Projekt Open Rails

Ahoj.
Tak jsem to musel vyřešit takto (video), jinak to nejde. Bohužel si sice traffic vyměnil trasy, ale to jsem vyřešil změnou názvů, ale mašina se při najetí na vlak hráče nepřipojí a bohužel se musí "cuknout" dozadu a najet. Trochu mi to připomíná MSTS a vyřešení křižování vlaku. :-)

Takových míst tam je, i mezery mezi kolejema (spoje), le nepsal jsem to do chyb, nevím, jestli to nedělá OR a Martin psal, že trať v OR neřeší. :-)

Tohle jsou překryte koleje a navíc OR a jeho nedokonalé naklápění. Dane, blbost to napojování, to už nech toho hektora stat před saoupravou a docukní, ne, že budeš couvat. Ja osobně, bych se na to vyprdl.

No je to na pováženou, obojí je kompromis.
1. Hráč nikdy nezastaví nachlup přesně, leda, že je dám, že zastaví před perónem a já u konce a pak doťuknu. Ale je to stejně divné, proč by mašina zastavovala před soupravou a celý vlak doťukával. :)
2. Jak je vidět na videu, Hektor přiváží celý rychlík, pak najede na RegioJet a souprava rychlíku co ji jede pryč. Takže nejde nasadit ani jako Loose con. Je divné, že na něj nemohu doťuknout vpřed, ale musím kousek dozadu a pak doťuknout, dříve to fungovalo. Když jsem přelezl do Hektora a chtěl doťuknout na RJ, tak mnou projel a další věc je ta, že když přelezu před připojením, tak RJ zvedne smeták. Prostě vývojáři udělali něco, že samostatné mašinky při najíždění na vlaky blbnou. Ale asi vím, proč, poněvač dříve to zase padalo.

Prosím vás, hlásil někdo vývojářům OR, že nefunguje nefunkční návěstidlo? Dělá se kde co, ale toto je docela podstatné k provozu.

Ahoj Dane,
a nezkoušel jsi nasednout do toho hektora už při příjezdu toho zssk? Hráče 1003 bys musel zastavit na praporek a dát mu za ten praporek ještě WP, ať si na něj sedne jako traffic poté, co přeskočíš na 721ku. Místo toho efektu najetí holt zahrajeme posun na 721. Ale je to jen úvaha. Prakticky mám tuto variantu vyzkoušenou pouze s tím, že loko hráče (u tebe peršan) vlak opustí a odfuní k dopravě, zatímco soupravu hráče 2 (ve tvém příp. 721ka) v poho naposunuji na vozy hráče 1 (u tebe 1003) a připojím nasunutím.
Jinak malá technická... ve stoupání Margecany - Krompachy určitě nevyjde norma na jednoho hektora na ten ZSSK vlak. Na to budeš potřebovat dvě 721ky!

a ještě ... pochybuji, že by někdy žopkár (ZSSK) nasadil na RJ svoji mašinu, byť při výluce! Zatím jsem zaznamenal snad jen případ se 742 ZSSKC. Být Radimovi věřitelem, nikdo už moc nechce:), natož osobka se svými dalšími důvody.
Pakliže by se od té doby snad něco změnilo, tak by s tou 610kou mohli přijet dva hektoři a z kopce ti postačí jeden na 1003 a druhý by se mohl využít na tu 605ku, kdyby v reálu tedy hrozilo, že by zde "žopkár" takto uvažoval a měl tam dva fíry. Protože ani nikde nevidím nezávislou na tu 605ku.... což je další zásadní nesmysl, protože asi těžko upřednostní ZSSK přípřežní loko na žlutého, zatímco jeho vlak mu skejsne v Krompachoch.

Ahoj,
na síti ŽSR neplatí upřednostňování soukromých dopravců, před státním? (V tomto případě ZSSK).

