Otázka pro fíru

556.042 napsal:
No kde jsi vyčetl, že je k službě pohotová, když to tak bezpečně tvrdíš.

Musím všechno někde vyčíst? Nemůžu si udělat vlastní úsudek? A tvrdím, že je ke službě pohotová stejně bezpečně, jako autor článku tvrdí, že je to postrk. Kdo nás rozsoudí?

Přitom se postrk od k službě pohotové liší jenom polohou přepínače poměrného tahu na pultě. Ničím jiným.

Neviem ako na ČD, riadil som sa tým, jak robíme my. A keď tam neni napísané, že to neni postrk, tak to neni postrk. Na ČD vozidlo na službu pohotové nevyvíja ťažnú silu pre vlastný pohyb a započítava sa do dopravnej hmotnosti? Moc sa mi tomu veriť nechce.

Vás ako vidím serú veci, čo Vám môžu byť úplne ukradnuté.......Za všetko je niekto zodpovedný. A Vy to nie ste, to môžte byť kľudný. Po 30 tich rokoch na dráhe by som očakával, že už viete, že sa nemá riešiť to čo ma nepáli. Ale ako vidím, potvrdzuje sa závisť.....

Stále nechápu o jakou závist jde ? Byla zde rozvinuta debata jak a proč,ale je to jenom naše dohadování. Tudíž bych čekal slušně a né si brát něco na sebe, anebo platí "potrefená husa se ozve?"

Obaja čo sa tak rozohňujete kvôli žltým vlakom, máte rovnakú možnosť ako aj ostatný. Dať výpoveď a ísť k nim. Ale ozaj nechápem zmysel debaty kde stoj, čo stoj sa chcete dopracovať k tomu, že to tak dobre nie je :)

p.s: trafená hus ? Ty si dobre mimo.....Ja a žlté vlaky sme na úplne iných obežných dráhach.... :)

Ale naopak fandím im. Pretože to čo si nedokážeme pre našu blbosť vydobiť sami, budú musieť po nejakom čase (aj to len možno) dať štátne železnice kvôli konkurencii.....Inak každý zdrhne od dráhy :)

Jak už jsem psal nejsem proti konkurenci. A ať si každý vybere s kým pojede nebo kde bude pracovat. Jelikož se to zvrhává úplně jinam než bylo nadhozené téma tak se další debaty vzdávám. Hezký zbytek dne.

Jeden,ale už opravdu poslední příspěvek, aby nedopadl takto konkurenční boj na železnici.http://www.railpictures.net/viewphoto.php?id=379067

Spacir148 a aj ten 44niečo. Ja som len chcel aby ste pochopili, že riešiť neriešiteľné veci je mrhanie časom. A iba ťa to potom nakoniec naserie. Toto sú politické záujmy a všetci si môžme maximálne len hundrať pod nos. (Čo sa súkromníkov týka aspoň)

dem napsal:
Spacir148 a aj ten 44niečo. Ja som len chcel aby ste pochopili, že riešiť neriešiteľné veci je mrhanie časom. A iba ťa to potom nakoniec naserie. Toto sú politické záujmy a všetci si môžme maximálne len hundrať pod nos. (Čo sa súkromníkov týka aspoň)
dement, nebo jak se to píše! Děkuji za starost a zájem o náš volný čas! Ale zde jde o normální diskuzi a pokud k tomu nemáš co říct, tak proč nedržíš hubu? Použiju slova, která zde běžně používá moderátor - neser se do věcí, kterým nerozumíš! Jestli se tady někdo nasírá, tak to evidentně nejsem ani já ani spacir148. Tímto také opouštím dané téma, protože díky tvým blábolům o závisti a podobně se to stáčí někam jinam.

556.042 - toho dementa si laskavě nechej od cesty - na urážky tady nikdo není zvědavý - takže buď se zklidníš, nebo se vrať ke své rodině, kde je zřejmě zvykem se oslovovat titulem dement ......

Martens napsal:
556.042 - toho dementa si laskavě nechej od cesty - na urážky tady nikdo není zvědavý - takže buď se zklidníš, nebo se vrať ke své rodině, kde je zřejmě zvykem se oslovovat titulem dement ......
Za toho dementa se omlouvám. Ale já jsem jako první komolit nicky nezačal

Soráč, ale myslel jsem si, že jsi na tom inteligenčně poněkud lépe, že rozeznáš komolení nicku a to, že někoho tituluješ dementem .....

