Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha_archív #10

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Zdravím všechny, včera jsem nafotil žádanou dominantu "Mlýn" v Čerčanech. Snažil jsem se ze všech stran odfotit maximum, včetně stavědla a přívodního kanálu. Fotky jsou ve vysokém rozlišení a jsou ke stažení http://www.ulozto.cz/10347978/cercany-mlyn-zip o heslo do archívu si napište SZ. Za 14 dní nafotím ŽST Havlíčkův Brod a fotky zde opět nahraju.

Zbyňku, včera jsem projížděl trať směrem z Lysé na Dřísy a trochu mě mrzí, že za Ovčáry je konec a že ses neodvážil prorazit do Všetat. Přitom Všetaty mají stejnou budovu (možná podobnou) jako Ústí nad Orlicí.

Pepo, mě toho tolik mrzí, že nemám koleje tam či onde. Až vydám aktualizaci a skončíte v Bystřici, také se budete ptát, proč to není alespoň do Votic nebo rovnou do Tábora. A z Berouna zatím nemám sil to protáhnout do Zdic, ten ranžír a cementárna mě odrazuje. A také by to určitě hodně lidí chtělo do Plzně :D A to mám ještě propojovat Zábřeh - Hanušovice - Prostřední Lipka :D A o Přerovu ani nemluvě. A těch nedodělků všude možně po trati. Chtělo by to deset životů.

Zbyněk Šemora napsal:
z Berouna zatím nemám sil to protáhnout do Zdic, ten ranžír a cementárna mě odrazuje. A také by to určitě hodně lidí chtělo do Plzně :D
Zbyňku, Plzeň bude mít Martin, ale VŠETATY zatím nemá nikdo :D
mám ještě propojovat Zábřeh - Hanušovice - Prostřední Lipka :D
Jo tam vlastně za Prostřední Lipkou už není nic:D a držím pěstičky do Hanušovic :)
A o Přerovu ani nemluvě.
Tys chtěl původně propojit Přerov s Břeclaví. Bohužel původní Přerov, za chvíli vezme zasvé, neboť původní perony budou brzy nahrazeny univerzálním fujtajblincem :(
A těch nedodělků všude možně po trati.
Zbyňku já jsem třeba spokojem, Jo je pravda že Vysočanský nádraží zatím ještě nemáme. Tak dlouho se otálelo, až stánek s občerstvením zmizel v propadlišti dějin :(
Chtělo by to deset životů.
V tom případě bych já potřeboval na Excelsiora tak dvacet :D:D:D

Zároveň ti musím vyseknout poklonu za krásnou trať ještě bez obludnejch zdí. Já jsem se tam hodně jako malej najezdil a když teď tamtudy projiždím, tak mám chuť ty stavitele nakopnout do prdele :D:D:D:D:D:D

Jo a zapomněl jsi, že by to chtělo originál stanici metra Černý Most a ten tubus na Rajskou Zahradu, který se táhne podél celé trati :D

Pepo, Martin sice bude dělat Plzeň, ale budeš jen kochat na protihlukovou zeď vlevo a koridorovou zeď vpravo. A taková železnice mne už nebaví. Vždyť i nadšení fotografové mají utrum. Pochopil bych, že je to opatření proti zlodějům kabelů, ale v dnešní době by to šlo ochránit šetrněni a efektivněji.
Já to vidím tak.
Jelikož protihlukové zdi jsou všude bez ohledu, jestli je tam nějaké obydlí, tak je to jen nahrání kšeftu kamarádíčkům, kteří mají firmu na montáž těchto berlínských zdí. A to z peněz nás daňových poplatníků.
Pak tudy jezdit jako cestující ve vlaku je o zdraví, někdy i o život. Veškerý hluk odražený od stěn si vychutnjí cestující ve vlaku, pokud si v létě otevřou okno, jako že otevřou. A nedej Bože, když se stane nějaká nehoda. Záchranáři se nebudou mít jak dostat ke zraněným cestujícím. Možná ale půjdou s dobou a pomocí Semtexu si cestu nějak prorazí. :D
Myslím, že ještě budeme s nostalgií vzpomínat, jak železnice byla kdysi krásná.

Raz niekto popisoval cestovanie po nejakom nemecko-rakúskom koridore a sťažoval sa že skoro celú cestu pozeral iba na protihlukové steny.

Zbyněk Šemora napsal:
Záchranáři se nebudou mít jak dostat ke zraněným cestujícím. Možná ale půjdou s dobou a pomocí Semtexu si cestu nějak prorazí. :D
No dyť to už bylo v nějakých novinách nebo dokonce na Internetu, že ty zdi jsou "neprůstřelný". Doufám že za ty zdi si půjde někdo sednout do chládku.

