Video z MSTS na youtube

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Čouda
  • Datum začátku Datum začátku

Čouda

Pomocník strojvedoucího
Ahojda!

Měl bych dotaz. Pořídil jsem si program FRAPS. Nahrál jsem si ze simuátoru video a rád bych ho prezentoval na youtube. Problém je v tom, že to 15ti minutové video má asi 4GB ač není moc kvalitní. Kvalitu lze pořídit i lepší, to bych nějak neřešil ale pomocí kterého programu s jakým nastavením docílím toho, aby video šlo rozumně nahrát a rozumně prohlížet. Já děkuju.

Jak Ti Fraps funguje ? Mě šlo FPS víc než o polovinu dolů a navíc Pinacle studio soubory neumí načíst, tak jsem ho vyhodil a používám kameru, kde musím ručně zaostřovat a ručně mít nastavenu expozici i barvy. Jinak kvalitu musíš nahrát alespoň v 720p, jinak to nestojí za nic. Ale 4 giga 15 minutové video mít opravdu nemůže. Já už své originály smazal, ale 15 minut v HD 720p exportované Pinacle studiem mělo kolem 800mega? Ale těch 15 minut je pro potřeby MSTS málo. Aktivuj si neomezený čas. Ale nevím, jestli se mi to nenabídnulo až jsem nehrál X 15 minutovek nebo jsem jen málo hledal. :D

Nahráš to FRAPSom a pomocou Windovs Movie Marker to prekonvertuješ na iný formát......

Zbyňku FPS nespadlo o moc. Odhadem to je o 3 až 5. Jestli jsem z tvého příspěvku správně vytušil, tak ty tvoje 15ti minutový videa mají okolo 800MB, když jsi je nahrával na youtube? Pakliže ano, tak za pomoci movie makeru, jak doporučil Dem, to potom už nějak zmenšit půjde - snad ;)

Movie Marker Ti to zdegraduje na mazanici. A to co prezentuje skoro, to je opravdu mizerné rozlišení, ale pokud to má být jen informativní video na přehrání v malém okně a autorovi to stačí, je to jeho věc. Jak jsem psal, chce to minimálně HD v 720p. Zmenšovat není třeba, inzerují, že se dají nahrát až 20 giga soubory.
Ten fraps mi dělal FPS 35, tam, kde jsem měl normálně pře 50 a navíc mi to občas zastavilo obraz. Možná soudruh z NDR někde dělal chybu :D, ale já to už dál neřešil a učil se to dělat s kamerou.
Na YouTube by bylo hodně užitečných videí, ale bohužel autor je často degradoval na 360 nebo dokonce jen na 240p, což je nekoukatelné a pro stavitele tratí je za trest tohle používat jako předloha :D.

Určite existuje niečo lepšie ako Fraps, len to nepoznám. Musí existovať niečo lepšie, lebo keď pozerám niektoré videá, tak je to kvalitka.

Z FRAPSu leze nezkomprimované AVI. Tedy v podstatě 30 BMP obrázků za sekundu, proto je to tak velké.
Pro převod používám VirtualDub, je zdarma, je jednoduchý a při stříhání nenáročný na výkon (on si ho vezme až při převodu videa). Nastaví se v něm komprese zvuku, komprese videa a pak ho necháme půl hodinky pracovat.
V Movie makeru by to mělo jít taky, ale je tam potřeba si pohrát s nastavením.

Back
Nahoře