Článek z časopisu Express

Zbyněk Šemora napsal:
Jelikož jsi citoval mou soukromou korespondenci, ve smyslu mne zde opět zpochybnit tak je mi jasné, proč jsi oskenoval sem do fóra i ten článek.
A proč se tedy tento článek dostal do bulletinu Express a lidi ho mohli přečíst v každém vlaku.
Pane Šemora - když už někde něco veřejně řeknete, musíte počítat s odezvou - a ta může být jakákoliv. Výše uvedená citace opět o něčem svědčí. A dobře udělal.

Zbyněk Šemora napsal:
Ohledně mého "Diktátu" Pokd je mi známo, pod systém 1sl se podepsal i pan Lasevič. Ještě tenkrát po slezině vydal pravidla pro všechny, jak se Trainset bude značit, kde budou zvuky a kabiny.
Jenomže někdo z moderátorů rubriku o 1. slezině raději pohotově smazal, aby v současné době nebylo důkazů a mohlo se všem nezasvěceným tvrdit, že TBP je jen můj diktát.
Nepopírám, že jsem se zůčastnil jednání o standardu trainsetu - taky ho ve svých dílech dodržuji.

Stejně tak jsem na rozdíl od pana Šemory pochopil, nemá cenu brát toto stále jako nepřekonatelné dogma - není to doba, kdy byla každá ves jiný pes a i ladiči a autoři modelů jsou již daleko uvědomělejší, tak proč jim nedat trošku volnosti.

Diktátem bylo myšleno to, tady pan Šemora navykládal jaké by měli mít autoři modelů, skinů kabin a zvuků povinnosti.

Zbyněk Šemora napsal:
Jinak si laskavě uvědomte, že stále řešíte utržky vytržené z kontextu a nikdo nepředloží celý text, co mi pan Zdeněk napsal.
Ze Zdeňkova příspěvku není jasné, odkud se vzalo toto
(zakazuju citaci dále množit) !!!

Bylo to součástí mailu z Hustopečí nebo si to zakázal Zdeněk sám .... toto by ledacos vysvětlilo..... :idea:

Byli jsme domluveni to probrat na slezině, ale Zdeněk na to odepsal tohle:

Ahoj,

jak jsem již psal nemohu se zúčastnit sleziny v Bohumíně, vlezla mi do toho práce a škola.
Tedy se asi nedomluvíme nad trainsetem.

Nic méně můj návrh trvá, rozmysli se. Místa je zatím dost. Pojal bych to ve stejném duchu jak to měl Karel.

Zdenek
A na základě tohoto začal pan Šemora něco plácat o tom, že musí dokázat odbornou způsobilost, že se třese na funkci a blablablabla....

Tohle praští do očí i slepého.....

Zbyněk Šemora napsal:
Jistí lidé, kteří se mezi 4 očima tváří jako kamarádi se zde projevují s úplně opačným a nepřátelským chrakterem. A to jsou ty nejhorší vlastnosti lidí.
Kdepak pane Šemora - nejhorší jsou trpaslíci.....a taky to, pokud přistupujete ke všemu tak, že Ti co mají jiný názor jsou diverzati a zrádci a berete to jako nepřítelský charakter a zradu ..... budiž, každý jsme nějaký.

A další nejhorší vlastností lidí je snaha vycházet s každým i za cenu toho, že si nedovolím říct dotyčnému to, co si myslí.....byť je to nepříjemný názor....

Docela mne teď taky mrzelo, že jsem Vás svou návštěvou nedávno obtěžoval - toto již nemám v žádném případě v úmyslu, aby se mi to zase neotíralo o hubu, že jsem někoho zradil ...... to si to jenom namlouváte, protože nechcete vyslyšet i druhou stranu .... a když jsme už u těch písniček, taky mám jednu, ale tu už tady notoval Tax .....

Zbyněk Šemora napsal:
Pan moderátor, to musí být osobnost a nestranný a měl by brát stejný metr jak na nováčky tak na oblíbené modeláře, tak na neoblíbené stavitele tratí. Ale zatím tady nevyhověl ani jeden z Vás, proto v tomto fóru vzniká tolik balastu.

Ten balast je tady i kvůli tomu, že si na moderátory každý a to i včetně Vás pane Šemora otvírá hubu nazývá je převlíkači kabátu a cenzory, a pak už není ani chuť cokoliv uklízet. To jenom pohled z druhé strany.

A ten balast si tady děláme všichni - jeden vedle druhého bez výjimky - to je pravý důvod vzniku balastu. To si pak modi můžou honit ....triko zcela zbytečně a jsou jenom pro srandu .....