Ja to tiez nechapem. Namiesto penazi vyhodenych na stavbu murov by sa radsej mohlo investovat aj nieco do podvozkov osobnych a nakladnych voznov. Alebo rovno nakupit nove vozne. Potom by tolko tych murov rozhodne nebolo treba. Neviem ako v cechach ale na svk su nakladne vozne v katastrofalnom stave. Aj na koridore to hrmi na kilometre daleko a naopak ICcko presvisti uplne potichucky. Napriklad v takom anglicku som sa vlakom nacestoval dost ale moc takychto murov som nevidel ani v okoli Londyne a okoli kde ta hustota zaludnenia je trosku o niecom inom ako niekde medzi hornou stredou a brunovcami. A to radsej nehovorim o kvalite a hluku tamnych nakladnych vlakov nakladnych vlakov. Staci len rozmyslat kam a ako najlepsie investovat peniaze. A este jedna poznamka. Na useku BA-NMnV som si vsimol ze zastavky nam zacinaju trosku chatrat a to je vlastne len par rokov po dokonceni. Modre zabradlia blednu, na peronoch sa medzi kachlickami zacina objavovat travicka atd... Ono sa v nasich zlatych krajinach akosi stale zabuda na udrzbu bez ktorej to proste nejde a po nejakom case tie trate budu zas vyzerat ako za komunizmu. Takze tak.

Příteli,
nevím, jak u Vás, ale bydlím u trati č.221 Praha-Č.Budějovice, žst.Praha-Uhříněves, která byla v rámci staveb 4.tranzitního koridoru dělaná jako první a také v roce 2006-7 dokončená.
Myslím, že i u nás za ty 4-5 let stanice nevypadá úplně nejlépe.
I u nás na nástupišti prorůstá travička, sem tam něco odpadne a upadne a to je tu díky Metransu dost veliký fofr.
Ale jak píšeš sám, asi by to chtělo údržbu.
O podvozcích jednotlivých vagonů bych asi pomlčel, protože když jede R je to stejnej kravál, jako náklad.:-D
Jen to trvá kratší dobu:D

Jestli posuzujete stav nákladních vozů podle hluku, tak si dovolím tvrdit, že tomu vůbec nerozumíte. Je třeba si uvědomit, co způsobuje hluk. Jsou to zdrže i při odbrzděněm voze, různé rezonance podvozků, rámů, konstrukcí, kotlů, aerodynamický hluk apod.

Eurostar: Na SK jsou vozy ve špatném stavu? A co zahraniční vozy, taky tak rachotí? Odpověď zní ANO. Jsou taky ve špatném technickém stavu? Vozy prohlíží vozmistr a dovoluji si tvrdit, že i několikrát denně. Jsou výchozí, nácestné a koncové technické prohlídky. Pakliže vozmistr zjistí závadu, odstraní ji. Když to nezvládne vůz pokračuje nebo se vyřadí z vlaku - dle druhu závady. Pokud je to třebas prasklá pružnice, přijedou zámečníci, opraví a vůz pokračuje dále. Vozy mají i různé stupně oprav - provozní ošetření, revize atd. Myslíte si, že v dnešní době si vozmistr lajzne pustit dál vůz s nějakou závadou ohrožující žel. dopravu? Na druhou stranu i přes to všecko se občas nějaká vážná závada s fatálními následky vyskytne. Viz horké ložisko a následné ukroucení nápravy u Lysé n/Labem apod. Ke zjišťování horkých ložisek se používají pevná měřící zařízení např. u Pardubic. Jak zjistí horké ložisko vozmistr? Neudrží na něm ruku. Prvotním signálem může být také sálavé teplo od ložiska.

Sem se zase trošku rozkecal. No na vysvětlenou to snad stačí ;)

Dobrý den, kdo by měl chuť vymodelovat budovy na trati Dolní Lipka - Hanušovice,
tak nabízím fotky http://www.uloz.to/10419575/budovy-trat-025-zip . Ještě chybí
stanice Červený Potok, tu také nafotím.

Tam byla 3. světová válka ?
To je logika. Necháme zchátrat a pak už máme důvod trať zrušit.
To by člověk až plakal, až kam to ti naši novodobí soudruzi dotáhli. Dřív na těch samých domech a nádražích byla jediná vada na kráse, ta rudá hvězda plus budovatelské heslo, ale jinak kromě eventuelní rozbité kliky u dveří k záchodu byly budovy vpořádku a funkční. A bývalo i uklizeno, že se člověk nemusel štítit v čekárně sednout.

Zdravím,

Poprosil bych p. Šemoru aby sprovoznil download na jeho stránkách v sekci aktualizace soubor hbzzn.ace

S pozdravem Essentials

Zbyněk Šemora napsal:
BP 85 to neobsahuje ? Měla by. Je to už víc než dva roky, nepamatuji si podrobnosti.

Bohužel neobsahuje. Zahrnul bych tu texturu do další aktualizace. Nějak se zřejmě vytratila.

Mě spíš zaráží, že to někdo shání až teď po dvou letech. Tak to dotyčnému někdo pošlete emailem a bude klid.

Zdravím,

Chci se zeptat, pojede mi tato trať jakš takš pod Windows 7 s těmito parametry? Procesor 2.0 Ghz, paměť RAM 1 GB a grafika ATI Mobility Radeon X1300 na XP mám 512 MB ale po přeinstalaci na Windows 7 mám 128 MB

Předem děkuji za odpověď

Tak ja som kedysi drtil trat BP na 512 MB ram a bez grafickej, procak bol 1,8 Ghz a islo to fajn. Ja si myslim ze to u teba tiez bude frcat v pohode. Akurat nejake sekanice budu vo vecsich staniciach a pri narocnejsich aktivitach. Hlavne ale potom v ikone msts nenastavuj parameter iny ako mem:512

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře