Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Stavitelxx napsal:
KimiR napsal:
Stavitelxx napsal:
Překvapení mám taky rád, škoda že mě nikdo nepřekvapí tím, co bude v Trati 321 nového :D

Martine já možná vím co tam bude nového v trati,ale neprozradím :P,nejsem debil abych tu šířil nakažené viry :D.Lukáš

Klidně napiš co si myslíš, že tam bude, mě to taky zajímá :D

Mno tak třeba Bohumín-Čadca po novu,Břeclav-Nové Zámky po novu,Praha-Plzen po novu,Plzen-cheb po novu,Dokončení krajiny mezi Blávou a Žilinou.Dokončení úseku Vsetín-Púchov.To bude asi tak vše co můžete čekat někdy po vymření lidí :D.Bo Stavitel nemá čas :D

Mne by uplne ale fakt UPLNE stacilo dokoncenie krajiny Puchov - Blava! Listoval som trosku vo forach a uz to malo byt v 2008 nejako ale Martin sa vydal opacnym smerom na vychod, aj zrejme kvoli prebiehajucej koridorizacii co mi vobec neprekazalo bo trat po Kosice poznam tiez doverne aj je fakt uzasna. Ale uz by som fakt uvital keby Martin po dokonceni Usti n.L. obratil veskeru pozornost na trat 120. Koridorizacia po Puchov bude do roka ukoncena a momentalne rozostavane useky uz nabrali patricnu podobu buducnosti (okrem useku Zlatovce - Tr. Tepla samozrejme, ktory bude dokonceny az v buducom storoci). Martine nie ze by som ti chcel rozkazovat ale na fore si este davnejsie spomenul, ze ked nejaki ludia chcu nejaky usek a ked preto nieco urobia tak ho pre nich rad postavis :-) Slovo hadam plati :-) A tych ludi sa urcite najde hrstka a ja medzi nimi. Takze keby si nieco potreboval z tohto useku tak staci len napisat co a ako potrebujes presne konkretne.

To je pravda, říkal jsem, že když někdo chce nějaký úsek a něco pro to udělá, tak ho rád postavím.
Ale je tu jeden problém...je vás hodně, kteří pomáháte, například Mates modeluje objekty mezi Prahou a Děčínem, také udělal několik objektů na trati z Ústí do Chebu, nebo z Břeclavi do Vídně, Motorák zase dělá objekty směrem z Prahy na Plzeň, pak jsou tu objekty z Žiliny do Bratislavy, dostal jsem nabídku videa z Košic do Humenného, Vrútky - Zvolen, je toho hodně, spousta lidí mi nabízí pomoc, ale já nemůžu dělat všechno najednou, to nejde:D
Z Púchova do Trenčína zůstane trať v původní verzi, tam akorát dodělám krajinu, až bude čas, ale dál od Trenčína do Bratislavy nebudu stavět dřív, dokud nebude úplně dokončená modernizace.

Stavitelxx napsal:
To je pravda, říkal jsem, že když někdo chce nějaký úsek a něco pro to udělá, tak ho rád postavím.
Ale je tu jeden problém...je vás hodně, kteří pomáháte, například Mates modeluje objekty mezi Prahou a Děčínem, také udělal několik objektů na trati z Ústí do Chebu, nebo z Břeclavi do Vídně, Motorák zase dělá objekty směrem z Prahy na Plzeň, pak jsou tu objekty z Žiliny do Bratislavy, dostal jsem nabídku videa z Košic do Humenného, Vrútky - Zvolen, je toho hodně, spousta lidí mi nabízí pomoc, ale já nemůžu dělat všechno najednou, to nejde:D
Z Púchova do Trenčína zůstane trať v původní verzi, tam akorát dodělám krajinu, až bude čas, ale dál od Trenčína do Bratislavy nebudu stavět dřív, dokud nebude úplně dokončená modernizace.

Trenčín-Bláva tam je z 95 % hotovo modernizace.Na mém videu z blávy do Žiliny je to krásně vidět kde už to je po novu.Košíce-humenné mám na R 224/225 Šírava.Není problém též udělat :D.Vlastně je jeden problém došlo místo v notasu :D.Videa pro Martina maj cca 200 Gb :D.Lukáš

Video z Košic do Humenného mám taky, jednou jsem se tam byl projet, tak jsem si ho natočil - až do Medzilaborce.
Jinak ještě musím upozornit, že nemám žádné plány zmodernizovaného úseku z Trenčína do Bratislavy - sklony, poloměry oblouků, ale hlavně stanice, počet kolejí, rychlosti na výhybkých atd... bez plánů stavět nemůžu a nemám žádný zdroj, kde bych je mohl sehnat.
Takže jestli někdo máte možnost tyto materiály zajistit, určitě bych to uvítal.