Hm, tak jsem se vybarvil. Občas jsem natočil video, občas byla nějaká fotka, sem tam objevená chyba v trati. Jinak nic. Pravda neumim skinovat, tvořit modely loko, domečky, caby, i fotky občas blbě udělám, ... . Když tedy toho tolik neumím, tak si říkám, že bych alespoň poskytl technické (PC) zázemí, kterému tedy na druhou stranu trochu rozumím.

Řekni Zbyňku na rovinu, proč se držíš TS jak baba jaga perníkový chaloupky a bojíš se ho pusit, jak ty se domníváš mimo svou kontrolu.

Pak jsi mi vytknul, že jsem tu uveřejnil tvůj článek z Epresu. Ty se za to stydíš? Měl to se napsat někdo jiný? Nebo snad raději to mělo být zapomenuto? Holt jsem to byl já, pač se to ke mě včera dostalo. A věcí ostatních je, jak se ke článku vyjádří.

A co se týče uveřejnění tvého mailu? Omyl to byl můj mail, a některé pasáže jsem vytečkoval, abych tu nešířil co ti je, pač to je tvoje věc. Když tak uveřejni celé znění mailu, já se za to nestydím. Chtěl jsem jen nabídnout pomocnou ruku.

Udělám co jsem navrhnul. Až to bude dám linku.

a co staří harcovníci

Přeji všem krásný den,
Nechci více přilévat olej do ohně ,ale bohužel mne to nedá abych na to co se tady děje nereagoval .Nevím zda si ještě někdo pamatuje ,ale již v červenci jsem naznačoval co se týkalo ohledně článku a konkrétně jsem to napsal i p.Šemorovi.Taktéž jsem i psal co dokáže tento člověk.Jako staviteli tratě všechna čest, ta nemá chybu ,ale bohužel jeho vlastnost zviditelnit se na úkor jiných přetrvává pořád.Jen mne stále zaráží proč k tomu neřeknou nic staří harcovnicí jak to bylo s rychlým ukončením jednoho webu ,a proč byl jeho webmistr znechucen provozovat dále svůj web.Co se stávalo s modely ,a skiny které tam byly.Jinak já se nechci chlubit ,ale abyste nikdo nebyl překvapen budu také určitých železničních novinách i v časopisech pouze po pracovní stránce a netýká se to vůbec msts.

Jaroslav Brabec: Čo moje vedomosti siahajú, dôvody na ukončenie činnosti onoho webu z 90% nemajú so Zbyňkom ani nikým tu na fóra nič spoločné. Jednoducho webmaster prišiel o priestor. Nič viac, nič menej.

Mohu vedet proc dva stari pratele si najednou vykaji ? Proc Martens zacal vykat panu Semorovi ? To je konec pratelstvi ?

A ted abych to trochu odlehcil a zmirnil tuto napjatou atmospheru.

Jestli takhle budete Zbynkovi brnkat na nervy, tak dostane infarkt a pak pujde za Karlem a vas zavistivce bude po nocich strasit a zjevovat se ve snech jako Freddy Kruger. :lol: :lol: :lol:

Uz toho nechte a prestante rypat do Zbynka, delate tim pro novacky hrozne divadlo a radsi neco delejte pro MSTS.

ad Čuřil - nestrkej raději nos do něčeho,čemu nerozumíš.A o tvoje rady tady nikdo nestojí,jsi tady příliš krátce na to,aby jsi mohl vůbec pochopit,o co tady vůbec běží.

Naposled editoval moderátor:
Pánove,
debata, která se tady rozvinula opravdu nemá úroveň. Protože mám s prací novinářů svoje zkušenosti, věřím, že ani Zbyněk nechtěl, aby článek vyzněl, tak jak vyzněl. Evidentně pisálek měl určitý cíl a ten článkem vyjádřil. žádný další komentář k článku není třeba......
Co se týče distribuce tratě, jsem ochoten kdykoliv zaplatit poplatek za doručení až do domu (to co obdržím za to stojí). Vůbec mě nezajímá, zda si autor přivydělává, nebo jen hradí svoje výdaje, jestli podniká, nebo je zaměstnancem. Ono je po tom, mezi námi, ostatním kulové ...
A z jiného soudku:
K dnešnímu dni si z domovské stránky stáhlo Patch 19.438 uživatelů (kolik stahuje odjinud těžko říct). Byla by cena 30 nebo 50 Kč za distribuci moc??
Račte si to přepočítat. Kromě toho denně musím čelit komerčním nabídkám na použití Patche a nabídky čítají 5 nul (pochopitelně v zahraniční měně). Kdybych podlehnul, už bych "byl za vodou". Ale nechci, protože to dělám z ryzího fandovství. Ani ne tak k MSTS, ale k počítačům a softwaru. Mohl bych se bavit lámáním profesionálních softwarů a zviditelnit se jako hacker. Ale už mi není 16 a chci aby moje hoby ostatním přinášelo potěšení a užitek a ne finanční ztráty softwarovým firmám. Možná jsem pitomec, který okrádá rodinu, ale nechci se přiživovat na práci někoho jiného.
Zkuste zaujmout podobný postoj a zastavte vaše malicherné spory o to, kdo toho udělal víc a nezištněji. Máme oproti světu výhodu, že nás ještě nepohltila komercializace ve všech vstazích. Zkuste se podívat na zahraniční stránky s add-ony a tratěmi, jak a hlavně za kolik jsou distribuovány a jak si každý chrání svou práci. Vyhovovalo by vám to tak ???