556.042 napsal:
Tak jak to tedy je? Buď je zadní činná, takže se jedná o postrk, nebo nečinná takže k službě pohotová a do dopravní hmotnosti se započítává. (čl. 1111b předpisu D2).
Ale i tak, není vyjímkou, že RegioJet jede s osmi vozy, takže norma 300 tun překročena je, i kdyby vzadu žádná mašina nebyla. A to není žádné kydání ale opět FAKT!
Takže je opravdu třeba tomu rozumnět a vědět co se děje ve skutečnosti.

Presne tento príspevok odhaľuje tú závisť. Si 30 rokov podla toho čo píšeš u dráhy. A teba po 30 rokoch hnevá nejaký súkromník, že má prekročený normatív hmotnosti ? Povedz mi prečo ťa to hnevá ? Azda bude na ČD, alebo ČDC platovo lepšie keď sa tu budete rozohňovať kvôli nejakému normatívu cudzej firmy? A tvoj druhý najväčší problém je , či to je , alebo nie je postrk. Ako prepáč, ale ak takéto hlúposti zaujímajú nejakého fíru, tak mám o ňom svoj názor hneď. Môžte si podať ruky s odbormi. Tiež len mrmlú ako je všetko na figu, ako si súkromník môže dovoliť toto, hento ako je platovo v zahraničí a podobné keci a skutek utek. Pre vlastných ani prstom nepohnú. Ale jedna rada na záver. Ak ťa táto téma naozaj zaujíma, zájdi si za fírom,žltého vlaku a spýtaj sa ho na to. AK bude mať dobrý deň tak ťa nepošle do teplých krajín a budeš mať info s prvej ruky :)

556.042 napsal:
Tady nejde o nějaké kydání ale o praxi! Po třiceti letech na dráze si dovoluju tvrdit že poznám jestli mašina tlačí nebo ne.
Poznáš, jestli tam má PT 1 nebo PT 12? Z venku z peronu? Jsi génius!

556.042 napsal:
Ale i tak, není vyjímkou, že RegioJet jede s osmi vozy, takže norma 300 tun překročena je, i kdyby vzadu žádná mašina nebyla. A to není žádné kydání ale opět FAKT!
Peršan má normu 300 t? Jsem si myslel, že to je silnější mašina.

Peršan má normu 300t, ale na stoupání 30 promile a při jízdním odporu U. Tkaže silná mašina to asi bude.:)))
Na Jančurově trase toto určitě nehrozí.
Jináč sorry za OT, ale bavím se tu. Bohužel.

Dráčik napsal:
Neviem ako na ČD, riadil som sa tým, jak robíme my. A keď tam neni napísané, že to neni postrk, tak to neni postrk. Na ČD vozidlo na službu pohotové nevyvíja ťažnú silu pre vlastný pohyb a započítava sa do dopravnej hmotnosti? Moc sa mi tomu veriť nechce.
Dráčik, tohle na ČD platí, hnací vozidlo pohotové k službě je provozuschopné, obsazené lok. četou, a může být v případě potřeby použito jako činné. Hmotnost hnacího vozidla pohotového k službě se vždy započítává do dopravní hmotnosti vlaku.
V praxi to funguje tak, jak psal Zbyněk, fíra vzadu má smeták nahoře kvůli topení a jinak má klepeta nahoře.
Co se týče normativu hmotnosti je v SJŘ 300 tun.
Pokud já vím, tak Jančura jezdí 4-5 vozů + mašina, tak co řešíte.
A nejmenším problémem je normativ hmotnosti upravit dle aktuální hmotnosti vlaku.
Podle mě tohle ani fírové od Jančury neřeší. Od nového GVD už dvě mašiny na vlaku jezdit nebudou.

Hezký den,
když už jste u těch zátěží pro jednotlivé řady, kde bych prosím tyto tabulky našel, krom SJŘ? Přemýšel jsem, kolik elektrických mašin bych potřeboval na 800t do stoupání 30 promile.

Děkuji.

E499_2002 napsal:
Hezký den,
když už jste u těch zátěží pro jednotlivé řady, kde bych prosím tyto tabulky našel, krom SJŘ? Přemýšel jsem, kolik elektrických mašin bych potřeboval na 800t do stoupání 30 promile.

Děkuji.
V předpisu D2/1

Samozřejmě vím, že je to silná mašina, tahali jsme s ní 1400 t.

E499_2002 napsal:
kde bych prosím tyto tabulky našel, krom SJŘ?
D2/1 Doplněk s technickými údaji k Dopravním předpisům. Ale jak se to jmenuje v současnosti, nevím.

E499_2002 napsal:
Přemýšel jsem, kolik elektrických mašin bych potřeboval na 800t do stoupání 30 promile.

Jaké řady a jaký jízdní odpor?

Back
Nahoře