Čo nové na ŽSR

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna CANDY
  • Datum začátku Datum začátku
Žeby ZSSK slovom Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. ? Možeš poslať oficiálnu sťažnosť.

Ahá ... sorry ako vážne tento pojem sa mi pletie ŽSR a ZSSK ... ŽSR je podnik a ZSSK preváckuje kolajové vozidlá?

To vážne ? No to je mi novinka :) Ja som si myslel, že má len koľajové vozidlá.

Tak ano, ale já myslel, ýe nepatří konkrétní osobě, ale podniku,nebo se pletu? Hádat s nebudu. Je to stejné jako SŽDC a ČD.

No jednoducho, ŽSR je spoločnosť, ktorá je správcom infraštruktúry na Slovensku a SŽDC v Čechách, teda pod nich patria kolajnice. ZSSK je dopravca, ktorý prevádzkuje osobnú dopravu a zato, že jazdí po kolajách ŽSR platí prachy. Cargo je úplne taký istý dopravca, ale prevádzkuje nákladnú dopravu a tak isto platí prachy ŽSR zato, že chodí po kolajniciach. Potom je ešte kopec súkromných dopravcov ako AWT, Metrans, Lokorail, ExpressRail a kopa iných, ktorí tiež prevádzkujú nákladnú dopravu a tiež platia ŽSR. Taký RegioJet je zas súkromný dopravca, čo prevádzkuje osobnú dopravu a tiež platí prachy. Už chápeš?

http://www.zssk.sk/sk/aktuality/mimoriadne-a-posilove-vlaky-pocas-vianocnych-sviatkov1112

no som zvedavý ako to ZASE dopadne!!!... teraz silné plány prídu sviatky a ludia zase budu čakať na staniciach z dovodu 120%ˇvyťaženosti a plnosti vlakov...

ja nekritizujem ... ja sa celkom spolieham na ZSSK ale povečinou sklamali... veť kolko ludí ide iba v nedelu a piatok... vlaky su totálne vyťažene "TOTALNE" cestujem na žilinu viem o tom svoje... a čo bude ešte len cez sviatky... to si netrúfam odhadovať

Ale ano kritizuješ. Okrem toho nechápem koho to tu vlastne zaujíma, že sviatkové vlaky ako dopadnú..........

Back
Nahoře