Fiktivní Dvoukolejka ČSD

Re: Fiktivní "Dvoukolejka ČSD"

Ad Kuba: nemáš tak docela pravdu viz následující citace z D1(3.oprava)

"978. Návěst Konec nástupiště (bílá obdelníková deska s černým okrajem postavená na delší straně) upozorňuje na místo, před kterým musí co nejblíže zastavit první vozidlo pro přepravu cestujících vlaku, který má v určeném místě pobyt pro výstup a nástup cestujících. U vlaků kratších než délka nástupiště, musí strojvedoucí zastavit tak, aby vozidlo pro cestující bylo co nejblíže osoby, která se nachází na nástupišti jako nejbližší před návěstí Konec nástupiště a všechny vozy s cestujícími byly u nástupiště."

Robert Schindler napsal:
... Fakt je, že ve stanici na jednokolejce, kde je ono návěstidlo někde 150 m za čekárnou, asi cestující moc nepotěší když tam zastaví jeden vůz 810 (zvlášť když je třeba ještě přístup na peron z opačného konce). Ale zase chápu, že některý fíra nechce riskovat případný průšvih.

Podle mého pozorování přidává MSTS "trestné sekundy" k době stání ve stanici či zastávce a to tím víc, čím dále zastavíme od konce nástupiště, ne však toho viditelného objektu, ale toho, které definujeme při stavbě trati.

Jinak celá tato diskuze vznikla díky jedné zapomenuté návěsti v trati, byla to návěst 63a "stůj" = červený černě orámovaný obdélník před nádražní budovou v Moždicích. Tomík si totiž myslel, že je tam úmyslně.

Čouda napsal:
Ad Kuba: nemáš tak docela pravdu viz následující citace z D1(3.oprava)

"978. Návěst Konec nástupiště (bílá obdelníková deska s černým okrajem postavená na delší straně) upozorňuje na místo, před kterým musí co nejblíže zastavit první vozidlo pro přepravu cestujících vlaku, který má v určeném místě pobyt pro výstup a nástup cestujících. U vlaků kratších než délka nástupiště, musí strojvedoucí zastavit tak, aby vozidlo pro cestující bylo co nejblíže osoby, která se nachází na nástupišti jako nejbližší před návěstí Konec nástupiště a všechny vozy s cestujícími byly u nástupiště."

Takhle přesně jsem včera zkoušel stavět na trati Valšov-Rýmařov 8)

JiříkTK napsal:
Robert Schindler napsal:
... Fakt je, že ve stanici na jednokolejce, kde je ono návěstidlo někde 150 m za čekárnou, asi cestující moc nepotěší když tam zastaví jeden vůz 810 (zvlášť když je třeba ještě přístup na peron z opačného konce). Ale zase chápu, že některý fíra nechce riskovat případný průšvih.

Podle mého pozorování přidává MSTS "trestné sekundy" k době stání ve stanici či zastávce a to tím víc, čím dále zastavíme od konce nástupiště, ne však toho viditelného objektu, ale toho, které definujeme při stavbě trati.

A mě se někdy zdálo, že mi nabíhá ve stanici více sekund než jsem zadal v aktivitě :). Tím se to vysvětluje ...

Robert Schindler napsal:

To bylo předmětem mnoha stížností. Gestor se pak prý začal hájit geniální výmluvou, že si změnu vyžádal svaz postižených, aby invalida na vozíku byl vždycky na peróně tam, kde zastaví vůz. Takže logicky, když bude třeba pršet, všichni budou schovaní v čekárně, jen případný vozíčkář bude moknout 200 metrů na konci perónu :D
Na Opavsku to skončilo událostí, kdy sólo 810 zastavila opravdu 200 metrů od lidí až u cedule. 2 minuty na sebe hleděli, cestující mysleli, že se vrátí, fíra myslel, že budou dobíhat. Nakonec odejel bez lidí a na kraj šla velká stížnost.

JiříkTK napsal:
Jinak celá tato diskuze vznikla díky jedné zapomenuté návěsti v trati, byla to návěst 63a "stůj" = červený černě orámovaný obdélník před nádražní budovou v Moždicích. Tomík si totiž myslel, že je tam úmyslně.
??? Myslel jsem návěst "Místo zastavení" = bílý červeně orámovaný obdélník u 4. koleje v Modravě. Už pleteme dohromady tři návěsti!

Tomik napsal:
Myslel jsem návěst "Místo zastavení" = bílý červeně orámovaný obdélník u 4. koleje v Modravě. Už pleteme dohromady tři návěsti!

Už nepleteme nic, zapomenutá návěst je z tratě smazána. Holt už mám sklerózu, nejprve jsem to smazal a pak se podíval do D1, jak se přesně jmenuje to, co jsem smazal, no a díval jsem se blbě.

JiříkTK napsal:
To jsem si ze začátku myslel taky, ale není tomu tak. Pokud stojí celý vlak mezi těmi značkami, které jsou definované v editoru, tak je čas nástupu stejný, ať zastavíš na začátku úseku nebo na jeho konci. Takže zastavuji podle citu, kde je to vzhledem k místním poměrům vhodné. Vadí mi jen nešvar některých aktivitářů, kteří počítají se zastavením na konci peronu a tam umístí místní událost aktivovanou zastavením vlaku. Ale to už je jiná kapitola.