To Džordž:
Tak s tímto názorem nelze než jen souhlasit. Myslím že je to za celou dobu flame jeden z mála (ne-li jediný) z rozumných názorů, který tady padl. Plně se s ním ztotožňuji a s nejlepším svědomím pod něj připojuji svúj podpis.

To Džorž, Miran: Obaja máte pravdu, až na jeden malý rozdiel. Nikto iný nevyplakáva a neskuvíňa nad tým kdekade po fórach a médiách, koľko s tým má roboty, čo všetko z toho musí platiť. Ďalšia vec je, že nikto iný ( aspoň neviem o tom ) z distribútorov platených addonov nepredáva na svojom nosiči tak rozsiahly, povedal by som až takmer kompletný trainset. Takisto nikto z nich sa nesnaží ovplyvňovať rôznymi strašiakmi o tom, ža ak to nebude po jeho, nebude to použiteľné a iné bububu ...
Cenu za nosič s traťou ( ovšem bez "bonusov" v podobe trainsetu ... ) nerozporujem, to som nikdy ani nepovedal. Jediné, čo mi na tom vadí je neustály plač nad tým, koľko má s tým roboty ...
My ostatní, ktorí so svojou troškou prispievame do mlyna predsa takisto zabíjame čas, za ktorý by sme mohli urobiť niečo pre rodinu, pre seba, proste využiť ho aj ináč.

Zdravím,
osobně jsem měl z uvedeného článku pocit,že se dotazující zbytečně moc "hrabal" ve věcech,které souvisely s finanční stránkou věci.Zbyněk mu ale jen odpovídal na dotazy a nakonec z toho vzniklo to,co vzniklo.Pravda,Zbyněk snad mohl v této podobě článek "stopnout",ale prostě to neudělal.Jak psal Džordž,asi nakonec vše vyznělo trošku jinak než mělo.
Je třeba si ale uvědomit,že my tady se na to díváme jinak než "obyčejný",věcí a především osob neznalý čtenář,který si vše četl někde ve vlaku.
Mi osobně vůbec nevadí,když si tady pořád někdo bude stěžovat nad tím,jak je vše složité,kolik času a peněz ho to stojí a kolik má s čím práce.Je to každého věc a já si o tom maximálně pomyslím své,ale určitě nebudu mít potřebu se k tomu vyjadřovat.
Je sice pravda,že mě existence a obsah tohoto vlákna mrzí,ale rozepisovat se k tomu moc nebudu.Už i z toho důvodu,že osobně neznám ani Taxe,Zbyňka ..... atd,atd a už vůbec nemám potřebu působit zde jako nějaký mravokárce.
Jisté je,že za dobrý projekt vždy rád nějakou tu stokorunu utratím.To jestli je na nosiči nějaký Trainset samozřejmě uvítám,ale nemohu přemítat nad tím,zda umístění svých modelů či skinů na něm povolili jejich autoři.Prostě tam ty modely/skiny jsou a já jen mohu věřit tomu,že autoři s tím souhlasili.Trainset na webu je zase něco jiného,ale to se tady bude řešit asi ještě hodně dlouho.
No nic hoši,perte se a žerte se.Já se jdu balit a za chvíli peláším na nádraží,protože v 11:40 hod. někteří z Vás dorazí do Bohumína,kde si do neděle jen tak kamarádsky posedíme,pochodíme a budeme na Vás myslet. :wink:

David

Miran napsal:
To Džordž:
Tak s tímto názorem nelze než jen souhlasit. Myslím že je to za celou dobu flame jeden z mála (ne-li jediný) z rozumných názorů, který tady padl. Plně se s ním ztotožňuji a s nejlepším svědomím pod něj připojuji svúj podpis.

