Aktivity ZS pro trať Bratislava - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Ale mám dotaz. Když už to stojí čas, co je jinak, abych tyto aktivity mohl optimalizovat pro OR. ???
Poradí nějaký aktivitář? Jenom "nakopnout" Pak si už poradím. :)
Pannonii jsem opravil, ale znovu se ptám. Co je jinak v OR, aby aktivita fungovala i zde?

Testoval jsem výjezd z depa a najetí na vlak v Bratislavě.
V MSTS cesťáky u tunelu jsou zhaslá návěstidla a jede se na TAB, to samé z tunelu na vlak, jen s tím rozdílem, že na návěstidle svítí červená.

Pak jsem to samé jel v Openrails. Nezobrazuje se mi úvodní zpráva. Budiž. Cesťáky u tunelu, které mají být zhaslé ukazují barvu pro jízdu vlaku. (Jak z nich udělat opět nefunkční zhaslé návěstidlo?)
Zastavím v tunelu, přejdu na druhou stranu, na návěstidle je červená jak v MSTS, dám podle pokynů TAB, hláška jízda proti stůj povolená, ale kousek za návěstidlem mi to hodí rychlobrzdu, jako že jsem projel červenou, tedy konec hry, protože po projetí stůj už brzda otevřít nejde.

Poradí někdo z aktivitářů? Vždyť valíte jenom v OR.

K té možnosti projet v OR červenou.. lze to obejít tak, že se smázne v engu lokomotivy hráče odstavec EmergencyStopMonitor. Bez něj loko jede dál i po projetí stůj.
Úvodní hláška je událost závislá na čase nebo událost na koleji? Žádnou nemazat! ale přesunout někam na nepojížděnou kolej, změnit její "výsledek" na "nic" a vytvořit novou, nakopírováním textu hlášky.
Anebo možná byla v msts nějaká úvodní hláška zobrazována po načtení mise, už si nepamatuji. V OR je potřeba dát např. jako událost závislou na čase s časem 00,00,03 např. a do ní to napsat/nakopírovat. Charakteristika úkolu a popis úkolu se zobrazují jen v okně OR, kterým zapínáš aktivitu.

Mazat v engu není řešení. To už je zakázaný zásah do modelu lokomotivy. Mě zajímá, jak to udělat legálně.
Ahoj Zbyňku.
Blbost, tohle je v OR nutnost. Poněvač se kdxsi v MsTs prosadila hovadina typu: "když překročím rychlost = skočí nouzová brzda". Tohle opatření se OR nelíbí a dělá to bordel, všechny eng soubory mám opravené a z nich smazáno dle rady Boba57. Jinak si v OR nezaposunujete a někde ani nezajezdíte. A navíce je to pěkná koko..na, v reálu vám žádná nouzová brzda neskočí. Takže podtrženo a sečteno, tahle dohoda ladičů z let minulých o zavádění tohoto "hlídače rychlosti" už v OR neplatí a je spíš naškodu.

Jen upřesním, že pro překročení rychlosti, jak Dane píšeš, je v engu zápis OverspeedMonitor. Já jsem uváděl EmergencyStopMonitor, a ten háže brzdu po projetí stůj. V Blavě tomu ani WP 60002 pro AI traffic nepomůže.
Jinak Dane, Mirel umí některé "OverspeedMonitor", ale ne ty traťové rychlosti jako v msts. Hlídá např. V max vlaku, kterou si navolí fíra, či omezení rychlosti návěstidly/VZ, nedovolené rozjetí/směr apod.

Tak tohle je jediný rozdíl v kompatibilitě aktivit MSTS a OR?
Každý uživatel si tedy vezme dovolenou a promaže určité řádky v engu? :) :) :) A pak omylem nenechá správně závorku a sem naběhnou stovky dotazů, proč mašina nefunguje vůbec.
Protože například loko 1216235 od autora to má aktivní
EmergencyStopMonitor (
MonitoringDeviceMonitorTimeLimit ( 0 )
MonitoringDeviceAlarmTimeLimit ( 0 )
MonitoringDevicePenaltyTimeLimit ( 0 )
MonitoringDeviceCriticalLevel ( 0 )
MonitoringDeviceResetLevel ( 0 )
MonitoringDeviceAppliesFullBrake ( 1 )
MonitoringDeviceAppliesEmergencyBrake ( 1 )
MonitoringDeviceAppliesCutsPower ( 1 )
MonitoringDeviceAppliesShutsDownEngine ( 0 )
MonitoringDeviceResetOnZeroSpeed ( 1 )
MonitoringDeviceResetOnResetButton ( 1 )
)
ZeroSpeed na jedničce.
Zase 640 od Jardy Skůry má rychlobrzdu při překročení rychlosti vypnutou, ale jakmile projedu červenou, brzda a tyto právě v OR nejdou odbrzdit u žádné lokomotivy.
Tak který je tohle prosím parametr? Ten by se měl dát v ladění OR na nulu. Nechci mazat celé řádky. Překročení maximální povolené rychlosti mi nevadí. Naopak, jako stavitele upozorní na chyby osazení rychlostníků nebo nezrušení omezené rychlosti návěstidlem.

Sledování (monitorig) překročení rychlosti nebo zatáhnutí rychlobrzdy nemělo a nemá v českých podmínkách žádný praktický význam. Když pomineme ETCS, není nic co by strojvedoucímu za překročení rychlosti nebo použití rychlobrzdy sahalo do řízení.

Josko, tohle nechej modelářům a jejich ladičům. Mě zajímá co změnit, aby aktivity pro MSTS fungovaly v OR
Například, když v aktivitě mám nefunkční návěstidlo, které v MSTS je zhaslé, tak v OR svítí pro vlak. Jak se tohle řeší?
Konkrétně chci rozdejchat Pannonii.

Zbyňku, nevím zda jsi pochopil jednu věc. Pokud chci jezdit pod ORTS, potřebuju k tomu trať funkční v ORTS, aktivitu napsanou pro ORTS a vozidla nastavená pro ORTS (nejlépe se zvuky a kabinou pro ORTS). Kompromisy v tomto případě nejsou dobrý nápad a jsou jen zdrojem nekonečných dotazů v této diskuzi.
Ve vší úctě musím konstatovat, že trainset v TBP není nastaven pro ORTS. Je jen přizpůsoben aby v ORTS dělal co nejméně potíží, ale ani tohle evidentně moc nefunguje.

Skutečně? Pokud jej použiješ jako monitor, můžeš si dovolit pouze definici jedné max. rychlosti. Jak chceš za jízdy měnit hodnotu zapsanou v monitoru?

Zbyňku, nevím zda jsi pochopil jednu věc. Pokud chci jezdit pod ORTS, potřebuju k tomu trať funkční v ORTS, aktivitu napsanou pro ORTS a vozidla nastavená pro ORTS (nejlépe se zvuky a kabinou pro ORTS). Kompromisy v tomto případě nejsou dobrý nápad a jsou jen zdrojem nekonečných dotazů v této diskuzi.
Ve vší úctě musím konstatovat, že trainset v TBP není nastaven pro ORTS. Je jen přizpůsoben aby v ORTS dělal co nejméně potíží, ale ani tohle evidentně moc nefunguje.
Zase jsi mi neodpověděl. Asi moji trať neznáš. Jinak by jsi věděl, že je pro Openrails dokonale optimalizovaná. Stačí sledovat vlákno trati.
Jinak zvuky a kabina nijak nefiguruje ve funkčnosti aktivit. Ano, engy bylo je nutné přeladit. Určitě nebudou podle tvých představ, ale já to dělal podle Alcaponeho. Tedy naladění engu souvisí jenom s tím, že mašina pojede pomaleji a nebudu stíhat jízdní řád. Takže tohle já nyní neřeším.

