Zajímavosti z tisku a webu

...kdo jednu dobu jezdil Ostravu za 80 Kč, že Leoší?
Nejhorší na tom všem je, že nejde jen o cenu jízdného. Já jezdím Ostrava - Pardubice každý týden a už tak zhruba před dvěma roky mne ČD doslova nasrali. Vlak Ostrava - Praha jizdíci vždy po 20 hodině zrušili, pak udělali, že jezdil jen do Olomouce a dle GVD 2015 jezdí jen v neděli. Takže podtrženo a sečteno:
Od 18:00 h. jede směr Praha:
18:12 - Ex 144 Odra (společnost ČD)
18:40 - IC 1016 (společnost RegiJet)
19:14 - SC 240 Pendolino (společnost ČD za dražší jízdné)
19:58 - Le 1366 (společnost LEO Express)
20:12 -Ex 142 Hutník (společnost ČD a jede jen v neděli)
02:19 En 444 Slovakia (splečnost ČD a mně úplně k hovnu, poněvač už se nedostanu z Pardubic do HK)
Takže co z toho plyne? Koridor za peněz jako svině, ale po 18:12 už nejede na Prahu co se obyčejného spoje ČD týká ani hovno. Každou sobotu jezdím LEO Expressem, v Pardubkách jsem za +/- dvě hodiny, pokud vlak nezdrží, kvůli výlukám, ale do Pardubic pro mne jede drahá polovička, poněvač bych tam čekal třičtvrtě hodiny. Nenavazuje spoj směr HK. Nechápu ČD, když už ti kokoti nechtějí vozit lidi normálně, tak ať aspoň umožní, ať je například přípoj na ten "Leoš". Toto mne fakt sere, mně přijde neskutečné, že na tokovém hlavním tahu jako Ostrava - Praha nějaký s prominutím vůl udělá v jř. takové okno. Asi místo vlakem jezdí služebním BMV nebo tak nějak...

Dane, až Ti do HK postaví dvoukolejku, tak to může jezdit každých 15 minut, ale za současného stavu to asi je problém. Dávno tam mohli udělat autoblok. Já když jsem tam pendlovával, tak vlaky byly vždy víc než plné. Jednou jsem to i filmoval na kameru, jak na zastávce Čeperka se cestující do vlaku ani nemohli vtěsnat a bylo třeba trochu z venku zatlačit, aby šly zavřít dveře. Ale zrovna to nebyl ten extrémní případ. Ty se dějí, když člověk žádný fotoaparát po ruce nemá. Tohle bývalo pravidlem a když na zadní jednotce vypadl nějaký jistič, tak byl horror se tam vlakem protlačit. Někdy jsme raději zastavili a já tam šel venkem.

Dane spoje čd nejsou oprávněny čekat na konkurenci,spoje čd čekají na spoje čd.U 444 je ale přípoj,v 5:00 jede rychlík na Liberec a 444 je v Pce v 4:40.nemusíš jezdit sc 240,ale s přestupem v hranicích.Tam ti jede Ex 533 Helštýn do Hranic na Moravě a pak ti tam navazjí hned Ec 120 Hradčany do Prahy,sice to je Ecčko co staví poměrně skoro všude :D.Bo to cestou vymete Lipník,Olmík,červenka,mohelnici,zábřeh,českou třebovou,ústí nad orlicí,chocen,pardubice,přelouč,kolín,liben a hlavák.Tedy aspon dobrej námět na aktivitu,aneb zastávkové Ec ze Žiliny :D.

Dnešní reportáž na TN Nova ohledně uvedení Kyklopa T 499.0002 do provozuschopného stavu v režii VUŽ.

Díval jsem se. Ten se jim bude hodit na výluky, až zase bude námraza a elektrická trakce zkolabuje. A EC potáhne něco důstojnějšího než lokomotivy určené pro posunovací služby s Vmax 80. Mohli je trochu zmodernizovat a začít znovu vyrábět. Pro nezávislou trakci stejně nic novějšího než dědeček brejlovec i když zmodernizovaný, u nás neexistuje. Nebo mi něco uniklo ?

Zbyňku to už dneska nie je možné.....Po-prvé máš nejaké normy TSI a iné EU normy čo ti to nedovolia.....A potom si pozri aerodynamiku , tá je u kiklopa úplne zabitá......AKo všade a vo všetkom sú dané také normy, ktoré uprednostňujú veľké monopoly pred inými.....

Taková námraza co tady byla je jednou za 30 let. Je to zbytečné kupovat nové velké diesly. Nastává doba kdy se začnou vyřazovat i brejláci.

To ne, ale třeba točit vlaky tam, kde to šlo, a ne je nechat odjet zamrznout.

Třeba v prvních dvou dnech neodmítnout nabízenou pomoc od carga. Velkoryse se řeklo, že se to zvládne.
P.S nech si pro příště ty jizlivé narážky

Pomoc od Carga, Plzeň, ČB, Beroun bylo první co jsem zkoušel půjčit Cargo mašiny. Výsledek nemáme, nedáme. A to v Berouně zamrzlý tři soupravy, které se potřebovaly dostat jen na střídavinu a Cargo záloha odpočívala na ranžíru. To i s AWT kdyby tam něco měl se domluvím snáz.

Taková námraza co tady byla je jednou za 30 let. Je to zbytečné kupovat nové velké diesly. Nastává doba kdy se začnou vyřazovat i brejláci.
Tady bych oponoval. Napěťové výluky bývají dnes a denně, nezávaislá trakce je potřeba a tahat EC čmelákama a podobnými lokomotivami je ostuda. Navíc bude nutné nahrazovat staré brejlovce. Vše je podělané skutečností, že nákladní doprava je oddělená a spolupráce asi jak píše Šnek. A držet výkonné mašiny jen pro výluky a občasné výkony je nerentabilní. Ale od toho jsou "chytré" a dobře placené hlavy tam nahoře, kteří o tom rozhodují.

Back
Nahoře