Zajímavosti z tisku a webu

Sneku ja nevim jak to bylo na zapade, ale vim ze na prerovsku a ostravsku opravdu Cargo nabizelo masiny a CD je odmitlo. Pak nechali 18 hodin stat Landeka v Prosenicich bo to nebylo cim odtahnout. To uz je na soudni rizeni s odpovednymi.
Zbynku, napetovky jsou furt ale na to staci brejlak. Navic cast brejlaku je modernizovana a ted nemyslim 750.7 Velke diesly jsou neekonomicke v dnesni dobe. V nekterych depech uz ted 754 stoji nonstop odstavene. Treba Decin nebo Trebova.

Landek se nepovedl, to víme všichni. Dispečeři SŽDC si mohou vzít v těchto případech kteroukoliv mašinu, kteréhokoliv dopravce na stažení do nejbližší stanice, kde je určité zázemí pro lidi. Tohle je v prováděcích nařízeních již nějaký ten rok. A nemyslím si, že by tam za tu dobu nějaký náklad i soukromého dopravce v nezávislé trakci nejel. Bohužel ať už je to tak či jinak tenhle případ je neomluvitelný.

Třeba v prvních dvou dnech neodmítnout nabízenou pomoc od carga. Velkoryse se řeklo, že se to zvládne.
P.S nech si pro příště ty jizlivé narážky

O žiadnych narážkach neviem. Nebuď citlivka......Čo sa týka Cargo mašín, tak aj u nás sa radšej bude viac meškať, ako by sa požičali Cargo mašiny.....Je to drahé a nerentabilné......Na ľudí sa až tak nepozerá. Ekonomovia vidia všetko cez čísla a poznajú len dve farby....Čiernu a červenú.....Tak neviem nad čím sa toľko rozčuľujete....Sú tam vyššie dobre platený ľudia....Nohy na stôl a pohár čaju a nech sa starajú. Od toho tam sú.

Dem: A jak to chodi s opravami cargo masin na slovacich ? Taky se stava to co u nas, ze cargo lamina zdechne pred Brnem, ale musi ji odtahnout az do Breclavi protoze CD to odmitnou opravit v Brne a depo carga je az v brecce.

U nás sa stávajú aj krajšie veci.....Nedávno sa kolegovi na 263 + pushpull rozbilo bočné okienko na 263. Akurát na strane rušňovodiča....A jazdilo to tak až do večera, aj keď bolo času to dať spraviť, lebo Bratislava nebude opravovať niečo čo je depo Nové Zámky.....V rámci jednej firmy sa toto nerieši a kašle sa na personál....Som si pracne zháňal veľký kartón aby na mňa nefučalo......Nabudúce to odstavím a keď to nechcú riešiť , tak nech si dispečeri odrieknu vlak.

Se divím, že jsi to neodstavil. Bohužel to dneska funguje tak, že pokud by jsi dál podnět ke stížnosti k nadřízenému orgánu, tak ti řeknou, že pokud se ti nelíbí tak můžeš odejít. Znám to z vlastní zkušenosti.w

Pánové nebudete mi věřit, ale jsem šťastný, že už jsem v důchodu a že nic takového už nemusím zažívat. Když jsem začínal na dráze před více jak 40.lety, toto letí, tak to ještě bylo fajn. Nevím jestli bych tam dnes vydržel těch něco přes 30. let.

Díval jsem se. Ten se jim bude hodit na výluky, až zase bude námraza a elektrická trakce zkolabuje. A EC potáhne něco důstojnějšího než lokomotivy určené pro posunovací služby s Vmax 80. Mohli je trochu zmodernizovat a začít znovu vyrábět. Pro nezávislou trakci stejně nic novějšího než dědeček brejlovec i když zmodernizovaný, u nás neexistuje. Nebo mi něco uniklo ?
A co ER 20?

Něco modernějšího možno áno ale České dráhy Herkulesy nevlastnia. Potom by bolo potrebné platiť pri takej situácii prenájom .... a v takom prípade je podľa mňa výhodnejšie zaplatiť vlastného rušňovodiča s vlastnou mašinou (napr. ten Okuliarnik) ako platiť cudzej firme za mašinu aj majstra.

No lebo jeden historický kiklop, čo nikto nevie koľko km jazdy vlastne vydrží by to určite s biedy vytrhol......

No lebo jeden historický kiklop, čo nikto nevie koľko km jazdy vlastne vydrží by to určite s biedy vytrhol......
Jetý moc není a když dodnes slouží starší, opotřebovaní a vyježdění brejlovci, tak kyklop by nějaké náhradní krátké výlukové výkony určitě zvládl bez problémů.

Kyklopa je potřeba trochu zajet a prozkoušet.. Nemá cenu tady spekulovat co zvládne a co ne, když se jedná o prototyp s novým motorem a spoustou elektroniky, co tam původně nebyla. Může to bejt fiasko, může to bejt triumf. Co já vím, tak za sebou ještě neměl víc, než 100 tun, tak opravdu nemůžeme vědět jak se bude chovat se soupravou na trati...

Když jsem nastoupil na dráhu, tak tahal Ex Ostravan, preventivně i s bobinou a co fírové vyprávěli, tak nikdy tam nedojel. Praskaly hadice nebo něco podobného. Někde soudruzi z ČKD udělali chybu. Ale dnes by tento problém být už neměl.
Pamatuji si, když jsem pracoval v dílnách na ONJ (1976) jak stával v motorárně. Nablejskaný a v kabině měl klávesnici pro automatiku řízení. Ale prý to také moc nefungovalo.

Back
Nahoře