Takže znovu. Co je jinak, aby aktivita dělaná pro MSTS fungovala i v OR.
Tedy vím, že časové a místní události se aktivují, události jako úloha, to ještě nevím. Reverzní body fungují. Zatím jsem narazil jenom na ta návěstidla. Když mi to na TAB hlásí jízda vlaku povolena, proč mne po přejetí červené naskočí rychlobrzda? Ví to někdo? Neřešte, že je to hloupost v nastavení vozidla, ale když mám svolení proti stůj, tak proč jej nemám. V aktivitě když projedu červenou, tak také skončím. A v reále také.

Nefunkční návěstidlo nejde v OR, několikrát se to urgovalo, bohužel. Co se týká rychlosti stačí pouze prepsat 1 na 0 u rychlobrzd. Dále umazat servis2 a místo něj dát kodovku, pokud je před vlakem návěstidlo. Ta úvodní zpráva je pod F1, tedy jedině časově pokud chceš hned.

Zase jsi mi neodpověděl. Asi moji trať neznáš. Jinak by jsi věděl, že je pro Openrails dokonale optimalizovaná. Stačí sledovat vlákno trati.
Jinak zvuky a kabina nijak nefiguruje ve funkčnosti aktivit. Ano, engy bylo je nutné přeladit. Určitě nebudou podle tvých představ, ale já to dělal podle Alcaponeho. Tedy naladění engu souvisí jenom s tím, že mašina pojede pomaleji a nebudu stíhat jízdní řád. Takže tohle já nyní neřeším.
Zase si neporozuměl tomu, co jsem napsal. Najdi mě jedinou větu, kterou bych ti zpochybňoval použití aktuální trati BP v ORTS. Kabina a zvuky sice nefigurují ve funkčnosti aktivit (ačkoliv kabina může), ale figurují ve funkčnosti engu. A dobře nastavený eng je zase nezbytný pro bezproblémový běh aktivity. Ovšem ne jen z hlediska pomalosti vozidla. Komplexně.

Zdravím chci se zeptat chtěl sem si skusit projet aktivitu Břeclav Lednice a zpět ale na navestidlu v Břeclavi za dětem svítí stále červená ani přes Tab jízda není povolena nevíte kde je chyba jestli u mě nebo to ještě nikomu nejde stojím tu 15 minut a nic

To už je opravená aktivita? Nebo ještě pro BP9320. A v MSTS nebo Openrails?
Je možné, že když se opraví jen trasy, může nastat nějaká anomálie.
Když se to pak zasekne u červené, tak pomůže, že odeberu traffic a znovu jej tam naservíruji.
Já to pak překontroluji až vydám aktualizaci trati. A současně zkusím i v Openrails.

Tak to jo. Tak je chyba v aktivitě a musím znovu naskládat traffic.
Ano, po aktualizaci stáhnout a nainstalovat. Vše se přepíše pak do aktuální podoby. Nic se nemusí odebírat, ale rovnou přeplácnout BP94.

Zkusil jsem opravit motoráček z Břeclavi do Lednice. Test v Openrails. Pominu-li, že hra nerespektuje stejně jako v MSTS vlaky jedoucí křížem, tedy bude nutnost přibrzdit návěstidlo nějakým servisem. (ten původní jsem vyhodil, protože návěstidlo z depa poté nepustí). Tak jsem proklouznul mezi Vídeňákem a Bratislavákem, dojedu za reverzní bod, zastavím, začnu couvat, ale jedu zpět do depa. Tedy výměna se po projetí reverzního bodu nepřestaví. Co je špatně? Už to vzdávám. Metoda pokus a omyl je kontraproduktivní. Aktivitářů tvořící pro OR je tady hodně, tedy by to mělo nějak jít rozchodit. Když jsem zkoušel Pannonii, tak tam se za reverzem v tunelu výměna přestaví. Poraďte, co je v Hurvínkovi špatně?

Back
Nahoře