Mirane - v celé té plejádě příspěvků celou podstatu věci, proč jsem to rozpoutal vystihnul jediný a to Džordž touto větou (ikdyž tím asi myslel něco jiného) :

Džordž napsal:
... a zastavte vaše malicherné spory o to, kdo toho udělal víc a nezištněji.

Celou dobu mi šlo o to, že dost starých a uznávaných harcovníků si tady troufá kastovat docela nevybíravým stylem na ty co dělají pro MSTS hodně a proto mají právo na názor a na ten plebs, který má tak maximálně právo držet hubu .....

Možná to zní trošku komunisticky (pro Churchilla - není to tak), ale v každém dobrovolném sdružení platí, že to budeme mít takové, jaké si to uděláme - a každý přispívá takovým množstvím, jaké mu dovolí jeho podmínky - možná jsem idealista, ale věřím tomu, že i ten, který je tu krátce a neudělal zatím nic, bere tohoto koně s plným nasazením, protože u mašinek to prostě jinak to ani nejde.

A o tom celém to mělo být .... a bohužel onen článek byl jenom rozbuškou a celé to vyznělo úplně jinak ....

Se Zbyňkem jsme si to už vysvětlili v klidu a bez emocí a snad se i pochopili.

Možná se nad tím někdo zamyslí, možná to pochopí a pak to celé mělo smysl, možná nepochopí a stávající trend tady zůstane a pro toho, kdo to nepochopil, zůstanu šaškem či "odchozivším politikem" :wink:

Možná to zní trošku komunisticky (pro Churchilla - není to tak), ale v každém dobrovolném sdružení platí, že to budeme mít takové, jaké si to uděláme - a každý přispívá takovým množstvím, jaké mu dovolí jeho podmínky - možná jsem idealista, ale věřím tomu, že i ten, který je tu krátce a neudělal zatím nic, bere tohoto koně s plným nasazením, protože u mašinek to prostě jinak to ani nejde.
To vůbec nezní komunisticky. Na tomto principu fungovala družstva a různé spolky už za první republiky.
A jestli někdo máte své dítko ve skautu, nebo jste sami ve skautu někdy byli (já stihnul coby vlče "sezonu" 1968-70, než nás vykopli), tak víte, že na tomto principu to tak funguje.

Zbyněk Šemora napsal:
jako já stavím trať. A to děláme oba úplně zdarma. Pokud by jsi kabiny posílal dobírkou, tak Tě chci vidět, jak to děláš zdarma a na úkor rodiny.
Týmito vetami si pane Zbyňku seriete do huby. Ono to až tak zadarmo nebude, že ano?

Erik napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
jako já stavím trať. A to děláme oba úplně zdarma. Pokud by jsi kabiny posílal dobírkou, tak Tě chci vidět, jak to děláš zdarma a na úkor rodiny.
Týmito vetami si pane Zbyňku seriete do huby. Ono to až tak zadarmo nebude, že ano?

Jde o to co má Zbyněk v licenci. A když tam stojí že trať je zdarma tak je zdarma. Tak nezáviď.

Moderátorovi nikto nič nenapísal. Moderátor takisto nevidí dôvod na uzamknutie vlákna. Vlákno je v HP a tu je proklamovaná určitá "benevolencia". Nech si všetci skočíme do vlasov tu a nezasierame s tým zbytok fóra.

P.S.: On by to moderátor aj rád zamknul, ale keďže je lenivý, odmieta si prirábať robotu s upratovaním diskusie a odpovedaním na osobné urážky, ktoré by z toho vznikli.

Draco napsal:
Jde o to co má Zbyněk v licenci. A když tam stojí že trať je zdarma tak je zdarma. Tak nezáviď.

Takze kdyz do licence napisu, ze je objekt zdarma a budu ho pak prodavat treba za 500 kc,- tak bude taky zdarma :roll:

hummus napsal:
... Takze kdyz do licence napisu, ze je objekt zdarma a budu ho pak prodavat treba za 500 kc,- tak bude taky zdarma :roll:
Milane, tu neni tak problém, že trať je za 300,- ...
Tu však došlo tu k takej deformácii, že sa predáva nie trať, ale trainset, zbierka cudzích modelov a skinov v nadmernom rozsahu čož je hlavným odbytovým artiklom toho nosiča. Jak by bola na nosiči len trať, poprípade nejaký základný vzorový balík vozidiel, nič by sa nedialo. To je pomerne bežná prax. Tu sa to nejakým nevhodným spôsobom vymklo z rúk a málokto si uvedomuje, že niečo nie je v poriadku. Svojím spôsobom si však trafil klinec po hlavičke :wink:

Back
Nahoře