Ahoj Bobe, ten kdo dělá aktivity, ví o čem mluvím, jde o to, že zadáš v editoru "nefunkční návěstidlo", ale ve hře samotné narozdíl od MSTS normálně svítí, takže funguje. :-)
Ahoj Acatus, chceš mi říct, že jeden "Velký Hektor" neutáhne osobák s jednou mašinou do kopce, když tahal ložené nákladní vlaky? V životě jsem neviděl, manipulák se dvěma 721. U 742 bych to pochopil.

Dane, když se jezdily napěťovky přes Púchov, tak musely tahat 2x754, aby to vůbec jelo. Navíc ty manipuláky byly zcela určitě v jiném složení. Takže tady bych dal určitě 2x721, spíše možná i 3...

No, tak to pak vyzkouším, poněvač když snad busou mašiny 2, tak se snad připojí na traffic gráče, ale nevím, zda se mi tím nerozhodí definice posunu, raději záloha a v nouzovém případě to potáhne 1 Hektor. :-)

Takže takto:
Souprava hráče v čele s traffic, avšak cukatůra bude, to už fakt předělávat nebudu.
vyluka_004.jpg
Zde už "Hektoři" přebírají traffic osobního vlaku.
vyluka_005.jpg
Dále k výluce:
- Os 7820 jednotka 460, tu táhne Margecany - Krompachy Čmelák, takže dvojit mašinu nebudu, ta přebírá ten rychlík co dorazil za mnou v Krampchoch.
- Ale zdvojím ještě mašiny na Ex 240 Pendolíno, Margecany - Krompachy, které tahá ŽSSK 731, bohužel slovenskou máme jen jednu a bude to tedy vypadat dost divně.

Při výluce se snad o výlukové stroje stará objednatel výluky .
OK tak pustil ... a ne nasadil. Když odhlédnu od posunu lůžek v Košicích, nevím o více jak jednom případu v historii RJ dálkoviny na Slovensku, kdy loko ZSSK tahala vlak RJ. To bylo snad navíc ještě v předDankové době. Možná ještě nějaký případ na úseku Zvolen - Martin. Jinak výluky na Slovensku jsou pro žlutého v režii ZSSKC a půjčoven z CZ.

..chceš mi říct, že jeden "Velký Hektor" neutáhne osobák s jednou mašinou do kopce, když tahal ložené nákladní vlaky? V životě jsem neviděl, manipulák se dvěma 721. U 742 bych to pochopil.
Netvrdím, že jeden hektor neutáhne osobák s jednou mašinou do kopce. Tvrdím, že i ten objednatel výluky se řídí nějakými předpisy a musí zajistit dostatečnou dynamiku jízdy adekvátně typu a parametrům vlaku + tratě, v tomto případě 10vozového R s Vectronem o celkové hmotnosti okolo 650 tun do stoupání 10 promile. Ostatně máme díky msts sami možnost si to ověřit. Drapni si, kdo nevěří, tu 610ku v Margecanech jedním hektorem a posuď si své představy sám...

Ahoj,
na síti ŽSR neplatí upřednostňování soukromých dopravců, před státním? (V tomto případě ZSSK).
upřednostňování v čem?:oops:

Ostatně máme díky msts sami možnost si to ověřit. Drapni si, kdo nevěří, tu 610ku v Margecanech jedním hektorem a posuď si své představy sám...
Neříkám, že nevěřím. :-) Jen mne nenapadlo, že to musí tahat dvě mašiny. Už tam jsou. Jsem rád za každou radu z provozu.

@Acatus
Někde jsem četl a už párkrát zažil, naposled v sobotu, že mezinárodní Ex/EC společnosti ČD ustoupil na vedlejší kolej jen kvůli tomu, aby projel vlak soukromého dopravce.
V sobotu nás s EC hodili na vedlejší kolej ve stanici Ústí nad Orlicí a po cca 5 minutách nás předjel RJ a my poté pokračovali dále v jízdě.
Tak jsem se Tě jen ptal, jestli tato podmínka (zákon) platí jen na síti SŽDC nebo to takto mají i jiné země, kde státnímu dopravci konkuruje nějaký soukromník.

Back
Nahoře