Historické dvojosé osobné vagóny 1910 - 1956

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím, takže změna dle Joskovy rady ve vag
Break ( 3.2e6N 3.2e6N ) na Break ( 3.2e8N 3.2e8N ) pomohla.
Dan

Dan J. napsal:
Dan
OK, večer to upravím, ale to už bude platiť aj na Ce - tieto parametre sú na celú sadu spoločné ...

Tax napsal:
Dan J. napsal:
Dan
OK, večer to upravím, ale to už bude platiť aj na Ce - tieto parametre sú na celú sadu spoločné ...
Ahoj. Vim, už je mám upravené. jestli se ti to nechce přepisovat, pošlu e-mailem.:D Jinak Ci-čka procházejí tvrdým testem v aktivitě pro DVK. Jak já už se těšil, až budu moct začít na této aktivitě makat. Jen je problém s párou. Pikkovy 524 -ky jsou pro tažení soupravy v aktivitě jako dělané, ale tím, že se jedná o poněkud starší model (524.1506 z TBP pro jistotu neodpojím vůbec:( ), tak jsem narazil na problém s tím, že po zastavení a entru se občas mašinka zhoupne a pak je v protokolu chyba o předč. odjezdu a malinko jsem se zapotil při přestupu ne Hektora. Ale to nechci rozebírat scénář aktivity si tentokrát podržím v tajnosti.:D:D Jen si prostě 2 dny lámu hlavu, co mám před ty Ci-čka plácnout a postupně měním jednu páru za druhou....
Dan

Dan J. napsal:
... Jen je problém s párou. Pikkovy 524 -ky jsou pro tažení soupravy v aktivitě jako dělané, ale tím, že se jedná o poněkud starší model (524.1506 z TBP pro jistotu neodpojím vůbec:( )...Jen si prostě 2 dny lámu hlavu, co mám před ty Ci-čka plácnout a postupně měním jednu páru za druhou....
Dan
Kdybys počkal, dočkal by ses 354.1, která je dělaná právě kvůli Taxovi ;) Podle mě ale můžeš klidně tyhle dřeváky zapřáhnout za 464.0 (i když to je už skoro velká lokomotiva) nebo za Staryho čtyřkolák 434.2. 524.1506 je fake nějakého starého modelu Klause Kramla, tu si prosím vás (všichni) smažte ze svých hardisků.

Dan

Nastavení spřáhel by mělo být jednotné u všech vozidel v daném trainsetu,jinak je možnost různých problémových chování vozů při spojování a rozpojování,popřípadě při průjezdu vyhýbkami a ostrými oblouky.V zásadě platí,že by hodnoty v jednom řádku měly být rozdílné z důvodu nastavení spáhla, v případě parametru Break je o nastavení síly přetržení spřáhla.Podle mě je te první hodnota příliš vysoká a druhá zase malá.A navíc upravovat pouze jeden řádek bez úpravy nastavení celého spřáhla nadělá více škody než užitku.V dřívější době se vedly rozsáhlé diskuze na téma nastavení spřáhel a došlo se k jistému kompromisu.Jinak nastavení spřáhel lze studovat zde: http://www.train-sim.cz/ Sice není delší dobu aktualizován,ale nastavení spřáhel a vůbec celého engu je tam na vysoké úrovni.

Dan J. napsal:
Dan
Opravené inštalačky sú na webe, ak už máte prkeňáky Ce a Ci stiahnuté, stačí vám stiahnuť tento opravný patch: http://xtrain.alsat.sk/msts/passenger/oprava-ce-ci.exe

Petr Novák napsal:
... Nastavení spřáhel by mělo být jednotné u všech vozidel v daném trainsetu ... Jinak nastavení spřáhel lze studovat zde: http://www.train-sim.cz/ Sice není delší dobu aktualizován,ale nastavení spřáhel a vůbec celého engu je tam na vysoké úrovni.
Pôvodné chodové vlastnosti ladili svojho času Bob ( OVA ) s Jackom. Obaja vedia, čo robia. Je jasné, že časom sa vždy niečo vyskytne a od toho je tu fórum, aby sme to riešili. Ak sa príde na niečo nové, nie je žiadny problém vydať opravný patch, alebo časom aj novú verziu modelu. Chce to len čas a skúšať a skúšať ... A vymieňať si dostupné informácie

Dneškom môžete začať sťahovať vagóny BCi 2-7677 a BCi 2-7653:

46875aa56acb841c2ec7568daae48528.jpg

Naposled editoval moderátor:
Štvrtý a zároveň na nejaký čas posledný zástupca sady prkeňákov, Bi 2-2655 a Bi 2-2681 je uvolnený k downloadu:

