Projekt Open Rails

Takže jsem to vyřešil tak, že v XP jsem snížil viditelnost na 2000m jako v MSTS a už OR naběhne. Už jen dořešit ta návěstidla.

Na Vyšehradě je problém s tou špatně postavenou výhybkou na vjezdu na Smíchov. Pokud se výhybku podaří postavit (podařilo se mi to až na několikátý pokus) tak se na Vyšehradě dá rozsvítit návěst dovolující jízdu.

Ta výhybka opravdu nejde přehodit ani na Smíchově sev nástupiště. Ale když projedu na Vyšehradě červenou, pak už vše funguje. Jak přehazování všech výhýbek, tak vjezd na Smíchov přestane kmitat a ukazuje správné návěsti. Jenomž v XP na Vyšehrad nedojedu, hra vždy spadne někde u Nuselského mostu. Tak tam chodím z hlavního nádraží pěšky klávesou "á" . Takto hra drží. V Sedmičkách jsem žádný pád ještě nezaznamenal.
Zkusil jsem smazat návěstidla a celé zhlaví na Vyšehradě a po save znovu osadil. Nic se nezměnilo. Blbne to stejně. Přitom ta samá návěstidla jinde fungují. Vjezd na Smíchov jsem znovu osadil už včera.

Ještě mne zajímá, proč traťový monitor neukazuje kilometrovníky u trati, ale jen jakési vzdálenosti do 4,5km.

A poslední dotaz na nějakého modeláře. Nevíte proč u vegetace topoly mají kolem sebe bílou svatozář ? Ještě to dělá nějaké staré křoví. To byly první modely do MSTS před 12 lety.

TM ukazuje pouze kilometry k dalšímu návěstidlu a víc jak 5 km se nevejde, ale pokud máš návěstidlo až za víc jak 5 km, tak i to ukazuje, jen se odečítaj kilometry.
Někde v předešlém příspěvku jsem psal, že stabilně se OR chová při maximální vzdálenosti pod 3 km, vše nad už nějak nezvládá, co jsem to stáhnul na 2 km, tak jsem nezažil pád a to jsem jel na jeden zátah Praha - Břeclav, v MSTS nemožné.
V aktivitě R 868 jsem se na Smíchov normálně dostal, na 3 nástupiště.

Mohu potvrdit, v aktivitě jk_r930- 868_or jsem se na Smíchov dojel bez problémů, návěstidla byla funkční.

Ve volné jízdě s 810 100 inkriminované návěstidlo je na Stůj, ale projel jsem ho bez aktivace záchranné brzdy a dojel na Smíchov. Páni strojvedoucí prominou...

Aktivita JK_R701_OR, jedna z dalších, které jedou bez problémů v OR a chválím tvůrce za zdařenou práci. Návěstidla absolutně bez problémů funkční a velmi se mi líbil silný provoz AI trafiku, předjíždění přednostních rychlíků a stanice plné odstavených vozů a vlaku. Jako kdysi. Velmi reálné a povedené.
Milan

Naposled editoval moderátor:
HM a to jsem teď při předělávce aktivity IC1006 narazil na problém, díky OR a různých mašinách ji musím rozdělit. Začínám s Bardotkou, kde je nastavená maximálka 110 km/h, ale v Lichkově jde zpět do 162115. Jenže OR si postaví hlavu a díky maximálce z Bardotky mě nepustí přes 110 km/h. Samozřejmě rychleji mohu, ale bez živáku a s tim, že mě v kabině bliká překročení rychlosti.

Objevil jsem další nesrovnalost. Při kontrolní jízdě zjišťuji, že okolní objekty jsou vůči kolejím níž jako v MSTS. Například sypané perony jsou v úrovni terénu, tedy žádné vyvýšení. To samé přechody, utopené námezníky a přestavníky výhýbek. Ale jestli to není jen při používání naklopení a tím se koleje komplet zvednou. Také mi vadí, že na ocelových mostech je štěrk i když nejsou označené jako terrenní objekt. Zřejmě tohle OR nerozlišuje a to je škoda, protože tohoto jevu se v tratích často využívá, aby například ani na kanálech v depu štěrk a pražce nebyly. Na ONJ jsem se ještě nedíval. Jinak v sedmičkách při viditelnosti 3500m žádný problém s nestabilitou.

Tie utopene objekty su len pri nastavenom naklepani. Tiez mi to trochu vadi ale tak to by chcelo dynamicke cele prostredie.

Dnes jsem udělal test pro volnou jízdu, kdy jsem si udělal navexlovanou trasu z Prahy hlavního do Stodůlek. A jak píšete zkušenosti z aktivit, problém vyřešen. Skrz Vyšehrad až do cíle projedu na barvu. Takže změna proti MSTS, výměny nejsou v základní poloze, ale postavené dle trasy. Ale jel jsem to hlavně z důvodu, abych se kochal. A opravdu to v OR vůbec špatně nevypadá. Hlavně druhá trasa po hrbaté. Ostatně, to brzy posoudíte sami.

Bud v AE msts a nebo v dispečerské aplikaci si nahazis trasu jakou potrebujes par km dopředu a pak už to okno mas jen na pozadí a jedes

Pánové od verze X2797 je to nehratelné, nevidím nástupiště, vagóny, mašiny. Defakto vidím pouze u novejch modelů pouze jen ty doplňky.

V době psaní článku byla poslední 2800 a i ta nešla, pak jsem šel lehnout, páč jsem nemocný a mezitím to možná opravené je, ale to jistím, až dojedu aktivitu. Večer.

Nemáte problem s Updatom? pýtam sa hlavne tých čo sťahujú "noční" resp. okamžité aktualizacie. PRi updateovaní mi napíše program prestal pracovať ale aktualizuje sa ... nerozumiem tomu. Čo sa týka hore spomínané. Mal som rovnaký problem. No pokial nevyriešia to sekanie, tak Open Rails ide do šuflíku. Lebo fakt ma to hnevá ked mám FPS 60 a seká sa to jak zmyslov zbavené.

občas se to stalo, ale to pak se dá odkaz stáhnout z alternativního zdroje a počkat na opravu. odkaz tu někde ve vlákně je.

...mám FPS 60 a seká sa to jak zmyslov zbavené.

Zaujmavé, mne to vôbec neseká. Akurát trocha ked vôjdem do preplneného štvorca, inak totálna plynulosť... :)
A inak s tym updatovaním mám rovnaké problémy, jedná sa o chybu v kóde, podľa najnovších opráv by to už malo fungovať.

Back
Nahoře