Stavitelxx napsal:
Video z Košic do Humenného mám taky, jednou jsem se tam byl projet, tak jsem si ho natočil - až do Medzilaborce.
Jinak ještě musím upozornit, že nemám žádné plány zmodernizovaného úseku z Trenčína do Bratislavy - sklony, poloměry oblouků, ale hlavně stanice, počet kolejí, rychlosti na výhybkých atd... bez plánů stavět nemůžu a nemám žádný zdroj, kde bych je mohl sehnat.
Takže jestli někdo máte možnost tyto materiály zajistit, určitě bych to uvítal.

Martine já ti zkusím trošku napověď,trošku jsem hledal a našel toto http://www.vlaky.net/servis/trat.asp?lang=1&id=9 máš tam i TTP,tak se zkus na to mrkout,ale koukej taky na datumy kdy to bylo aktualizované.Lukáš

Jo jo. Trencin - Blava uz je hotova skoro uplne. Zostava dokoncit pokladku 2. TK (otazka 2 mesiacov), 1. TK hotovo, Melcice druhy peron, a Bohuslavice druhy peron dokoncit. Kostolna hotovo uz dlhsi cas vlastne ako cely usek od Melcic po Kostolnu, tunel Turecky vrch je epizoda do jedneho roka avsak iba po jednej kolaji najprv, po druhej za dalsi polrok zrejme. Usek od Tr.Tepla - Belusa by mal byt tiez hotovy komplet v priebehu roka a tiez je hotovo na takych 80 percent prac, momentalne bude nasledovat stanica Tr. Tepla a Dubnica s Ilavou, Ladce skoro hotovo. To by chcelo Martinovi zrejme zohnat architektonicke plany buducich stanic :-). Ok Martin dokonci krajinu medzi Puchovom a Trencinom a myslim si ze kym to bude tak uz prebehne aj modernizacia LM-Poprad :-D. Ale nie ja len dufam ze Martin sa na Trencine vyhra bo trat ide krizom cez cele mesto vratane centra a popod Trenciansky hrad. Modely stanic zrejme su hotove bo davnejsie som videl nejake obrazky len ci niekto vymodeloval TN hrad to teda netusim.

ještě jsem trošku hledal a tu jsou aktuální TTP http://www.zsr.sk/buxus/docs//Marketing/TTP/TTP125A14z.pdf

KimiR napsal:
....
Mno tak třeba Bohumín-Čadca po novu,Břeclav-Nové Zámky po novu,Praha-Plzen po novu,Plzen-cheb po novu,Dokončení krajiny mezi Blávou a Žilinou.Dokončení úseku Vsetín-Púchov.To bude asi tak vše co můžete čekat někdy po vymření lidí :D.Bo Stavitel nemá čas :D
Tohle je celkem reálné. Položí se koleje a Berlínská zeď vlevo, Berlínská zeď vpravo. Dál už není nic třeba dělat, stejně kvůli zdi není dál vidět :D
Nenávidím koridory v této podobě. Viz video na Benešov. Vše co už je modernizované, tyto záznamy jsou téměř nepoužitelné, protože za tu zeď není vidět, tak jsem byl vděčný za každý historický záznam. Hlavně díky zdem nevidíte zářez či násep.

Ty první verze koridorů byly skvělé, tam není zeď skoro nikde (např. Břeclav - Ostrava, Praha - Děčín), ale teď co se staví nově koridory, to už i pro mě začíná být velké zklamání, je to jak jízda v tunelu bez stropu... Stačí aby někde na poli byla jakási padesát let opuštěná stodola a oni kvůli ní udělají půlkilometrovou protihlukovou stěnu, hnus!!!:twisted:

Presne TN - BA bude zachvílu hotovo na 95% (ešte tunel pod Tureckým vrchom to trocha zdrží, ale v msts byť môže, lebo vizualizácia je), ale tých zvyšných 5% sa nikto nechytí ešte minimálne 3 roky. Možno aj viac, kým sa dosúdia. A Teplá - Púchov do roka iste nebude, počítam tiež ešte ale tri roky.