743b7e27d33e130820350ef5c72530a5.jpg

Naposled editoval moderátor:
Zdravím! Mám problém s vozy - udělal jsem si soupravu těchto Bi a Ci společně s rybáky. Tutou soupravu jsem během jízdy postupně kombinoval, přešíbovával ap. Jenže po nějakém ježdění, když jsem najel lokomotivou na vozy, souprava se ani nehnula. Ať jsem dělal co jsem dělal se soupravou jsem nemohl pohnout. Pomohlo odpojení posledního rybáku. Po tom už jsem se se soupravou rozjel. Ovšem souprava neustále brzdila takže se jelo neskutečně hrozně. Rybáky mi tohle nikdy nedělali takže typuju že asi bude problém v nastavení .wag. Update vozů jsem si stáhl. Netušíte někdo co s tím?

Hynďa napsal:
... udělal jsem si soupravu těchto Bi a Ci společně s rybáky ...
Akú máš verziu rybákov? Ak ich máš inštalované z balíka Rybaci_v2.rar zo stránky J. Poláka, to ani nemôže dobre spolu fungovať, pretože tieto vozy ešte nemajú upravené chodové vlastnosti. Neviem, či sú v nejakom trainsete updatované, treba sa pozrieť na plniace tlaky brzdového sytému, tam Jacek doporučuje hodnotu EmergencyBrakeResMaxPressure( 73 ) a práve tento balíček rybákov toto nemá dodržané. Ale nielen toto je potrebné pozrieť, asi by bolo dobré chodové vlastnosti rybákov updatovať celkovo ...
Druhá vec je, že by si nemal kombinovať vozy predvojnové s osvetlením olejovými lampami a povojnové s elektrickým osvetlením - akosi tým miešaš doby 1919-32 a 1948 :cool:

Tax napsal:
Neviem, či sú v nejakom trainsete updatované, treba sa pozrieť na plniace tlaky brzdového sytému, tam Jacek doporučuje hodnotu EmergencyBrakeResMaxPressure( 73 ) a práve tento balíček rybákov toto nemá dodržané. Ale nielen toto je potrebné pozrieť, asi by bolo dobré chodové vlastnosti rybákov updatovať celkovo ...
Aha dobře díky kouknu na to.
Tax napsal:
Druhá vec je, že by si nemal kombinovať vozy predvojnové s osvetlením olejovými lampami a povojnové s elektrickým osvetlením - akosi tým miešaš doby 1919-32 a 1948 :cool:
Rybáci jsou i starší. Třeba my (Klub přátel železnic českého ráje) jezdíme s rybákem z roku asi 1939 takže zas tak poválečné taky nejsou. Navíc jsem nevezl vlak z pravidelného provozu ale zvláštní vlak a to se zas tolik neřeší, hlavně když je dost míst:)

Ahoj Taxi.
Tak jsem dneska narazil u tvorby aktivity na další zajímavost. Ci-čka se netrhají vše šlape a po přepřažení soupravy za Pilštyka ( služební vlak odvážející soupravu po historické jízdě) zjišťuji ve stanici při zabrždění po stisku 3x F5, že jsou hodnoty na všech vozech 0 a to i na posledním Ds-k od Pikka. ;) Teď je otázkou, zda to dělá nový skin Pišty od Čoudy, nebo Ci-čka.
Sv má řazení: T4660163 (s novou kabinou dnes staženou), Ce3-4287, Ci4-1885, Ci41858, Ci4-1885, Ds-k

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.image-hosting.okamzite.eu/pics/c8490f13d661a31a4efeb35045849c74.JPG
Hodnoty při zabrždění vlakovou brzdou. Bin MSTSPatch1.7.081920.

S pozdravem Dan.:cool:

Dan J. napsal:
Ahoj Taxi.
Tak jsem dneska narazil u tvorby aktivity na další zajímavost. Ci-čka se netrhají vše šlape a po přepřažení soupravy za Pilštyka ( služební vlak odvážející soupravu po historické jízdě)
Dane, či to nebude aj tým, že sada prkeňákov je ladená na brzdový systém Knorr.
Zrejme budeme musieť nachystať aj verziu s elektrickým osvetlením a brzdami Dako pre 50-te roky - ale tam sú nutné okrem zmien na wag súboroch aj zmeny na modeli. No možno to s týmto nemá súvis, neviem, ako je to u vagónov - u historických motorových vozov je tam značný rozdiel oproti súčasným vozidlám.

Tax napsal:
Dan J. napsal:
Ahoj Taxi.
Tak jsem dneska narazil u tvorby aktivity na další zajímavost. Ci-čka se netrhají vše šlape a po přepřažení soupravy za Pilštyka ( služební vlak odvážející soupravu po historické jízdě)
Dane, či to nebude aj tým, že sada prkeňákov je ladená na brzdový systém Knorr.
Zrejme budeme musieť nachystať aj verziu s elektrickým osvetlením a brzdami Dako pre 50-te roky - ale tam sú nutné okrem zmien na wag súboroch aj zmeny na modeli. No možno to s týmto nemá súvis, neviem, ako je to u vagónov - u historických motorových vozov je tam značný rozdiel oproti súčasným vozidlám.
Ahoj Taxi.
No i přes tyto rozdílné brzdy, se aktivita hrát dá.:D:D Dnes jsem dokončil veškterý traffic řízený počítačem atd., dodělal veškteré hlášky. Zítra příjde ne řadu fyzické projetí aktivity, která má 4 hod. 13 min. Hráč jede s historickým vlakem tažený Všudybylkou, kterou chystá Pikku a ve finále odveze soupravu historických vozů do domovského depa. ale to už novým skinem Čoudova Pilštyku (více scénáře neprozradím:twisted::twisted:). Takže jedna věc je jistá. Jak Pikkovu Všudybylku, tak tvé prkeňáky a nakonec i Čoudův Plštyk jsem si při tvorbě aktivity vychutnal na 100% a ve finále i novou kabinu. Má to jen jeden nedostatek a to, že když zavřu dnes oči, tak se mi před očima míhají koleje z editoru, prkeňáky... :D:D:D:D:D
S pozdravem Dan.:cool:

3-4 ka je kratšia a má zaoblenú strechu na čelách. Má menej okien a menej vetrákov na streche. :)

dem napsal:
3-4 ka je kratšia a má zaoblenú strechu na čelách. Má menej okien a menej vetrákov na streche. :)

:D Nemyslel som to až tak doslovne, aby to niekto písal ako domácu úlohu. Ale že si tie rozdiely tak pekne popísal, máš za to veľké bezvýznamné plus :cool:

Tax napsal:
dem napsal:

:D Nemyslel som to až tak doslovne, aby to niekto písal ako domácu úlohu. Ale že si tie rozdiely tak pekne popísal, máš za to veľké bezvýznamné plus :cool:
Ahoj. Není co dodat. Jen bych se chtěl zeptat, vyjdou i ty služebáky k těm prkeňákům? Do aktivit by se šikly i do historických jízd.:D
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Ahoj. Není co dodat. Jen bych se chtěl zeptat, vyjdou i ty služebáky k těm prkeňákům? Do aktivit by se šikly i do historických jízd.:D
S pozdravem Dan.

Vyjdú. Chýba mi jedna textúra, resp. materiál na textúru, ale ak nebude, tak nič sa nestane, prišiel som na spôsob, ako ju nahradiť. Zrejme to bude lepšie, než sa spoliehať, že mi to niekto vyfotí.

Keď si už na rane, mám na teba otázku. Služobák dve verzie - s otvoreným a zatvoreným prechodom a budeš si to otáčať sám, alebo aj verziu s návestnými lampami. Alebo návestné lampy ako freightanim ? Alebo normálnu a RV verziu s otvoreným/zatvoreným prechodom a návestnými lampami na koncoch ? Alebo návestné lampy pre služobáky ako samostatný vagón ? Čo ty na to ?

Tax napsal:
Dan J. napsal:
S pozdravem Dan.

Vyjdú. Chýba mi jedna textúra, resp. materiál na textúru, ale ak nebude, tak nič sa nestane, prišiel som na spôsob, ako ju nahradiť. Zrejme to bude lepšie, než sa spoliehať, že mi to niekto vyfotí.

Keď si už na rane, mám na teba otázku. Služobák dve verzie - s otvoreným a zatvoreným prechodom a budeš si to otáčať sám, alebo aj verziu s návestnými lampami. Alebo návestné lampy ako freightanim ? Alebo normálnu a RV verziu s otvoreným/zatvoreným prechodom a návestnými lampami na koncoch ? Alebo návestné lampy pre služobáky ako samostatný vagón ? Čo ty na to ?
Ahoj Taxi. Já bych právě kvůliva těch koncových lamp udělal verze tyto:
zavřene přechody, zavřene přechody-konec, zavřene přechody-konec rv, otevřeny řechod a otevřeny přechod koncovky. Tím se předejde podobným haváriím, jako jsem nedávno potkal v jedné aktivitě vůz 943 otočený čumákem do soupeavy místo ven, protože jej aktivitář neotočil a rv Vrbam z donwloadu stáhnul.:D
S pozdravem Dan.

Back
Nahoře