůstane stát. Je to například u aktivity Os5269, kdy vedle stojící osobák z HK do Chocně má odjezd přede mnou a ve stanoveném čase neodjede, přitom má postaveno a na návěstidle je zelená. To v MSTS normálně odjede. U upravované aktivity EC171 mě takhle stojí 5 trafiků. Si přes F5 + shift najeď na dispečerské informace a zjisti co tam dělá, zda stojí, většinou tam má čas odjezdu a vedle by jsi měl vidět tu chybovou hlášku, pokud v ten čas neodjede.

Při poslední testu na aktuální verzi, zjištěna potěšující informace - trafik, k němu dojede další trafik, ten se napojí a oba dva společně odjíždí, to v MSTS nešlo. U aktivity je to samozřejmě chyba, musím posunout WP.
Tedy možná konečně bude možné odpojené vagóny odvezt pryč. Či bude fungovat postrk. Tohle bylo myšleno jinak. 714 přiveze R do HK z Masaryčky do Libně, kde se odpojí a R pokračuje dále na Vysočany. V aktivitě nejprve startuje samotný R, po něm 714tka, která bude stát na konci R, po odjezdu R se posune k návěstidlu. Já mám blíže WP a proto se napojila a odjela do Vysočan společně s R.

Pánové, vy, kteří umíte číst dispečerské informace ,tato čísla, můžete nás, co nejsme tak znalí, poučit, co vše znamená? Díky

Open Rails 2015-01-07 06-38-07 disp..jpg Zde mám ta čísla. Díky

Naposled editoval moderátor:
........
Ale jinej problém, tohle mám, když je v okolí Pendolíno, ono to dělá blesky i v MSTS, ale v určitým úhlu, ale tady te dost nebezpečné, páč to schová uplně všechno.
Zobrazit přílohu 8321
Tady jde o hrubou chybu v modelu. MSTS to dokáže schroupnout, OR ne. Chyba spočívá v blbě nastavených pivotech pantografů. Dokonce to je dokonale vidět i ve Shape Vieweru, kdy jsou součásti smetáků rozházené až na vzdálenost 80 metrů od vozidla.

V OR testuji stejný vstupní bod a stejnou soupravu. Doma v Sedmičkách mi to šlape ve stejné verzi trati bez problému, v práci na XP to nespustím, po načtení ukončení a velký výpis chyb. Většinou něco v databázi a návěstidlech. Tak nechápu, co je špatně. Zkoušel jsem i různé verze a zjednodušit nastavení. Zkrátka na XP OR nespustím. Vlastně poprvé jsem OR spustil, ale během hry mi to spadlo a od té doby KO.
Z Prahy hlavního směrem na Smíchova a 810007. Projel jste někdo skrz Vyšehrad ? Mě se to ještě nepovedlo, vždy jsem cesťák musel projet na červenou a nechat si zasáhnout brzdu. Pak už to dál jede. Zkoušel jsem i koleje vedle. žádné návěstidlo nepustí. Jsou nastavená jako opakovací. Jestli náhodou tohle OR ještě nezná. Zkusil jsem vjezd na Smíchov smazat a znovu osadit, protože jen rychle přeblikával na 40 a výstraha a červenou. Ale nic se nezměnilo. Naskočí až se projede červená na cesťáku. Ty cesťáky na Vyšehradě vypadaly normálně a že by všechny tři byly špatně se mi nezdá. Maximálně zkusit zrušit zatržítko "opakovací". Ony totiž před projetím cesťáku ani nejdou dál navexlovat další výhybky. Asi to bude něco nedořešeného v OR.

Back
Nahoře