Michal napsal:
JiříkTK napsal:
To jsem si ze začátku myslel taky, ale není tomu tak. Pokud stojí celý vlak mezi těmi značkami, které jsou definované v editoru, tak je čas nástupu stejný, ať zastavíš na začátku úseku nebo na jeho konci. Takže zastavuji podle citu, kde je to vzhledem k místním poměrům vhodné. Vadí mi jen nešvar některých aktivitářů, kteří počítají se zastavením na konci peronu a tam umístí místní událost aktivovanou zastavením vlaku. Ale to už je jiná kapitola.

Ono by přitom stačilo umístit okruh události do většího okruhu než třeba 2 m. Mě spíš vadí, že když dělám aktivitu, musím výchozí bod cpát někam doprostřed těch čar, jinak nemám výchozí stanici v JŘ.

Michal napsal:
JiříkTK napsal:
Před chvilkou jsem si to prověřil a k mému překvapení je to tak. Dokonce když přejedu konec nástupiště, tak mne to vůbec nevyzve, abych použil enter k nástupu cestujících. Ale otázkou je, zda tomu tak bylo vždy ve všech update a verzích, někde jsme to museli odpozorovat. Ověřoval jsem to jen v BIN 1.7....stabilním.

Myslim, že ten enter je max do 0,1km od konce platform. Když přejedeš víc, musíš se vrátit.

JiříkTK napsal:
Před chvilkou jsem si to prověřil a k mému překvapení je to tak. Dokonce když přejedu konec nástupiště, tak mne to vůbec nevyzve, abych použil enter k nástupu cestujících. Ale otázkou je, zda tomu tak bylo vždy ve všech update a verzích, někde jsme to museli odpozorovat. Ověřoval jsem to jen v BIN 1.7....stabilním.
Pokud přejedeš o hodně, tak ti to opravdu neumožní odbavit cestující. Ale když mám soupravu, která se k peronu vejde opravdu přesně, tak klidně zastavím mašinou až za peronem. Na čas nástupu to zase nemá vliv. Nesmí samozřejmě člověk přejet i s vagonem, to pak vteřinky naskakují. :D

JiříkTK napsal:

Jde o to, ze cim vice vozu mate mimo vymezenou oblast nastupiste, tim vice sekund pridava.
Je to jakoby cestujici stali na peronu, ale kdyz zastavite nekolika vozy za peronem, nemuzou lizt do vsech vozu, musej pouzivat prechody mezi vozy a tak jim to trva dyl :-)

Zdravím vás,
jezdím na této trati bez problémů, ale po stažení aktualizace 1.4 mi chybí soubor JP2rd2lane T.s. a v texturách mi chybí soubor Dvoukolejka\textures\roadlanet.ACE a roadcrs.ACE. Můžete mi je, prosím někdo zaslat, díky Milan

Milan Vašata napsal:
Zdravím vás,
jezdím na této trati bez problémů, ale po stažení aktualizace 1.4 mi chybí soubor JP2rd2lane T.s. a v texturách mi chybí soubor Dvoukolejka\textures\roadlanet.ACE a roadcrs.ACE. Můžete mi je, prosím někdo zaslat, díky Milan

Je to divné. Ještě si nikdo nestěžoval a já v trati takové soubory vůbec nemám. Jsou to silnice (T křižovatka) a tyto soubory bys měl mít v Globalu. Zkus jiný Global a pokud to nepomůže, nakopíruj si je tam z dafaultního Globalu.

JiříkTK napsal:
Milan Vašata napsal:
Zdravím vás,
Je to divné. Ještě si nikdo nestěžoval a já v trati takové soubory vůbec nemám. Jsou to silnice (T křižovatka) a tyto soubory bys měl mít v Globalu. Zkus jiný Global a pokud to nepomůže, nakopíruj si je tam z dafaultního Globalu.
Global ? To určitě ne ! Jmenované.ace jsem v celém svém msts ( 82tratí ) nalezl toliko
v tratích Trat 321 a Breclav - Praha, ale v žádném ze 37 alternativních Global.
Přídavné soubory trati.ace se nikdy nedávají do Global, ale patří do trati samotné.
Model JP2rd2LaneT.s ( výše napsané špatně JP2rd2lane T.s ) je součástí každého Global, kam patří - ovšem bez té mezery.

bob57_cz napsal:
.......Přídavné soubory trati.ace se nikdy nedávají do Global, ale patří do trati samotné.
......
No Bobe, neměly by se tam dávat a já je tam nedávám. Ale když se podíváš do některých globalů - tam je věcí.

JiříkTK napsal:
bob57_cz napsal:
.......Přídavné soubory trati.ace se nikdy nedávají do Global, ale patří do trati samotné.
......
No Bobe, neměly by se tam dávat a já je tam nedávám. Ale když se podíváš do některých globalů - tam je věcí.
Ano, je to tak, někteří stavitelé tratí neumí zacházet s přídavky Xtracks a UZK, protože nečtou návody a nacpou to tam, kam to nepatří.
Ostatně právě tohle jsem tu už v minulosti také psal. A tys mu poradil Global !
Proto jsou u některých tratí tak nafouklé složky Global ( Jihlava, Ostrava, 321, ... ).

Martin bydlí ode mne asi 2-3 kilometry, takže to snadno vyřešíme.

Back
Nahoře