Stavitelxx napsal:
Mates modeluje objekty mezi Prahou a Děčínem, také udělal několik objektů na trati z Ústí do Chebu, nebo z Břeclavi do Vídně
No vidíš a teď už je jenom otázka kdy se dočkáme Ústí nad Labem.

Chci se teď jenom zeptat vcelku od věci, ale je v plánu někdy postavit trať z pardubic do hradce a přes týniště nad orlicí do chocně ? (viz. v mapě pana Šemory). Díky ..

Není Statix, není, vše co je severně od tratě Praha - Olomouc, je píseček pana Šemory, tam mě to vůbec neláká, takže tam záleží jenom na Zbyňkovi, co bude a co nebude postaveno.
Co se severu týče, tak stavět budu jedině z Prahy na Děčín a z Ústí na Cheb, o nic jiného tam nemám zájem.
A kdy bude Ústí, kdo ví, času je pořád málo, spíš se mi zdá, že čím dál míň... Navíc tento měsíc jsem se na editor tratí ani nepodíval, trochu hřeším a zaměřil jsem se na tvorbu aktivit. Naučil jsem se tvořit aktivity s traffic a vytvářím takovou zkušební fiktivní aktivitu EC vlaku z Ústí nad Labem do Košic :D
Zatím to mám hotové do Přerova, použil jsem už 80 traffic vlaků, skoro v každé stanici nějaké křižování, předjíždění, čekání na červenou při vjezdu i odjezdu ze stanice, vlečení se za osobákem...nechtěl bych být tím fírou, kdyby to byl reál, tohle by byl pořádný den blbec :D
Ale zveřejňovat to nebudu, je to jen takový můj pokus, abych si dokázal, co umím, navíc polovina vozů ani není ze Zbyňkova trainsetu, takže by to byl velký problém...
Tak až dokončím aktivitu do Košic, pak zase budu pokračovat se stavbou tratě do Ústí, pokud se teda ze mě nestane spíš mistr aktivitář :D

Tak to je škoda ..a nejde třeba stáhnout aktualizace s tímto úsekem z webu p. Šemory a nějak to vložit ? asi blbost ...? :D

A co máš proti trati BP, když potřebuješ, aby ostatní stavitelé dělali to samé.
Přece každý stavíme to, k čemu máme nějaký vztah. Nebo si myslíš, že já mám koleje položené nepřesně ? Nebo Hradec Králové by někdo postavil lépe ? (HK modeloval a osadil Honza Švec, tohle byl jeho rajón a lepšího finálního architekta zatím v dějinách MSTS nebylo a bohužel už není)
My stavitelé nesoutěžíme, kdo postaví lépe trať do Prahy, ale stejné trasy jsou způsobené tím, že například Martin chce jezdit v MSTS z Čierné nad Tisou až do Chebu a do Jižních Čech. A nestavíme stejně, já se snažím zachovat historii a a Martin dělá současnost. Buďte rádi, že se máte stále na co těšit. A vo tom to je :D

Chtěl jsem se zeptat v úseku Košice - Žilina jsou všechny malé stanice? Teď nedávno jsem tento úsek projížděl vlakem R 604 a nejsem si jistý jest-li jsou v MSTS stanice Stankovany nebo Liptovská Teplá to mě tak trklo do oka? Jinak by nebyla na škodu dodělat tu vlečku do likérky v Liptovském Mikuláši! ;)

bastard napsal:
Chtěl jsem se zeptat v úseku Košice - Žilina jsou všechny malé stanice? Teď nedávno jsem tento úsek projížděl vlakem R 604 a nejsem si jistý jest-li jsou v MSTS stanice Stankovany nebo Liptovská Teplá to mě tak trklo do oka? Jinak by nebyla na škodu dodělat tu vlečku do likérky v Liptovském Mikuláši! ;)
Měly by tam být všechny stanice, Liptovskou Teplou vím 100 %, když jedeš z Košic do Žiliny tak se tam rozjíždíš ze 70tky která je v obloucích u Bešeňové na 120. Stankovany tam taky jsou, ale teď nevím přesně jak ta stanice vypadá, není ta stanice v oblouku a někde poblíž se tam mění koridorové kolejivo na klasické ?

bastard napsal:

Stanica Stankovany neexistuje, Stankovany sú zastávka ;)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře